leerbedrijf

SEDUMDAK

Sedum Dakbedekking – Groen, Duurzaam en Waterdicht

Een sedumdak, oftewel een groendak, is een bijzonder effectieve en fraaie vorm van dakbedekking. Een sedumdak is een dak dat begroeid is met sedumplanten, oftewel vetplanten. Het is een steeds belangrijker wordend onderdeel van ons aanbod. Onze service bestaat verder uit het duurzaam renoveren, isoleren, inspecteren en het onderhouden van daken.

“Na de vele regenbuien die we van Nederland gewend zijn, heeft het dak perfect zijn werk gedaan! Een heldere en overzichtelijke voorbereiding, vakmensen met het juiste gereedschap en binnen het gestelde termijn is het werk afgemaakt. We kunnen er weer zeker 20 jaar tegenaan!”

T.L.C. van Leeuwen – Directeur SWA (Alphen aan den Rijn)

U krijgt een dakgarantie van 10 jaar. Zo weet u zeker dat u nog jaren vooruit kan met uw dak: een heerlijk gevoel van zekerheid. U krijgt 100% zeker een vakman aan de deur. Bent u op zoek naar een snelle en bekwame dakdekker? Vraag gratis een offerte aan.

Specialismen van Ben Roos Dakbedekking BV

Verduurzamen

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen met u beperken we de klimaatverandering en streven we naar een steeds lagere CO2-uitstoot. Het isoleren en aanbrengen van een groen dak zijn hier grote voorbeelden van.

Advies en service

Wij staan 24/7 klaar voor al uw vragen omtrent daken. Dakmaterialen, afwatering van uw dak, … wij zijn echte kenners van daken in de breedste zin. Zo ook voor sedum dakbedekking.

Dakbedekking

Een daklekkage of een sterk verouderd dak vraagt om nieuwe dakbedekking. Wij kiezen in samenspraak met u voor de juiste dakbedekking: bitumen- en kunststof dakbedekking worden veel gekozen, maar ook sedum dakbedekking is steeds populairder aan het worden. Het is groen, duurzaam en waterdicht.

Dakonderhoud

Voor het onderhoud is het belangrijk om te weten dat wij werken veelal werken met onderhoudscontracten. Scheurtjes, blazen, gaten… op de lange termijn kan het voorkomen dat dit ontstaat. Professioneel dakonderhoud nodig? Neem direct contact met ons op.

Dakinspectie

Denkt u dat er problemen zijn aan het dak? Of wilt u het juist voor zijn? Neem contact met ons op en wij voorzien u van een grondige inspectie. Zo bent u verzekerd van een 100% waterdicht dak.

Veilig werken

Bij het werken op grote hoogte zijn er altijd risico’s. De medewerkers zijn daarom altijd uitgerust met persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook vele andere veiligheidsmaatregelen worden genomen, zoals door bijvoorbeeld een hekwerk neer te zetten bij de randen van het dak.

Gebruikersdaken

Sedum op dak of juist een speciale daktuin? Wij denken graag met u mee en voorzien uw dak van de juiste functie. Veiligheid en betaalbaarheid staan hierbij voorop!

De voordelen van sedum daken

 1. Uiterlijk – Het ziet er mooi uit. Al die vetplantjes geven een natuurlijk gevoel. Het hoeft niet alleen praktisch te zijn, maar u kunt ook een mooi patroon laten aanleggen. U heeft immers keuze uit meer dan 250 soorten vetplanten.
 2. Sterk – Sedum is bijna niet dood te krijgen. De plant is ongelooflijk sterk en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
 3. Isolerend – De sedumplant werkt ook isolerend. Het beschermt tegen de kou, de hitte en het een geluidsisolerende werking.
 4. Combinaties – U bent in staat leuke combinaties te maken met kiezels of gras. Op deze manier maakt u een tuintje op uw dak.
 5. Lange levensduur – Uw dak heeft een langere levensduur, omdat daksedum het regenwater opneemt. Zo houdt het dak het water een lange tijd vast en tegen de tijd dat het weer warmer wordt, verdampt het water weer. Op deze manier worden alle daken tegen de veranderlijke weersomstandigheden beschermd, waardoor deze een veel langere levensduur hebben.
 6. Temperatuur – Een sedum groendak werkt temperatuurverlagend. Het is een koel dak! De binnentemperatuur kan maar liefst met 5 graden worden verlaagd.
 7. Filterfunctie – Een sedum groendak filtert giftige stoffen, fijne stoffen en CO2.
 8. Biodiversiteit – Dak sedum draagt bij aan het herstel en behoud van diersoorten. Denk bijvoorbeeld aan vogels en bijen die dak sedum aantrekt. U draagt bij aan de biodiversiteit in de stad.
 9. Waardeverhoging – Het is aangetoond dat daksedum de waarde van uw huis verhoogt. En dit geldt niet alleen voor uw gebouw zelf, maar ook voor de gebouwen om u heen.

