Snel uw daklekkage laten repareren

Als u een lekkage heeft, zet dat vaak een hele zoektocht in gang. Want waar zit dat lek dan? Het is lastig om een daklekkage te vinden. Er is wel haast bij geboden, want hoe langer de lekkage blijft voortduren, hoe erger de gevolgen zijn. Kies er daarom voor om daklekkage snel op te lossen.

De dakdekkers van Ben Roos hebben veel expertise op het gebied van daklekkage. Zij hebben geavanceerde apparatuur om uw daklekkage snel op te sporen en de lekkage te repareren.

Uw voordelen bij Ben Roos

 • Sinds 1985 actief
 • Onafhankelijk advies
 • We werken op de meest veilige manier
 • 24 dagen per week en 7 dagen per week bereikbaar
 • Eerlijk en vakbekwaam
 • 10 jaar garantie op uw dakbedekking
 • In het bezit van verschillende certificaten
Ontvang gratis advies

Hoe spoort u uw daklekkage zelf op?

Het opsporen van daklekkage zonder geavanceerd gereedschap is een hele klus. Volg dit stappenplan om zelf uw daklekkage op te sporen:

 1. Ga het dak op.
 2. Kijk goed naar uw dakbedekking. Komt u gescheurd lood of gescheurde dakbedekking tegen?
 3. Als u een koepel op uw dak heeft, controleer dan of deze gebreken vertoont. Zijn de randen van de opstand goed dicht of zit er ruimte tussen de randen van de opstand en het dak?
 4. Kijk of u gebreken ziet aan de afvoeren van uw dak.
 5. Als u een lichtstraat op uw dak heeft, controleer dan of er onderdelen ontbreken en of er breuken zijn.
 6. Heeft u een schoorsteen op uw dak? Kijk dan of de schoorsteen gebreken vertoont en er breuken of ontbrekende onderdelen zijn.
 7. Als u een gevelaansluiting met de buren heeft, controleer deze dan en kijk of de gevelaansluiting gebreken vertoont.

Ontdekt u geen gebreken? Bel Ben Roos. Wij doen een grondige inspectie van uw dak en vinden de oorzaak van uw lekkage. Wij lossen daarna de lekkage voor u op.

Ontdekt u wel gebreken? Bel Ben Roos en wij verhelpen de lekkage.

Lekkage plat dak repareren

Vooral bij oude platte daken komt lekkage veel voor. Vaak zijn platte daken bedekt met rollen bitumen. Deze vorm van dakbedekking wordt vastgebrand op het dak. Tussen de naden en tussen de verschillende banen zitten soms kieren of openingen.

Over het algemeen is lekkage aan een plat dak snel en makkelijk te verhelpen. Schakel Ben Roos in. Wij vinden de lekkage aan uw platte dak en repareren het vakkundig.

Lekkage dakkapel repareren

Het is lastig om een dakkapel waterdicht te installeren en te houden. Het komt vaak voor dat de dakbedekking wordt beschadigt bij het plaatsen van een dakkapel in een bestaande woning. Het is vaak moeilijk om te zien waar het water bij een dakkapel lekkage vandaan komt. Het water komt meestal uit verschillende hoeken en kieren. Schakel een dakexpert van Ben Roos in en uw dakkapel lekkage wordt snel opgelost.

Ontvang gratis advies

Lekkage afvoer repareren

Als u lekkage aan de afvoer van uw dak hebt, moet u dat zo snel mogelijk laten repareren. Doet u dat niet, dan loopt u het risico dat u de volgende problemen krijgt:

 • Schimmel
 • Permanente vochtplekken
 • Houtrot
 • Beschadigingen aan de buitenmuur

Een lekkende afvoer is vaak te repareren met behulp van de montage van bladvangers of door een nieuwe binnenlaag te plaatsen. Als u zelf aan de slag gaat, heeft u grote kans dat u de lekkage groter maakt. Een expert heeft de afvoer van uw dak snel weer gemaakt.

