leerbedrijf
Groen(tuin)daken

GROEN(TUIN)DAKEN

PROFESSIONEEL AANGELEGDE GROEN(TUIN)DAKEN DOOR BEN ROOS

Heeft u interesse in een groendak of een tuindak? Een tuindak is een soort groendak. Voor de aanleg van groendaken bent u hier op het juiste adres. Ben Roos heeft jarenlange ervaring met de aanleg van groendaken en tuindaken. Onze specialistische dakdekkers werken zeer veilig aan uw groendaken. U krijgt bij ons bovendien altijd eerlijk en onafhankelijk advies.

Wat is een groen dak?

Een groendak is een dak dat begroeid is met planten. Een groendak heeft een positief effect op de leefomgeving en het milieu. Een ander voordeel van groendaken is dat een groendak er aantrekkelijker uitziet dat een dak met gewone dakbedekking.

Er zijn twee verschillende soorten groendaken, daktuinen en sedumdaken:

Daktuinen

Een gewoon dak beschermt uw gebouw tegen regen, het isoleert en het zorgt voor afdekking. Een tuindak heeft ook een aantal extra functies. Welke dat zijn, hangt af van hoe het tuindak ingericht wordt. Het plaatsen van banken en tafels zorgt ervoor dat ervoor dat mensen op uw dak kunnen eten. Er zijn nog veel meer mogelijkheden: laat bijvoorbeeld paden of bijvoorbeeld een basketbalveld aanleggen.

Bij een daktuin wordt er veel gebruik gemaakt van groenvoorzieningen. Er worden zowel planten geplaatst als bestrating en bankjes, enzovoorts. De mogelijkheden voor een tuindak zijn eindeloos. Laat uw tuindak aanleggen door Ben Roos en geniet van een fraai aangelegde tuin.

Een daktuin heeft regelmatig onderhoud nodig. Het is belangrijk dat u hier rekening mee houdt, voordat u een groendak laat aanleggen.

Sedumdak

Een sedumdak bestaat uit enkel uit kleine plantjes die weinig onderhoud nodig. Op een sedumdak worden vooral vetplantjes en mos geplaatst, aangevuld met kruiden en siergrassen. Onderhoud is het alleen nodig, wanneer het een lange tijd niet heeft geregend

Een sedumdak is minder belastend voor uw dak dan een tuindak. Een sedumdak is daarom voor meer daken geschikt dan een tuindak.

De voor- en nadelen van een groendak

U heeft veel profijt van een groendak. Een groendak heeft namelijk vele voordelen:

 1. De planten zorgen ervoor dat er tijdens regenbuien meer water opgevangen wordt.
 2. Het beschermt uw dakbedekking tegen schadelijke UV-straling. Uw dakbedekking gaat daarom vele jaren langer mee.
 3. Het bevordert de biodiversiteit
 4. De planten remmen het broeikaseffect af, doordat ze CO2 opnemen.
 5. Het beschermt uw dakbedekking tegen weersinvloeden.
 6. Draagt bij aan de isolatie van uw gebouw, zowel op het gebied van geluid als op het gebied van temperatuur.
 7. Het ziet er prachtig uit en verhoogt de waarde van uw pand.

Welke nadelen heeft een groendak?

 1. Een tuindak vergt veel onderhoud.
 2. Een groendak is, afhankelijk van de inrichting, behoorlijk zwaar. Vooral een tuindak. Dat betekent dat een groendak niet op elk dak geplaatst kan worden, omdat niet elke dakconstructie dit gewicht aan kan.

De kracht van Ben Roos

Wilt u een professioneel aangelegd groendak? Dan heeft u een vakman nodig. Bij Ben Roos profiteert u van de volgende voordelen:

1. Dakveiligheid

Het is zowel voor ons als voor u belangrijk dat wij veilig werken. Volgens de wetgeving is de eigenaar van een pand verantwoordelijk voor de veiligheid op het dak. Over de dakveiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken, want dat nemen we graag voor u uit handen.

Op ieder dak waar wij werkzaamheden verrichten, brengen we permanente voorzieningen aan, zoals lijnsystemen en dakankerpunten. Onze dakdekkers zijn beveiligd door persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een harnas.

2. Garantie

Als u een groendak door Ben Roos laat aanleggen dan krijgt u een dakgarantie van 10 jaar. Uw pand kan gegarandeerd vele jaren vooruit met het gerealiseerde groendak.

3. Jarenlange ervaring

Sinds 1985 verrichten wij al dakwerkzaamheden. In die tijd zijn we uitgegroeid tot dé expert op het gebied van groendaken.

4. Specialist op het gebied van groendaken

We zijn gespecialiseerd op het gebied van groendaken. Of het nu gaat om een sedumdak of om tuindaken, we realiseren het voor u.

5. Geheel onafhankelijk advies

Bij Ben Roos ontvangt u altijd onafhankelijk advies. We zijn niet gebonden aan andere bedrijven, waardoor u bij ons altijd het beste advies voor uw dak krijgt.

Groendaken succesvol door ons aangelegd

Bodegraven: Groendak Evertshuis cultureel centrum

Bekijk project

Bodegraven: Dakrenovatie met groendak met zonnepanelen op bungalow

Bekijk project

Andere werkzaamheden

Bij ons kunt u ook terecht voor de volgende dakwerkzaamheden:

 • Daken isoleren: Door uw daken beter te isoleren, blijft de warmte beter hangen in uw gebouw. Uw geniet daardoor van een lagere energierekening.
 • Vernieuwen van dakbedekking: Wij leggen dakbedekking die 100% waterdicht is en bovendien lang meegaat. U krijgt bovendien 10 jaar garantie op uw nieuwe dakbedekking.

 

De verschillende keurmerken en samenwerkingen

 • Polygum dealer
 • Roof2roof
 • VCA gecertificeerd
 • IKO roof concept partner
 • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk
 • Hydrotech dealer
 • Lid van de brancheorganisatie Vebidak

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.