Bodegraven: Groendak Evertshuis cultureel centrum

Cultureel centrum Het Evershuis in Bodegraven is grondig verbouwd. Het nieuwe dak is voorzien van afschot-isolatie, een bitumineus dakbedekkingssysteem, dakveiligheid en een gedeelte daktuin/groendak met sedum beplanting. Er is een groendak met pluggen toegepast, in tegenstelling tot sedummatten duurd het wat langer tot dit dak is volgroeit. Door de schaduwwerking zijn meerdere soorten sedumpluggen toegepast zodat het groendak geheel tot zijn recht komt. Om een volgroeit en blijvend groendak te krijgen wordt het dak meerdere malen per jaar bemest en onderhouden.

Het resultaat mag er zijn een prachtig groendak van binnen het gebouw zichtbaar, en daar wordt je toch blij en vrolijk van !

 

Naam:Cultureel centrum Het Evertshuis
Locatie:Centrum Bodegraven
Middelen:Dakisolatie, dakbedekking, dakveiligheid en een sedumdak met waterbuffer
Doorlooptijd:2013 tot mei 2014

 



Terug naar overzicht