leerbedrijf

Ventilatiekap installeren door Ben Roos

Een ventilatiekap is het onderdeel wat het ventilatiesysteem met de buitenlucht verbindt. Het heeft een rooster, waardoor insecten niet uw pand binnenkomen. Er zit een rooster in de ventilatiekap om te voorkomen dat insecten binnen komen.

Er is een groot aanbod van verschillende ventilatiekap modellen op de markt. Ben Roos plaatst de ventilatiekap op uw dak.

Dak ventilatie

Elk gebouw heeft ventilatie nodig. Gebruikte lucht wordt naar buiten gevoerd en frisse lucht komt naar binnen. Zo wordt voorkomen dat eventueel schadelijke stoffen zich ophopen. Ook wordt vochtige lucht afgevoerd en droge lucht aangevoerd. Goede dak ventilatie zorgt voor een gezond en prettig binnenklimaat. Zorg vooral voor ventilatie in goed geïsoleerde en vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

Er zijn vier soorten dak ventilatie:

Natuurlijke dak ventilatie

Er wordt bij deze vorm van ventilatie geen elektrische energie verbruikt. Verse lucht van buiten wordt via een ventilatiepijp van uw dak naar binnen gevoerd.

Toevoer met ventilatoren

Met ventilatoren wordt verse lucht in het pand gepompt. De vuile lucht wordt daardoor gedwongen om het pand via de afvoeropeningen te verlaten.

Afzuiging volgens behoefte

Meestal is het niet nodig dat er overal in een gebouw geventileerd wordt. Daarom wordt bij afzuiging naar behoefte alleen ruimtes waarin zich mensen bevinden, geventileerd. Dat gaat overigens automatisch. Het systeem detecteert of er mensen en hoeveel mensen er zijn, via sensoren die beweging, luchtvochtigheid of de CO₂-concentratie

Afzuiging volgens behoefte bespaart energie en voorkomt de ophoping van gevaarlijke stoffen.

Balansventilatie

Dit ventilatiesysteem creëert een balans tussen de aan- en afvoer van lucht in een gebouw. Vervuilde lucht wordt afgevoerd door middel van roosters, zoals een rooster in het dak. Frisse lucht komt naar binnen via een ventilatiekanaal dat in verbinding staat met de buitenlucht.

Ventilatiepijpen

Een ventilatiepijp loopt door uw dak. Een ventilatiekap is het sluitstuk op een ventilatiepijp. Uw ventilatiepijpen worden op een vakkundige manier geplaatst door Ben Roos.

Ventilatiepijpen voor de badkamer

In een badkamer is er veel vocht. Een vochtige omgeving is ideaal voor schimmels. Deze schimmels zijn mogelijk schadelijk voor uw gezondheid. Met ventilatie wordt de vochtige lucht uit uw badkamer naar buiten afgevoerd en wordt er nieuwe, droge lucht aangevoerd.

Als uw badkamer gelegen is op de bovenste verdieping en geen ramen heeft, is het mogelijk om in het dak een ventilatierooster te plaatsen. Een ventilatierooster is eenvoudig te plaatsen en goedkoop.

Ventilatiepijpen van afzuigkappen

Een afzuigkap is bedoeld om stoom en luchtjes weg te zuigen. Als een afzuigkap verbonden is met een te dunne ventilatiepijp leidt dat tot geluidsoverlast en dat de afzuigkap minder goed functioneert. Schakel Ben Roos in en wij plaatsen de juiste ventilatiepijp voor uw afzuigkap.

Onze voordelen

  1. Eerlijkheid en transparantie: Het is prettig om met vakbekwame dakdekkers te werken. Onze dakdekkers leggen van te voren precies uit wat ze gaan doen, zodat u nooit voor onaangename verrassingen komt.
  2. Onafhankelijk advies: Wij zijn niet gebonden aan leveranciers. Wij zijn niet gebonden aan leveranciers en hebben geen voordeel bij de keuze voor een specifieke soort dakbedekking. U krijgt van ons altijd te horen wat we doen en wanneer we het doen. Dat zorgt ervoor dat u overzicht en duidelijkheid heeft.
  3. Goed voor uw portemonnee: We kijken waar u in uw situatie kunt besparen. U krijgt van ons een aantrekkelijke offerte. Daarbij gaan we altijd voor zekerheid en een oplossing waar u nog heel lang plezier van heeft.
  4. Vakmanschap: Onze dakdekkers komen altijd de vooraf gemaakte afspraken na. Ze nemen echt de moeite om de klus met succes af te ronden. Van het plaatsen van een ventilator op uw dak tot het plaatsen van een groendak, Ben Roos is uw VCA gecertificeerde dakdekkers.
  5. Snel bij u: Heeft u een dakprobleem waar spoed bij is? We zijn snel bij u, want wij snappen als geen ander dat u snel geholpen wilt worden. Door dat wij ons eigen wagenpark bezitten zijn we bij echte spoed binnen 2 uur bij u.
  6. De nieuwste apparatuur: Bij Ben Roos beschikken we over de nieuwste en de meest geavanceerde dakdekkersmaterialen en apparatuur. Daarmee voorzien we u van een duurzame oplossing waar u jaren mee vooruit kan. Bovendien zijn al onze dakdekkers voorzien van veiligheidsmaterialen, waardoor zij veilig op grote hoogte werken.
  7. Jarenlange ervaring: Bij Ben Roos hebben we aan al meer dan 5.000 daken werkzaamheden verricht. De werkzaamheden variëren van dakreparaties tot een ventilator op het dak plaatsen en groendaken plaatsen.

