leerbedrijf

Dakrenovatie Bouwmaat Gouda

Bij Bouwmaat Gouda hebben wij het dak aanvullend geïsoleerd, voorzien van een nieuwe tweelaagse gemodificeerde witte dakbedekking en permanente dakveiligheid voorzieningen.

Omdat de in de bestaande situatie de parkers waarmee het dakbedekkingssysteem is bevestigd door de dakbedekking drukten is er gekozen om het gehele dak te voorzien van een laag aanvullende PIR isolatie, bevestigd met parkers en kunststof tules. Hierdoor wordt het doortrappen van de parkers voorkomen, is het dak beter geïsoleerd en tegelijk geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.

Door de constructeur is een constructieberekening gemaakt waarin werd berekend dat er een aantal noodoverlopen in het dak moesten worden geplaatst, zodat het dak tijdens een hevige regen/sneeuwbui niet bezwijkt onder het gewicht van de totale dakbedekingsconstructie.

Het gehele dak is vervolgens voorzien van een tweelaagse WIT gemineraliseerde gemodificeerde dakbedekking. Door de combinatie van aanvullende isolatie en witte dakbedekking komt de gebouweigenaar in aanmerking voor subsidie (EIA: Energie Investerings Aftrek) van € 40,00 p/m2.

Het dak ingericht volgens de huidige Arbowetgeving door middel van dakankerpunten met een RVS lijnsysteem. Gemonteerd volgens de vakrichtlijn. Hierdoor is het dak in de gebruiksfase  veilig bereikbaar voor onderhoud en mutaties.