leerbedrijf

Dakdekker Rotterdam – Geen woorden, maar daken

Wilt u werkzaamheden in Rotterdam aan uw dak laten uitvoeren? Zoals nieuwe dakbedekking, aanleggen van een groen dak of zonnepanelen? Of heeft u problemen aan uw dak in Rotterdam? Voor dakwerkzaamheden zijn pure vakmannen nodig. Uw dakdekker denkt graag met u mee over de diverse mogelijkheden.

Wij zijn Ben Roos Dakbedekking BV. We zijn een ervaren dakdekkersbedrijf dat in Rotterdam werkzaam is. Onze specialiteit ligt op het gebied van platte daken en bitumineuze dakbedekking. De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn onder meer het isoleren, renoveren, aanleggen van gebruikersdaken, verduurzamen en dakonderhoud.

“ProRail is zeer content is over de manier waarop de werkzaamheden (dus ook de daken) binnen Utrecht Centraal zijn uitgevoerd.”

ProRail en PGN Bouw

Heeft u last van problemen aan uw dak? Deze werkzaamheden hebben spoed. Neem direct contact op met uw dakdekker bij daklekkage. Ook voor een vrijblijvende offerte of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Daklekkage

Een daklekkage in Rotterdam is eenvoudig te ontdekken. Wanneer u natte plekken bij het plafond of langs de muur ziet, is de kans groot dat uw dak lekt. Neem bij een daklekkage direct contact om met dakdekker. Bel met 0172-617409 of stuur een email naar info@benroos.nl. We ondernemen direct actie en zorgen dat uw lekkage zeer snel verholpen is.

Wat doet u bij dakproblemen?

Natuurlijk, wij begrijpen als geen ander dat het vervelend is wanneer u een probleem heeft aan uw dak. Denk aan daklekkages, dakschade door weersomstandigheden, scheuren in uw dak, wildgroei op het dak of afvoeren die verstopt zijn. Wat doet u in dit geval? Wij hebben een aantal duidelijke stappen voor u uitgewerkt:

Stap 1 – Bel Ben Roos Dakbedekking BV op 0172-617409 of stuur een duidelijke e-mail naar info@benroos.nl. Geef aan wat uw situatie is en wij nemen contact met u op. Samen met u maken we direct een helder plan van aanpak.

Stap 2 – Na het maken van enkele foto’s van de eventueel aanwezige schade starten wij een grondige inspectie van uw pand. Gedurende deze inspectie achterhalen wij wat de oorzaak is van de daklekkage.

Stap 3 – Zodra we het probleem hebben ontdekt, maken we een zeer voordelige en scherpe offerte. Dit doen we logischerwijs in samenspraak met u, zodat u nooit voor een onaangename verrassing komt te staan.

Stap 4 – Is er een akkoord naar aanleiding van de offerte? Dan gaan we vervolgens middels de afgesproken planning aan de slag. Helder en overzichtelijk!

Dakdekker Rotterdam

Specialisaties

We zijn een zeer ervaren dakdekkersbedrijf. Ons motto is niet voor niets: ‘Geen woorden maar daken’. In de jaren dat we werkzaam zijn als dakspecialist hebben we onder andere gewerkt aan daken van landhuizen, zwembaden, magazijnen, kerken en parkeerdaken. De werkzaamheden aan het dak die wij uitvoeren zijn:

 • Verduurzamen
 • Service en advies
 • Gebruikersdaken
 • Dakbedekking
 • Dakonderhoud
 • Dakisolatie
 • Dakinspectie
 • Veiligheid

Verduurzamen

Bij Ben Roos Dakbedekking BV denken we graag mee in duurzame oplossingen. Milieuvriendelijkheid is vandaag de dag een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is een fenomeen waar we allemaal mee bezig zijn. We zijn gespecialiseerd in het inspecteren van daken voorafgaand aan het plaatsen van een duurzame oplossing: denk aan zonnepanelen.

Een goed geïsoleerd dak zorgt ervoor er geen grote temperatuurschommelingen in het pand zijn. Dit zorgt voor een directe verlaging van uw energierekening. Tevens is het verduurzamen van uw dak van groot belang voor het beperken van de klimaatverandering. U gebruikt veel minder gas en dit scheelt dan vervolgens weer CO2-uitstoot.

Let op: Met onze reflecterende dakbedekking komt u zeer waarschijnlijk in aanmerking voor een subsidie. Via de Energie Investeringaftrek (EIA) is het mogelijk om een aanzienlijk bedrag te besparen op uw dakbedekking. Wij adviseren u hier graag in.

Service en advies

Wij zijn een kenniscentrum voor al uw vragen omtrent essentiële onderwerpen rondom uw dak. Onze medewerkers denken graag met u mee om de ideale dakoplossing te ontdekken voor uw type bedrijfspand. Zo hebben we bijvoorbeeld voor grote zorginstellingen al direct forse besparingen verzorgd doordat we strategisch meedenken over dakoplossingen.