Succesvolle daksedum projecten

Bodegraven: Groendak Evertshuis cultureel centrum

Bekijk project

Groendak Gelijkrichterstation

Bekijk project

De voordelen van Ben Roos als dakspecialist

 1. Dakgarantie: Nadat uw dak een grondige inspectie heeft ondergaan, voorzien wij uw dakbedekking van de juiste update. Sedum daken vragen om vakmanschap! U krijgt een dakgarantie van 10 jaar. Dit houdt in dat wij uw dak voorzien van een dusdanige dakbedekking waar u nog jaren mee vooruit gaat.
 2. Perfecte isolatie: Het is fijn om een erkende en gecertificeerde dakdekker aan uw deur te krijgen. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos in een warm huis woont en zo profiteert van een perfecte isolatie.
 3. Duurzame daken: Verantwoorde daken zijn duurzame daken. Een duurzaam dak is een ideale manier om energie te besparen. Een verduurzaming van uw dak zorgt voor een verlaging van uw energierekening.
 4. Betrouwbare en eerlijke dakbedekkers: Het is prettig om een specialistische dakdekker aan uw deur te krijgen. U komt nooit en te nimmer voor een onaangename verrassing te staan.
 5. Aanpassen naar gebruikersdak: U heeft natuurlijk ook de mogelijkheden om uw dak voor bepaalde doeleinden te gebruiken. Wij passen onze werkwijze hierop aan. Om een voorbeeld te geven: stel dat u uw dak wilt gebruiken voor een groot dakterras, dan helpen wij met het kiezen van de juiste invulling daarvan.
 6. Onafhankelijk advies geven: Het is fijn om een afhankelijk bedrijf te zijn. Ook u heeft daar voordelen van. Het is namelijk zo dat wij geen baat hebben bij de keuze voor een bepaalde dakbedekking.
 7. Kostenbesparing: Wij denken altijd met u mee en kijken in uw situatie waar we kunnen besparen. U profiteert Ben Roos van kwaliteit en zeer voordelige tarieven.
 8. Vakmanschap: Het is fijn om uw dak toe te vertrouwen aan vakmannen. De afspraken die wij vooraf met u maken, komen wij te allen tijde na. Wij zijn uw VCA gecertificeerde dakspecialisten.
 9. Ontzorgen: U wordt bij Ben Roos volledig ontzorgd op het gebied van uw dak en wij denken tijdens het hele proces met u mee.
 10. Ervaring: Wij hebben al meer dan 5.000 daken van de juiste dakbedekking voorzien. U krijgt een dakdekker op bezoek die zeer efficiënt uw dak bedekt: vakkundig en bekwaam.

VCA – Wij zijn VCA gecertificeerd. Dit houdt in dat wij aan alle controlepunten van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers.

Polygum dealer – Wij zijn officieel dealer van Polygum Nederland.

Concept partner – Wij zijn partner van IKO Roof, toplagen van topkwaliteit.

Roof2Roof – Wij werken samen met Roof2Roof. Een betrouwbare partner van de recycling van bitumen daken.

Vebidak – Wij zijn aangesloten bij de brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven, oftewel Vebidak.

Polygum erkend – Wij werken samen met een fenomenale groothandel in Nederland op het gebied van dakbedekkingsmaterialen.