leerbedrijf

Lekkage Plat Dak

Lekkage aan een plat dak kan zorgen voor een hoop problemen. Vocht kan beschadigingen veroorzaken aan de constructie, muren en vloeren. Daarnaast is veel vocht ook nog eens erg ongezond, u kunt er zelfs ziek van worden. De oorzaak van de lekkage kan heel verschillend zijn. Het heeft in veel gevallen te maken met de leeftijd, de onderhoudsstaat of extreme weersomstandigheden.

Formulier offerte aanvragen kunststof dak

*Wij doen geen pannendaken, rieten daken en leien daken.
Uw naam(Vereist)
Adres(Vereist)

Lekkage Plat Dak

Lekkage aan een plat dak kan zorgen voor een hoop problemen. Vocht kan beschadigingen veroorzaken aan de constructie, muren en vloeren. Daarnaast is veel vocht ook nog eens erg ongezond, u kunt er zelfs ziek van worden. De oorzaak van de lekkage kan heel verschillend zijn. Het heeft in veel gevallen te maken met de leeftijd, de onderhoudsstaat of extreme weersomstandigheden.

Dakonderhoud Plat Dak

Een plat dak heeft regelmatig onderhoud nodig. Dit verlengt de levensduur van het dak en voorkomt onverwachte verrassingen. Het is belangrijk om een plat dak regelmatig schoon te laten maken. Daarnaast is regelmatig onderzoek naar de staat van het dak belangrijk.

Zonne-energie platdak


Zonne-energie

Met zonne-panelen op een platdak kunt u voorzien in eigen electriciteit behoefte of een gedeelte hiervan. Echter voor de panelen op het dak worden geplaatst moet goed worden onderzocht of de dakconstructie hiervoor geschikt is. Door een te hoge dakbelasting kan de isolatie inzakken of nog erger het dak kan instorten, dit gebeurd jaarlijks meerdere malen. Hoe u dit kunt voorkomen wordt meegenomen in ons advies.

Verschillende zonne-energie Systemen

Er zijn verschillende zonne-energie systemen op de markt verkrijgbaar en deze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst op het dak o.a geballast, mechanisch bevestigd en gekleefd. Het gewicht van de verschillende systemen verschilt enorm en loopt op vanaf 2,5kg/m2

Verschillende dakbedekkingen

Als de zonne-panelen op de dakbedekking worden geplaatst heeft ook het type dakbedekking invloed op de zonne-panelen. Wit reflecterende dakbedekking heeft in vergelijking met zwarte dakbedekking een positief effect op het rendement van de zonne-panelen.

Rendement

zonne-energie is in de meeste gevallen zeer rendabel, mits vakkundig geïnstalleerd.

Subsidie

Indien u in aanmerking komt voor subsidie of b.v. Energie Investering aftrek nemen wij dit mee in ons advies.

MVO

Het imago met zonne-energie word niet alleen verbeterd u draagt direct bij aan een beter milieu. Ben Roos Dakbedekking BV heeft een energiedak voorzien van zonne-panelen.

Installatie zonnepanelen

Vakkundige installatie zonne-panelen

Rondleiding op het energiedak

Energiedak Ben Roos Dakbedekking BV Bodegraven

Eigen stroom

Opel Ampera wordt opgeladen met eigen stroom.

Lichtgewicht flexible Build In PV systeem gekleefd op de dakbedekking

Gekleefd systeem zonne-panelen

Zonne panelen geplaatst op schuin dak

Mechanisch bevestigd zonne-panelen

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Tuindaken

Tuindaken dragen bij aan een beter milieu en leefomgeving. Er zijn vele mogelijkheden voor de aanleg, denk aan sedumplantjes, helmgrassen, bomen en planten of een combinatie van beide. Als mensen uitkijken op een groendak, worden de meeste er vrolijk van, zeker als de vlinders, bijen en vogels erop neerstrijken.

Voor het aanleggen van een tuindak is een vakman nodig, iemand die echt verstand van daken heeft. Bij Ben Roos Dakbedekking BV leggen we al sinds tientallen jaren tuindaken aan. Een tuindak kent ontelbare mogelijkheden, die we allemaal tot uitvoering brengen. Als vakman zijnde weten we precies waar we op moeten letten, bijvoorbeeld de ondergrond voor een tuindak.

Wat is een tuindak?

Een tuindak is een gebruikersdak en valt onder een groen dak. Met een gebruikersdak heeft uw dak een fijn aangezicht. Met een tuindak kunt u eindeloos variëren. Het is mogelijk om een dakterras te verwerken in de tuindak of verharde stukken te maken zodat er op gelopen kan worden. Benut de ruimte van uw dak optimaal en laat een daktuin aanleggen door uw specialist Ben Roos Dakbedekking BV.

