Lekkage Plat Dak

Lekkage aan een plat dak kan zorgen voor een hoop problemen. Vocht kan beschadigingen veroorzaken aan de constructie, muren en vloeren. Daarnaast is veel vocht ook nog eens erg ongezond, u kunt er zelfs ziek van worden. De oorzaak van de lekkage kan heel verschillend zijn. Het heeft in veel gevallen te maken met de leeftijd, de onderhoudsstaat of extreme weersomstandigheden. 

Lekkage voorkomen

Om lekkage te voorkomen is het belangrijk om uw dak goed te onderhouden. Het onderhouden van een plat dak wordt vaak onderschat. De gevolgen van het niet onderhouden kunnen leiden tot lekkage, overstromingen en zelfs instorten van de complete dakconstructies. Daarnaast is het regelmatig onderhouden van uw platte dak levensduurverlengend en een voorwaarde bij dakgaranties.

Lekkage? Laat hier uw gegevens achter:

Wat doen wij:

 • Directe (nood)reparatie
 • Advies over de juiste oplossing
 • Snel een eerlijke offerte
 • Een effectief plan van aanpak
 • Uitvoering door ervaren dakdekkers

 

Wat kunt u zelf doen om de lekkage op te sporen

 • Controleer de afvoeren van uw dak of goot.
 • Controleer een eventuele koepel op uw dak op scheuren.
 • Heeft u een lichtstraat op uw dak? Controleer de lichtstraat op gaten
 • Controleer de schoorsteen.
 • Controleer eventuele de dakdoorvoeren. Mist u kappen of hoedjes van de dakdoorvoer?
 • Heeft een gevelaansluiting met de buren? Controleer de gevelaansluiting.
 • Kijk ook goed naar de dakbedekking. Ziet u gescheurd lood of gescheurde dakbedekking?

Dakinspectie en Reparatie

Komt u gebreken aan uw dak tegen? Schakel een dakdekker in om de gebreken te laten repareren. Komt u geen gebreken aan uw dak tegen? Ook dan heeft u de hulp van een expert nodig. Ben Roos Dakbedekking BV beschikt over de expertise en apparatuur om uw lekkage op te sporen en te repareren. Neem contact met ons op voor een dakinspectie. We komen dan bij u langs en doen onderzoek naar de oorzaak van de lekkage. Indien mogelijk wordt de lekkage direct verholpen. Is er meer nodig om het dak te repareren? Dan wordt er bepaald wat er moet gebeuren en bespreken we samen de vervolgacties*.

*Indien een lekkage betrekking heeft op een garantie dak en binnen de garantieperiode valt dan worden hiervoor geen kosten doorberekend. Tenzij er sprake is van achterstallig onderhoud of uitsluitingen van de garantie

 

Insnijding tijdens dakinspectie
Ik wil een dakinspectie aanvragen

Kosten Dakreparatie

De kosten* van een dakreparatie zijn niet standaard omdat ieder dak weer anders is. Voordat we bij u aan de slag gaan maken we een inschatting van de kosten voor het materiaal en de manuren. We berekenen vervolgens achteraf de daadwerkelijke kosten. Vraag gerust een prijsindicatie aan zodat u weet wat u kunt verwachten.

*Het minimum tarief is een (1) uur , het eerste uur wordt dus altijd in rekening gebracht. Indien u een beroep op onze servicedienst doet buiten kantooruren worden er extra kosten in rekening gebracht.

Onderhoudscontract

U kunt bij ons een dak-onderhoudscontract afsluiten. Dit houdt in dat we een in de zoveel tijd langskomen voor een dak-onderhoudsbeurt. Bij een dak-onderhoudsbeurt wordt het dak schoongemaakt en uitgebreid geïnspecteerd. Middels een inspectierapport wordt u op de hoogte gehouden van de meest actuele stand van het dak. Het tijdstip en de frequentie van het te plegen onderhoud is afhankelijk van meerde factoren en wordt in gezamenlijk overleg bepaald. Klik hier voor meer informatie over dakonderhoud.

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.