leerbedrijf

Bodegraven: Dakrenovatie Eco Zijerveld

Dakrenovatie ECO dak Kaasspecialist Zijerveld. Bij deze duurzame dakrenovatie is gekozen voor Polygum Carrara, een wit reflecterende luchtzuiverende dakbedekking. De wit reflecterende dakbedekking zorgt voor minder warmteinstraling, waardoor een aanzienlijke bezuiniging op de koeling van de kaasopslag wordt gerealiseerd. Het kantoorgedeelte is tevens voorzien van een laag hoogwaardige dakisolatie, zodat ook op het verwarmen flink wordt bezuinigd.

 

Naam: Zijerveld Kaasspecialist
Locatie: Bodegraven
Middelen: Polygum Carrara luchtzuiverende wit reflecterende ecodakbedekking
Doorlooptijd: 2014 tot 2017

 

Polygum Carrara is een ECO dakbaan die CO2-uitstoot én de ecologische voetafdruk reduceert en ontworpen is volgens de principes van Cradle to Cradle. Het witte reflecterende mineraal aan de bovenzijde is voorzien van de “Air Care Technology” die luchtzuiverend werkt.

ATAB’s Air Care Technology zet NOx (stikstofoxide) en SOx (zwaveloxide) om in onschadelijke milieu-neutrale stoffen.

De minerale afwerking van Polygum Carrara is gecoat met speciaal type Titaniumdioxide (TiO2). Onder invloed van UV-licht werkt het als een katalysator en zet het stikstofoxiden(NOx en SOx), welke de verzuring van het milieu in de hand werken en het broeikaseffect mee veroorzaken, om in onschadelijke en milieu-neutrale stoffen en dit gedurende de hele levensduur van het dak.

Deze ATAB “Air Care Technology” resulteert in een bijdrage tot de reductie van het uiterst schadelijke zogenaamde secundaire fijn stof in de lucht.