Zonne-energie platdak


Zonne-energie

Met zonne-panelen op een platdak kunt u voorzien in eigen electriciteit behoefte of een gedeelte hiervan. Echter voor de panelen op het dak worden geplaatst moet goed worden onderzocht of de dakconstructie hiervoor geschikt is. Door een te hoge dakbelasting kan de isolatie inzakken of nog erger het dak kan instorten, dit gebeurd jaarlijks meerdere malen. Hoe u dit kunt voorkomen wordt meegenomen in ons advies.

Verschillende zonne-energie Systemen

Er zijn verschillende zonne-energie systemen op de markt verkrijgbaar en deze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst op het dak o.a geballast, mechanisch bevestigd en gekleefd. Het gewicht van de verschillende systemen verschilt enorm en loopt op vanaf 2,5kg/m2

Verschillende dakbedekkingen

Als de zonne-panelen op de dakbedekking worden geplaatst heeft ook het type dakbedekking invloed op de zonne-panelen. Wit reflecterende dakbedekking heeft in vergelijking met zwarte dakbedekking een positief effect op het rendement van de zonne-panelen.

Rendement

zonne-energie is in de meeste gevallen zeer rendabel, mits vakkundig geïnstalleerd.

Subsidie

Indien u in aanmerking komt voor subsidie of  b.v. Energie Investering aftrek nemen wij dit mee in ons advies.

MVO

Het imago met zonne-energie word niet alleen verbeterd u draagt direct bij aan een beter milieu. Ben Roos Dakbedekking BV heeft een energiedak voorzien van zonne-panelen.

Installatie zonnepanelen

Vakkundige installatie zonne-panelen

Rondleiding op het energiedak

Energiedak Ben Roos Dakbedekking BV Bodegraven

Eigen stroom

Opel Ampera wordt opgeladen met eigen stroom.

Lichtgewicht flexible Build In PV systeem gekleefd op de dakbedekking

Gekleefd systeem zonne-panelen

Zonne panelen geplaatst op schuin dak

Mechanisch bevestigd zonne-panelen

 

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.