Gebruikersdaken

We zijn ook gespecialiseerd in het aanleggen van gebruikersdaken zoals Rotterdam groene daken en daktuinen. Wilt u een daktuin of bent u voornemens om te kiezen uit onze groene daken? We denken graag met u mee en geven u altijd een passend en professioneel advies voor uw pand. Dit is uiteraard inclusief de mogelijkheden voor subsidie. Wij denken met u mee!

Dakbedekking

Een dak kan niet zonder goede dakbedekking. Nieuwe dakbedekking is een investering, maar levert u uiteindelijk ook geld op. Een goed geïsoleerd dak zorgt er namelijk voor dat er geen temperatuurschommelingen meer plaatsvinden in uw huis. Laat uw dakbedekking in Rotterdam aanleggen door een specialist. We werken met bitumen en kunststof dakbedekking.

Kunststof dakbedekking heeft een lange levensduur en een grote betrouwbaarheid en heeft minimaal onderhoud nodig. Bij het aanbrengen van kunststof dakbedekking wordt geen vuur gebruikt. De brandveiligheid is daardoor optimaal.

Bitumen is een eeuwenoud product en wordt vooral gebruikt op platte daken. Het is een heel sterk product en volkomen waterdicht. Een nadeel van bitumen is dat deze dakbedekking niet bestand is tegen UV-straling. Er zijn meerdere soorten bitumen:

 • APP
 • SBS

De APP variant bitumen is wel UV-bestendig.

Bitumen dakbedekking wordt door middel van hete lucht aangebracht. De bitumen wordt op uw dak uitgerold en op maat gesneden. Met een brander wordt de dakbedekking aangebracht. Uiteindelijk gaat de dakdekker nog met een aandrukroller over de bitumen dakbedekking heen, om te zorgen dat uw dakbedekking goed vastzit aan het dak.

Dakonderhoud

Een goed onderhouden dak heeft een langere levensduur. Dit is gunstig voor uw portemonnee. Eventuele problemen worden vroegtijdig onderschept wanneer uw dak goed onderhouden wordt en regelmatig wordt gecontroleerd.

Het onderhoud aan uw dak is goed zelf uit te voeren. We raden aan om minimaal twee keer per jaar uw dak te controleren. Eerder in dit artikel hebben we uitgelegd hoe u dakproblemen kunt herkennen. Heeft u geen tijd voor het dakonderhoud of laat u het liever aan een vakman over? Bij Ben Roos bieden we ook een onderhoudscontract aan. In samenspraak wordt afgesproken hoe vaak onze professionele dakdekkers onderhoud aan uw dak uitvoeren. Het dak wordt bijgehouden, schoongemaakt, gecontroleerd en kleine probleempjes worden direct verholpen.

Dak isoleren in Rotterdam

Een goed geïsoleerd dak levert u vele voordelen op. Ten eerste loopt uw energierekening aanzienlijk terug met de juiste dakisolatie. Uw huis of pand blijft veel beter verwarmd door goede dakisolatie. Daarnaast zorgt een goed geïsoleerd dak ook nog eens voor een vermindering van geluiden en heeft u minder last van vocht.

Dakinspectie

Heeft u plannen om uw dak te renoveren? Wellicht om een daktuin in Rotterdam aan te laten leggen of om nieuwe dakbedekking in Rotterdam te laten plaatsen. We raden aan om eerst uw dak te laten inspecteren, voordat deze gerenoveerd wordt. Deze inspectie noemen wij een roofcheck. De roofcheck wordt uitgevoerd door onze vakkundige dakdekkers. Zij bekijken tijdens de inspectie de algemene staat van uw dak, de waterdichtheid. Vooral voor het aanleggen van groene daken en zonnepanelen is het zeer belangrijk om een roofcheck uit te laten voeren.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wordt uw huis of pand op den duur geheel of gedeeltelijk zelfvoorzienend in energie. Zonnepanelen zijn een investering die u er binnen een aantal jaar weer uit heeft.

Voordat zonnepanelen geplaatst kunnen worden, is het belangrijk om eerst een roofcheck uit te laten voeren door dakdekkersbedrijf. Onze dakdekkers bekijken uitgebreid de algehele staat van de dakbedekking en geven na de roofcheck een uitgebreid en eerlijk advies.

Veiligheid

Een veilige werkwijze staat bij ons hoog in het vaandel. Zowel voor u als voor ons is het belangrijk dat er op een veilige manier gewerkt wordt. Conform de huidige wet is de eigenaar van het gebouw verantwoordelijk voor de veiligheid op het dak. Deze wet is geldig voor gebouwen met daken die hoger zijn dan 2,5 meter boven het maaiveld of 2,5 meter hoger dan andere dakvlakken.

Wij ontzorgen u graag op het gebied van dakveiligheid. Op uw dak in Rotterdam worden permanente voorzieningen aangebracht die veiligheid garanderen zoals dak ankerpunten en lijnsystemen. Deze voorzieningen voldoen aan de standaard van EN 795.

Naast deze voorzieningen zorgen we vanuit Ben Roos ook voor een permanent veilige daktoegang. Al onze dakdekkers maken gebruik van persoonlijke veiligheidsmaatregelen zoals een harnas en positioneringslijnen.