De specialismen van Ben Roos

Wij zijn specialist op het gebied van de volgende werkzaamheden:

Groendaken

Een groendak verduurzaamt uw pand. Een groendak is namelijk een dak dat begroeid is met planten. De planten helpen om het broeikaseffect af te remmen en isoleren uw pand. Ze houden water vast en ontlasten daarom uw hemelwaterafvoer. Wij hebben al veel groendaken met veel succes groendaken aangelegd.

Dakinspectie

Bent u van plan om iets aan uw dak te laten doen? Misschien wilt uw dak laten renoveren of zonnepanelen laten plaatsen? Laat eerst een dakinspectie doen. Een dakinspectie is één van onze specialisten. Onze dakdekkers zijn allemaal ervaren vakmannen die een professionele dakinspectie uitvoeren.

Tijdens een dakinspectie (oftewel roofcheck) wordt gecheckt wat de staat van uw dak is. Elke laag van uw dakbedekking wordt gecontroleerd. Er wordt daarbij gekeken naar de drukweerstand en de waterdichtheid. Na uw dakinspectie krijgt u onafhankelijk advies van ons. Dit advies omvat onder andere beste keuzes voor uw dak.

Isolatie

Wij verbeteren de isolatie van uw dak. Hierdoor gaat uw energieverbruik en uw energiekosten omlaag. Een betere dakisolatie is ook beter voor het milieu en er het zorgt voor een prettige temperatuur in uw huis of in uw kantoor. Nog meer voordelen zijn minder last van vocht en een vermindering van geluidsoverlast.

Service en advies

De klant is bij ons altijd koning. U kunt altijd bij ons terecht met al uw vragen over daken. Wij helpen u graag verder en helpen u om de perfecte dakoplossing te vinden voor een lage prijs.

Onderhoud

Door uw dak regelmatig te laten onderhouden, gaat uw dak jaren langer meer. Bovendien worden eventuele problemen op tijd ontdekt. Bij Ben Roos profiteert u van een aantrekkelijk geprijsd onderhoudscontract.

Dakbedekking

Ben Roos levert kwaliteit. Daarom werken we met bitumen dakbedekking. Bitumen dakbedekking wordt vooral gebruikt op platte daken. Het is volledig waterdicht en gaat is erg duurzaam.

Voordat we de bitumen dakbedekking plaatsen, reinigen we uw dak eerst. De dakbedekking wordt daarna op uw schone dak uitgerold en op maat gesneden. Vervolgens gebruiken we een brander om de dakbedekking aan te brengen. Als laatste gaat één van onze dakdekkers over de dakbedekking heen met een aandrukroller. Hierdoor zit de dakbedekking volledig vast op uw dak.

Keurmerken

VCA gecertificeerd: VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Dit betekent dat wij op een veilige, gezonde en milieuvriendelijke manier werken.

Roof2roof: Deze organisatie recycled bitumineuze dakbedekking tot grondstoffen van nieuwe daken en asfaltwegen.

Polygum Nederland: Dealer van duurzame dakbedekking.

Concept partner: Wij hebben een samenwerking met IKO Roof, dealer van toplagen van topkwaliteit.

Vebidak: Lid van Vebidak, de brancheorganisatie voor kunststof en bitumineuze dakbedekkingsmaterialen.

VCA – Wij zijn VCA gecertificeerd. Dit houdt in dat wij aan alle controlepunten van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers.

Polygum dealer – Wij zijn officieel dealer van Polygum Nederland.

Concept partner – Wij zijn partner van IKO Roof, toplagen van topkwaliteit.

Roof2Roof – Wij werken samen met Roof2Roof. Een betrouwbare partner van de recycling van bitumen daken.

Vebidak – Wij zijn aangesloten bij de brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven, oftewel Vebidak.

Polygum erkend – Wij werken samen met een fenomenale groothandel in Nederland op het gebied van dakbedekkingsmaterialen.

Veelgestelde vragen over ventilatie via het dak

Plaatsen jullie een ventilatiepijp ook door een schuin dak?

Ja, wij plaatsen ventilatiepijpen zowel door schuine als door platte daken.

Wat is een ventilatierooster?

Een ventilatierooster is een rooster waardoor verse lucht naar binnen komt. Dit rooster is te plaatsen in een muur, maar ook in een dak.

Zijn er verschillende ventilatiekappen voor ventilatie via het dak?

Ja, er zijn speciale ventilatiekappen voor een plat dak en er zijn speciale ventilatiekappen voor een schuin dak. Er zijn ook verschillende ventilatiekappen voor mechanische en natuurlijke ventilatie.

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.