leerbedrijf

BESPAAR GELD MET GOEDE DAKISOLATIE

Dakisolatie

Dakisolatie van uw dak kan een flinke energiebesparing opleveren. Een investering is vaak al in enkele jaren terugverdient. Daarnaast levert het ook meer leefcomfort op. In uw woning heeft u minder last van vocht, temperatuurwisselingen en geluidsoverlast.

Welke soort dakisolatie is geschikt voor mijn woning

Welke soort isolatie geschikt is wordt bepaald door meerdere factoren. Er wordt onder andere gekeken naar de functie van de ruimte onder het dak, het gewicht van het isolatiemateriaal en de brandklasse. voor het bepalen van de juiste isolatiewaarde en het type dampremmende laag wordt een bouwfysische berekening gemaakt. Als deze onderdelen duidelijk zijn kan er bepaald worden welke soort isolatie er het beste kan worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen

  • Lagere energiekosten, beter voor het milieu
  • Beter binnen klimaat
  • Minder temperatuur wisselingen in de onderconstructie
  • Dauwpunt op de juiste plaats in de dakconstructie
  • Minder geluidsoverlast

Welke soorten dakisolatie zijn er?

  • Geëxpandeerd Polystyreen isolatie, verkrijgbaar in diversen druksterktes
  • PIR (Polyisocyanuraat) isolatie, hoge isolatie waarde en drukvastheid
  • Geëxtrudeerd Polystyreen isolatie, geschikt voor omgekeerd dak constructies
  • Steenwol isolatie, nagenoeg onbrandbaar
  • Cellulair glas, dampdicht

Uw dak laten isoleren

Als u overweegt uw dak te laten isoleren is het verstandig eerst een expert naar de situatie te laten kijken. Als u een offerte aanvraagt komen we als eerste het dak inspecteren. We berekenen wat uw besparing is als u uw dak (aanvullend) isoleert en welk soort dakisolatie u nodig heeft. Daarnaast laten we u zien wat de verbeteringen voor uw binnenklimaat zouden zijn. Daarbij houden we rekening met het gewicht, de isolatiewaarde, het brandgedrag, de beloopbaarheid en het dakafschot. Pas als het hele plaatje compleet is, gaan we aan de slag. Zo voorkomen we vervelende verrassingen en verhogen we het rendement van uw investering. Bij fouten of een verkeerde uitvoering levert de dakisolatie namelijk geen of nauwelijks rendement op en kan schade door vochtophopingen ontstaan.

Dakisolatie in combinatie met witte dakbedekking

De combinatie van dakisolatie met witte dakbedekking zorgt voor een dubbele besparing. Gebaseerd op verwarmen en koelen, met als resultaat verlaging van de energiekosten. In bepaalde gevallen is de EIA (energie investeringsaftrek) van toepassing. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Subsidie

In sommige gevallen is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het aanbrengen van isolatie. Klik hier voor informatie over de subsidieregeling voor bedrijven. De regelingen wijzigen ieder jaar dus we kijken altijd naar de actuele subsidies. U kunt zelf ook kijken wat er mogelijk is via de site van de Rijksdienst voor Ondernemers. Komt u er zelf niet uit neem dan gerust contact met ons op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.