Bovenstaande maatregelen nemen de zorgen voor dakveiligheid bij u weg. U kunt ons met een gerust hart het dak op laten gaan.

 

 

Wij zijn uw partner voor deze daken

Elke dag van de week zijn we bezig met daken van een zekere grootte. Grote daken vragen om grote specialisten en dat zijn wij! Wij zijn uw partner voor daken van onder meer de volgende instellingen:

Parkeergarages

Bij het inspecteren, bedekken of repareren van daken van parkeergarages is het belangrijk dat de verkeershinder minimaal is. Ook kijken we heel gericht naar het detailwerk. Dit doen wij middels een zeer grondige inspectie. Eventuele problemen smoren we zo in de kiem! Opritten, slagbomen, maar ook zeer zeker het dak… Alles moet kloppen en wij denken altijd met u mee.

Bibliotheken

Dit is natuurlijk een locatie waar elke dag ontzettend veel mensen komen en mede daarom staat uitstekende dakbedekking en een 100% veilig daksysteem altijd centraal. Zo hebben wij vrij recentelijke een duurzame dak renovatie doorgevoerd. De verwachte levensduur van deze dakbedekking loopt soms wel op tot meer dan 35 jaar.

Zorginstellingen

De veiligheid staat centraal als het gaat om dakdekken en dakrenovatie van zorginstellingen. Een zorginstelling blijft gedurende dakbedekking in bedrijf en om die reden worden er extra maatregelen genomen om zo de veiligheid van alle patiënten, bezoekers en personeelsleden te waarborgen.

Zwembaden

Het renoveren en beoordelen van daken van zwembaden worden met speciale aandacht bekeken, met name de isolatiewaarde is van belang. Elementen als luchtvochtigheid, temperatuurwisselingen en chloor hebben een aantoonbaar effect op het dak.

MKB’ers

Alle MKB’ers opgelet… Bent u op zoek naar sterke dakbedekking, goede dakveiligheid, allerhande voorzieningen en een zeer voordelig dakonderhoudscontract? Neem contact met ons op en wij zorgen dat u zorgeloos geniet van een 100% waterdicht bedrijfspand.

Grote woonhuizen

Het is een bijzonder aangenaam gevoel wanneer u een dak boven uw hoofd hebt. Dit dak is waterdicht en volledig bestand tegen diverse weersinvloeden. Wij verlagen uw energierekening met de juiste dakisolatie.

Scholen

U heeft geen last van werkzaamheden. Wij hebben een ruime ervaring in het bedekken van schooldaken. Dit vraagt om een ruime ervaring, omdat er dient te worden gekeken naar de luchtkwaliteit en het binnenklimaat. Dit is bevorderlijk voor de prestaties van zowel docenten als leerlingen. Het uitgebreide onderzoek begint met een een CO2-meting.

We zijn actief in Rotterdam, maar ook in andere plaatsen. Zoekt u bijvoorbeeld een dakdekker in Zoetermeer? Wij staan voor u klaar.

Waarmee onderscheiden we ons?

Zoekt u een dakdekker in Rotterdam? Wanneer u op internet zoekt ziet u vele dakdekkers. Waarmee onderscheiden we ons bij Ben Roos van de rest? We bouwen graag een eerlijke relatie op met onze afnemers. We staan voor eerlijkheid en vakmanschap en dat is te zien aan onze trouwe kring van afnemers.

Uw dakdekkersbedrijf in Rotterdam levert u de volgende voordelen op:

 • Alle dakwerkzaamheden in één keer goed.
 • U wordt volledig ontzorgd
 • Jarenlange ervaring
 • Professionele dakdekkers
 • Eerlijk en vakbekwaam
 • Veilige werkwijze
 • Gebruik van de laatste technieken

Succesvolle projecten in uw regio

Rotterdam: Dakrenovatie (luchtzuiverend) Dotterbloemstraat

Bekijk project

Groendak Gelijkrichterstation

Bekijk project

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik voor een veilig dak conform de richtlijnen?

Om valgevaar te voorkomen is bepaald dat op een dak en bij hoogteverschillen van daken onderling vanaf 2,5 m hoogte een deugdelijke valbeveiliging aanwezig moet zijn. In eerste instantie ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de dakeigenaar. Ben Roos ontneemt deze zorg graag voor u.

Mijn dak heeft stormschade opgelopen. Wat moet ik doen?

Stormschade kan leiden tot lekkages. Dit kan schade aan uw woning toebrengen en zorgt voor een onaangename temperatuur in huis. Het is dan ook zaak om dit zo spoedig mogelijk te laten repareren door een professionele dakdekker.

Wat levert een dakinspectie mij op?

Heeft u last van lekkage, maar komt u zelf geen gebreken aan uw dak tegen? Dan kan een dakinspectie u helpen. Ben Roos beschikt over de expertise en het gereedschap om de lekkage alsnog op te sporen, en indien mogelijk, direct te verhelpen.