Ben Roos: de beste dakdekker voor kerken

Heeft u problemen met uw kerkdak of wilt u het dak beter isoleren? Misschien wilt u een milieuvriendelijkere kerk en wilt u een groendak aan laten leggen. Voor al deze werkzaamheden staat Ben Roos voor u klaar. Wij zijn dé dakdekker voor kerken. Neem contact met ons op en wij denken mee over verschillende mogelijkheden.

Al vanaf 1985 zijn wij actief als dakdekkersbedrijf. Onze specialiteiten zijn grote daken, zoals kerkdaken, het isoleren en renoveren van daken en het aanleggen van gebruikersdaken, zoals daktuinen.

Daken van kerken isoleren

Goede isolatie verlaagt de energierekening van de kerk. Een kerk blijft beter verwarmd als het kerkdak op een professionele manier geïsoleerd is. Er ontsnapt daardoor minder warmte naar buiten. Daarbij komt nog bij dat u met een goed geïsoleerd dak minder last van vocht heeft en dat de geluidsoverlast vermindert.

Dakinspectie

Wilt u weten wat de staat van het dak van uw kerk is? Een dakinspectie is één van onze specialiteiten. Tijdens een dakinspectie bekijkt een dakdekker alle lagen van de dakbedekking en er wordt gekeken naar de drukweerstand en de waterdichtheid. Vooral als u zonnepanelen of een daktuin wilt laten plaatsen, is een dakinspectie van groot belang. Als het kerkdak is gecontroleerd, krijgt u van ons onafhankelijk advies.

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Ontvang gratis advies

Een groene kerk

Steeds meer kerken zijn actief op het gebied van milieu. Door te kiezen voor een groendak helpt u de natuur en draagt u zichtbaar uit dat u veel waarde hecht aan de schepping. Een groendak is een dak bedekt met planten.

Er zijn twee soorten groendaken: sedumdaken en tuindaken. Sedumdaken zijn daken waar vetplanten opgroeien die zorgen voor extra isolatie, een betere afwatering en een grotere diversiteit van flora en fauna. Tuindaken zijn simpelweg tuinen op daken. Ze hebben dezelfde voordelen als sedumdaken. Een tuindak is bovendien een heerlijke plek waar mensen in contact komen met de natuur.

Daken van kerken herstellen

Lekkage veroorzaakt enorme ellende. Als het dak van uw kerk lekt, wilt u dat het natuurlijk zo snel mogelijk opgelost wordt. Wij komen daarom zo snel mogelijk naar u toe. In een noodgeval zijn we binnen 2 uur bij u.

Wij zijn gevestigd in Bodegraven en werken in de hele regio. Heeft u bijvoorbeeld nieuwe dakbedekking in Capelle aan de IJssel nodig? Wij helpen u.

Ontvang gratis advies

Voorgaande projecten

Dakrenovatie-Isolatie Bethelkerk Waddinxveen

 

 

Bij de dakrenovatie zijn de daken voorzien van extra dakisolatie en een gemodificeerde bitumen dakbedekking. T.p.v. het schuine dak is gekozen voor een mechanisch bevestigd dakbedekkingssysteem en t.p.v. het platte dak voor een losliggend systeem geballast met recycled grind.

De dakranden op het plat dak zijn voorzien van nieuwe afdekkappen en beveiligd met een anti klimprofiel en er zijn diversen dakspuwers (dakoverlopen) geplaatst.

Naam: Bethelkerk
Locatie: Waddinxveen
Middelen: Dakisolatie, gemodificeerde bitumineuze dakbedekking, antiklimprofiel
Doorlooptijd: 1e kwartaal 2017

 

Cultureel centrum Het Evershuis in Bodegraven

 

 

Cultureel centrum Het Evershuis in Bodegraven is grondig verbouwd. Het nieuwe dak is voorzien van afschot-isolatie, een bitumineus dakbedekkingssysteem, dakveiligheid en een gedeelte daktuin/groendak met sedum beplanting. Er is een groendak met pluggen toegepast, in tegenstelling tot sedummatten duurt het wat langer tot dit dak is volgroeit. Door de schaduwwerking zijn meerdere soorten sedumpluggen toegepast zodat het groendak geheel tot zijn recht komt. Om een volgroeit en blijvend groendak te krijgen wordt het dak meerdere malen per jaar bemest en onderhouden.

Het resultaat mag er zijn een prachtig groendak van binnen het gebouw zichtbaar, en daar wordt je toch blij en vrolijk van !

Naam: Cultureel centrum Het Evertshuis
Locatie: Centrum Bodegraven
Middelen: Dakisolatie, dakbedekking, dakveiligheid en een sedumdak met waterbuffer
Doorlooptijd: 2013 tot mei 2014
Ontvang gratis advies

Kies voor de vele voordelen van Ben Roos

Dakveiligheid

Tijdens dakwerkzaamheden is volgens de wet is de eigenaar van een gebouw verantwoordelijk voor de veiligheid op het dak. Dat betreft daken die hoger dan 2,5 meter boven het maaiveld of 2,5 hoger dan andere dakvlakken.
Ben Roos neemt de zaken rond dakveiligheid voor u uit handen. We zorgen bijvoorbeeld voor een veilige dakopgang en voorzien van onze dakdekkers van persoonlijke veiligheidsmiddelen. We brengen bovendien permanente dakveiligheid voorzieningen aan.

Dakgarantie

Als erkende dakdekker voorzien we uw dakbedekking van een professionele update. Uw kerkdak gaat hierdoor nog jaren lang mee. U krijgt bovendien een dakgarantie van 10 jaar.

Vakmanschap

We hebben geweldige vakmannen in dienst. Ze komen hun afspraken altijd na en doen de moeite om uw dakproblemen op te lossen.

Onafhankelijk advies geven

We zijn niet gebonden aan leveranciers, waardoor we geen baat hebben bij de keuze voor een bepaalde dakbedekking. U kunt vertrouwen op ons eerlijke advies.

Certificaten

Een specialistische dakdekker heeft keurmerken. We zijn daarom in bezit van de onderstaande certificaten en keurmerken:

  • VCA
  • Polygum dealer
  • Hydrotech dealer
  • Roof2roof
  • Vebidak
  • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk
  • Brancheorganisatie Vebidak