Een tuindak valt onder een intensief groen dak. Dit betekent dat de tuindak met de regelmaat onderhoud nodig heeft.

Een dak met extra functies

Normaal zorgt een dak voor afdekking, het beschermt uw pand tegen vocht (regen) en een dak isoleert uw pand. Een tuindak heeft nog een aantal extra functies. Welke? Dat hangt af hoe een tuindak ingericht wordt. Als u bijvoorbeeld bankjes en tafels laat plaatsen, kunnen mensen op het dak eten. Paden tussen het groen nodigen uit tot wandelen. Een basketbalveld, een golfbaan of andere sportfaciliteiten behoren ook tot de mogelijkheden.

Een daktuin is een plek waar uw medewerkers, klanten of bezoekers de mogelijkheid hebben om even een luchtje te scheppen en bovendien in contact met de natuur te komen. Medewerkers kunnen hierna weer verfrist aan het werk. Dit komt hun productiviteit ten goede. Een groene omgeving zorgt bovendien dat mensen zich beter op hun gemak voelen en gelukkiger zijn.

Laat u goed adviseren en voorkom lekkage

Compactdak systeem

Juiste material en systeem keuze

Echter als dit soort daken lekken is de lekkage moeilijk te traceren, zeker als er verkeerde keuzes zijn gemaakt. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken voor het materiaal en dakbedekkingssysteem. Door onze onafhankelijke en jarenlange ervaring met diversen systemen en materialen hebben wij voldoende kennis in huis om u vakkundig te kunnen adviseren en te behoeden voor problemen.

Vereisten voor een daktuin

Voor het aanleggen van een daktuin is het belangrijk dat uw dak over een zeer sterke dakconstructie beschikt. Een daktuin is af te raden, wanneer uw dakconstructie niet sterk genoeg is. Onze dakbedekkers kijken of uw dak een daktuin aankan. Ze kijken ook of uw huidige dakbedekking wortelbestendig is. Is dat niet het geval? Dan maken we een aantrekkelijk voorstel voor de aanleg van nieuwe, wortelbestendige dakbedekking.

De voor- en nadelen van een tuindak

Een tuindak brengt vele voordelen met zich mee en een enkel nadeel. Over het algemeen zorgt een tuindak voor het optimale gebruik van uw dak. Wanneer u niet over een tuin beschikt, is een tuindak de ideale oplossing. Of u wilt misschien een extra tuin waar uw personeel kan genieten van het lekkere weer. Daarnaast ziet een tuindak er prachtig uit en geeft een verzorgd beeld van een huis of gebouw.

 • Een tuindak brengt nog meer voordelen met zich mee:
 • Gereguleerde waterafvoer: uw riolering krijgt minder water te verduren.
 • Isolatie: een tuindak zorgt voor goede isolatie van uw huis of pand.
 • Milieubewust: verbeterde luchtkwaliteit door planten.
 • Weersinvloeden: een tuindak biedt bescherming tegen weersinvloeden zoals UV straling.
 • Hogere geluidsdichtheid: minder geluidsoverlast door een daktuin.

Er zitten ook enkele nadelen aan een tuindak:

 • Ondergrond: een tuindak heeft als ondergrond een dakbedekking nodig die wortelbestendig is.
 • Onderconstructie: de onderconstructie dient zeer sterk te zijn.
 • Onderhoud: het bijhouden van uw tuindak is noodzakelijk.

Wanneer u de voor- en nadelen tegen elkaar afweegt komt u tot de conclusie dat de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen. Bij interesse in een tuindak adviseert één van onze deskundige medewerkers u graag over deze voor- en nadelen. U ontvangt van ons een onafhankelijk advies, met als doel het beste voor uw daktuin.

De aanleg van de tuindak

Een daktuin wordt opgebouwd uit verschillende lagen. De verschillende lagen beschermen uw dak, vormen een voedingsbodem voor de planten en zorgen dat het water afgevoerd wordt. In totaal worden er 6 lagen op een dak aangebracht. :

 • 1: Wortelwerende en waterkerende laag
 • 2: Beschermlaag
 • 3: Drainagelaag
 • 4: Filterlaag
 • 5: Substraatlaag
 • 6: Vegetatielaag

Zoekt u op internet zoekt naar ‘tuindak’ of ‘tuindak aanleggen’, dan komt u veel sites tegen waarin wordt aangeraden om zelf een tuindak aan te leggen. Dit raden we absoluut af. Als een tuindak verkeerd wordt aangelegd, is er een grote kans dat uw dak permanent beschadigt raakt.