De lekkage van een dak afvoer is vaak te voorkomen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de dakgoten regelmatig gecontroleerd worden op beschadigingen en slijtage. Het is ook handig om de dakgoten regelmatig te reinigen. Vuil, bladeren en takken vormen blokkades in uw afvoer. Daardoor stroomt de afvoer over en ontstaat er lekkage. Laat desgewenst een bladvanger plaatsen, waardoor het hemelwater altijd vrij doorloopt.

Bij Ben Roos geniet u van een aantrekkelijk onderhoudscontract. Wij controleren en reinigen uw dak en de afvoer en voeren kleine reparaties uit. Als we echt grote gebreken aantreffen, plannen we samen met u de herstelwerkzaamheden in.

Reparatie bitumen dakbedekking

Lekt uw bitumen dakbedekking? In 90 procent van de gevallen lekt de dakbedekking, omdat het verouderd is. De bitumen dakbedekking droogt uit en gaat scheurtjes vertonen. We repareren uw bitumen dakbedekking. Als de dakbedekking te erg verouderd is, vernieuwen wij uw dakbedekking. De dakbedekking die wij gebruiken is 100 procent waterdicht en gaat lang mee. U krijgt bovendien 10 jaar garantie op de nieuwe dakbedekking.

Daklekkage repareren kosten

De kosten van de reparatie van daklekkage variëren sterk. Komt de lekkage, omdat uw dakafvoer verstopt is? Dan is het eenvoudig en goedkoop om de daklekkage op te lossen. Als uw dakbedekking totaal verouderd is, zijn de kosten veel hoger. Het is ook vaak afhankelijk van de grote van uw dak.

Ontdek wat de kosten zijn van daklekkage repareren door het offerteformulier op onze site in te vullen. Wij komen snel bij u kijken en achterhalen wat de oorzaak van daklekkage is en hoe het hersteld moet worden. Daarna krijgt u een duidelijke en voordelige offerte toegestuurd.

Ontvang gratis advies

Succesvolle projecten

Dakrenovatie Cremer Lisse

Bij Cremer wordt het dakgedeelte van de werkplaats/showroom en kantoor grondig gerenoveerd, geïsoleerd en voorzien van permanente dakveiligheid voorzieningen.

Naam: Cremer
Locatie: Lisse
Middelen: PIR dakisolatie, duurzaam gemodificeerde dakbedekking en permanente dakveiligheid voorzieningen.
Doorlooptijd: 2018

Dakrenovatie 380 zorg appartementen Parkboswijk Doorn

De (dak)renovatie voldoet aan ZEP-kwalificaties. ZEP staat voor zeer Energiezuinige prestatie. In een soort van groene golf worden de complexen voorzien van duurzame en energiebesparende maatregelen.

Het onderdeel dak betreft totaal ca. 11.000 m2 platdak, de daken worden geïsoleerd, voorzien van een duurzaam milieuvriendelijk dakbedekkingssysteem, de dakterrassen en galerijen worden voorzien van een nieuwe beloopbare afwerking, de boeidelen worden voorzien van nieuwe volkern beplating en de daken worden voorzien van permanente dakveiligheid voorzieningen

Naam: Parkboswijk
Locatie: Doorn
Middelen: Dakisolatie, gemodificeerde dakbedekking en dakveiligheid voorzieningen
Doorlooptijd: 2018

Samenwerkingen en certificaten

We bezitten verschillende certificaten en werken samen met andere professionals op het gebied van daken.

 

Polygum dealer: Ben roos is de officiële dealer van Polygum Nederland.

VCA: Het VCA certificaat bewijst dat we aan alle controlepunten van de Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers voldoen.

Roof2Roof: Roof2Roof recycled bitumen daken.

Hydrotech: Product van waterdichte membranen die gebruikt worden als onderlaag voor groendaken.

Vebidak: We zijn lid van de brancheorganisatie voor bitmunieuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven.

IKO: Toonaangevend producent van dakbedekking

Dakgroep 90: Deze vereniging geeft certificaten uit dakdekkers die aan hoge eisen op het gebied van kwaliteit, service en veiligheid voldoen.

 

Ontvang gratis advies