leerbedrijf

Bodegraven: Luchtzuiverende dakbedekking Griffioen Transport

Griffioen Transport Polygum Carrara, een wit reflecterende luchtzuiverende dakbedekking. De wit reflecterende dakbedekking zorgt voor minder warmteinstraling. Het binnenklimaat van de bedrijfsruimte is aanzienlijke verbeterd op warme zonnige dagen blijft het aanzienlijk koeler, dit was al direct merkbaar tijdens uitvoering.

Door de luchtzuiverende werking van Polygum Carrara is een CO2 reductie gerealiseerd van 2593 kg, hiervan is een certificaat uitgereikt.

 

Naam: Griffioen Transport
Locatie: Bodegraven
Middelen: Polygum Carrara luchtzuiverende wit reflecterende eco dakbedekking
Doorlooptijd: 2015

Polygum Carrara is een ECO dakbaan die CO2-uitstoot én de ecologische voetafdruk reduceert en ontworpen is volgens de principes van Cradle to Cradle. Het witte reflecterende mineraal aan de bovenzijde is voorzien van de “Air Care Technology” die luchtzuiverend werkt.

ATAB’s Air Care Technology zet NOx (stikstofoxide) en SOx (zwaveloxide) om in onschadelijke milieu-neutrale stoffen.

De minerale afwerking van Polygum Carrara is gecoat met speciaal type Titaniumdioxide (TiO2). Onder invloed van UV-licht werkt het als een katalysator en zet het stikstofoxiden(NOx en SOx), welke de verzuring van het milieu in de hand werken en het broeikaseffect mee veroorzaken, om in onschadelijke en milieu-neutrale stoffen en dit gedurende de hele levensduur van het dak.

Deze ATAB “Air Care Technology” resulteert in een bijdrage tot de reductie van het uiterst schadelijke zogenaamde secundaire fijn stof in de lucht.