Details Hydrotech systeem

Tuindaken zorgen onder andere voor:

 • Opvang van fijnstoffen,
 • Waterbuffering
 • Een isolerende werking
 • Een beter milieu
 • Een mooier aanzicht van uw pand
 • Meer flora en fauna

Bij de aanleg van tuindaken dient men rekening te houden met:

 • De onderconstructie
 • De ondergrond
 • Levensduur dakbedekking & toe te passen dakbedekkings-systeem
 • Type dakbedekking
 • De situatie
 • Onderhoud is noodzakelijk

Tuindak onderhouden

Om ervoor te zorgen dat onkruid geen kans krijgt en het groendak voldoende voeding heeft is regelmatig onderhoud aan uw groendak belangrijk. Regelmatig bemesten zorgt ervoor dat het tuindak gezond blijft en mooi blijft bloeien. Het verwijderen van onkruid zorgt voor een net dak wat goed in balans is.
Onderhoud aan uw tuindak is afhankelijk va het type tuindak, de ligging etc.
Dakonderhoud tuindak

Wat kost een tuindak?

Uiteraard bent u benieuwd wat de prijs is van een tuindak. De uiteindelijke prijs voor een tuindak is afhankelijk van een aantal onderdelen:

 • Heeft u een dakbedekking die wortelbestendig is?
 • Moet uw huidige dakbedekking vernieuwd worden?
 • Wat is het ontwerp van uw tuindak? Specifieke onderdelen etc.

Bovenstaande elementen bespreken we graag met u om tot een persoonlijke offerte te komen.

Heeft u nog vragen of advies nodig over een tuindak? Schroom niet om contact met ons op te nemen, onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen. We zijn bereikbaar per e-mail of telefoon.

Is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een tuindak?

Een tuindak is een milieubewuste keuze, deze keuze wordt gesteund door de overheid. Vooral in milieubewuste gemeentes is de kans op subsidie aanwezig. Heeft u vragen over de subsidie voor tuindaken? Een medewerker van Ben Roos Dakbedekking BV helpt u graag verder.

Voorgaande tuindaken aangelegd door Ben Roos

Hier volgen een aantal verschillende soorten groen(tuin)daken welke door ons zijn gemaakt:

 

Nieuws

Algemene voorwaarden

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Disclaimer

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Renovatie plat dak

Als uw dakbedekking aan het einde van de levensloop is gekomen wordt het tijd om uw dak te renoveren of vervangen. Het is belangrijk om hier op tijd aandacht aan te besteden om problemen aan uw dak te voorkomen.

Dakinspectie

Om een goed advies te kunnen geven is het belangrijk dat de bestaande situatie in kaart wordt gebracht. Dit doen wij door middel van een (gratis) dakinspectie. Tijdens de dakinspectie word het dak ingemeten, geïnspecteerd en er wordt een insnijding gemaakt om een zo goed mogelijk inzicht te krijgen van de bestaande dakopbouw. Naar aanleiding van de inspectie ontvangt u van ons een gedegen advies en prijsopgave.

Kunststof dakbedekking

Vacatures dakdekkers gezocht

Ben Roos Dakbedekking BV is een erkend leerbedrijf, wij hebben vacatures voor dakdekkers. Nieuwe dakdekkers worden opgeleid bij Tectum en binnen het bedrijf door leermeesters. Onze werkzaamheden bestaan uit bitumen en kunststof dakbedekkingen, dakveiligheid, service, dakonderhoud en alle bijkomende werkzaamheden. Wij zijn een hecht team, pakken alles op en rond het dak mee om onze opdrachtgevers zo kompleet mogelijk te kunnen voorzien.

Voorman dakdekker all-round;
Op dit moment hebben wij plaats voor een All-Round voorman bitumen en/of kunststof dakdekker, ook een dakdekkersteam is welkom .

Dakdekker;
Op dit moment hebben wij plaats voor een bitumen en/of kunststof dakdekker.

Aankomend en leerling dakdekkers;
Op dit moment hebben wij plaats voor een (leerling)dakdekker.

ZZPers;
Doorlopend hebben wij plaats voor zelfstandige dakdekkers voor het realiseren van nieuwbouw en renovatie projecten. Heb je kwaliteit en vakmanschap dan staan wij borg voor een goede beloning en vlotte betaling.

Interesse vacature

 

Dakbedekking aanbrengen volgens de brandmethode


Erkende leermeesters

Groenland Kip dakoverzicht uitvoering
Werken in teamverband

Kunststof dakdekkers

Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, bitumen of kunststof dakbedekking bij Ben Roos Dakbedekking BV doen wij het allemaal.

 

Dakdekker een prachtig vak waar je al je energie in kwijt kunt.

Bart kelders

Een vak voor jongens die van aanpakken weten.

Lekker buiten werken in teamverband


Interesse ? bel of mail ons even 0172-617409 of info@benroos.nl

 

 

 

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is duurzaam en heeft een hoge waterdichtheid. Bitumen dakbedekking is eenvoudig te verwerken en daarom in veel gevallen een geschikte vorm van dakbedekking. Het wordt vaak gebruikt bij platte en hellende daken. De dakbedekking wordt geleverd op rollen en aangebracht met een föhn en/of een brander. Het is ook mogelijk om warme bitumen in een zelfklevende uitvoering te gebruiken.

De voordelen van bitumen dakbedekking zijn:

 • Duurzaam
 • Eenvoudige verwerking
 • Uitstekende hechting
 • UV bestendig (gemodificeerde bitumen)

Onderhoud Bitumen Dakbedekking

Heeft u last van lekkage of andere problemen met uw dak? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om te beoordelen wat er aan de hand is. Na de inspectie ontvangt u van ons een offerte waarin duidelijk wordt uitgelegd welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd tegen welke kosten. Er wordt altijd gekeken naar de meest duurzame optie. Kan het dak gerepareerd worden, of is vervanging een betere keuze. Uiteraard is het altijd aan u om te bepalen wat er uiteindelijk gaat gebeuren.

Bespaar geld met goede Dakisolatie

Dakisolatie

Dakisolatie van uw dak kan een flinke energiebesparing opleveren. Een investering is vaak al in enkele jaren terugverdient. Daarnaast levert het ook meer leefcomfort op. In uw woning heeft u minder last van vocht, temperatuurwisselingen en geluidsoverlast.

Welke soort dakisolatie is geschikt voor mijn woning

Welke soort isolatie geschikt is wordt bepaald door meerdere factoren. Er wordt onder andere gekeken naar de functie van de ruimte onder het dak, het gewicht van het isolatiemateriaal en de brandklasse. voor het bepalen van de juiste isolatiewaarde en het type dampremmende laag wordt een bouwfysische berekening gemaakt. Als deze onderdelen duidelijk zijn kan er bepaald worden welke soort isolatie er het beste kan worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen

 • Lagere energiekosten, beter voor het milieu
 • Beter binnen klimaat
 • Minder temperatuur wisselingen in de onderconstructie
 • Dauwpunt op de juiste plaats in de dakconstructie
 • Minder geluidsoverlast

Ben Roos Dakbedekking B.V.

Ben Roos Dakbedekking BV is in 1985 in Bodegraven opgericht als bitumineus en kunststof dakbedekkingsbedrijf voor platte en hellende daken. Wij zijn een middelgroot erkend leerbedrijf voor de zakelijke en particuliere markt. Aangesloten bij brancheorganisatie Vebidak, VCA ** gecertificeerd, Polygum erkenninghouder, lid van dakgroep 90 en zijn aangesloten bij Toplevel een landelijk dekkend netwerk van erkende dakdekkers.

Er kan zoveel meer met uw dak

Naast het waterdicht maken en onderhouden van platte en hellende daken met bitumineuze en kunststof dakbedekkingen bestaan onze werkzaamheden uit het verduurzamen van daken, denk hierbij aan isoleren, groendaken, daktuinen, luchtzuiverende daken, dakterrassen, gebruiksdaken en permanente dakveiligheid voorzieningen. Benieuwd naar alle dak mogelijkheden. Download onze brochure.

Ben Roos Dakbedekking

Wij doen helaas geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Wij doen helaas geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Onder het motto “schoenmaker blijf bij je leest” voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Vacatures!

Ben Roos Dakbedekking B.V. is op zoek naar dakdekkers. Je hebt de mogelijkheid om in te stromen bij de opleidingen van Tectum waar de echte daktoppers worden gevormd. Klik hier.

 

Dakupdate

Dakaanpassingen bij nieuwe dakfuncties

Dakupdate is van toepassing wanneer de situatie rondom uw dak veranderd. U wilt bijvoorbeeld uw dak laten isoleren, een dakterras maken of u bent van plan om zonnepanelen te plaatsen. In veel van deze gevallen zal uw dak moeten worden aangepast om aan uw (nieuwe) wensen te voldoen.

Bedankt terugbellen

We hebben je aanvraag in goede orde ontvangen. We bellen u zo snel mogelijk terug.

Bedankt voor uw offerte aanvraag onderhoudscontract

We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om de aanvraag door te spreken.

Formulier Offerte aanvragen – dakisolatie

*Wij doen geen pannendaken, rieten daken en leien daken.
Uw naam(Vereist)
Adres(Vereist)

Bedankt voor uw dakisolatie offerte aanvraag

We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om de aanvraag door te spreken.

Formulier Dakinspectie aanvragen

*Wij doen geen pannendaken, rieten daken en leien daken.
Uw naam(Vereist)
Adres(Vereist)

Formulier Roofcheck aanvragen

Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een roofcheck. We nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak.

*Wij doen geen pannendaken, rieten daken en leien daken.
Uw naam(Vereist)
Adres(Vereist)