leerbedrijf

Ben Roos Dakbedekking BV is dé specialist in de aanleg van groene daken

Een groendak verlengt de levensduur van uw dak

Groendak aanleggen? Bel Ben Roos Dakbedekking BV, de specialist in groene daken

Een groendak zorgt voor een langere levensduur van uw dakbedekking. Wist u dat een groendak de levensduur tot wel 40 jaar kan verlengen? Daarnaast ziet een groendak er aantrekkelijk uit en is het ook nog eens milieubewust. Een groendak zorgt voor meer CO2 opname waardoor u met een groendak een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Wij werken met vakkundige dakdekkers op een zeer veilige manier aan uw groendak. Vooraf wordt bekeken of uw huidige dakbedekking de juiste ondergrond biedt voor een groendak. We geven altijd een eerlijk en onafhankelijk advies met betrekking tot uw groendak.

Ben Roos Dakbedekking BV heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van een groendak. Dus bent u op zoek naar een specialist in het aanleggen van groene daken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte of een afspraak. Bel ons op 0172-617409 of mail naar info@benroos.nl.

Wat is een groendak?

Een groendak is een natuurlijke dakbedekking bovenop uw huidige dakbedekking. Het is een extra laag dakbedekking met plantjes erop. Een groendak draagt bij aan een beter milieu en een betere leefomgeving. Daarnaast ziet een groendak er uiteraard aantrekkelijker uit dan een dak met alleen bitumen dakbedekking.

Er zijn twee verschillende soorten groendaken: intensief en extensief groendak.

Intensief groendak

Bij een intensief groendak wordt er ruim gebruik gemaakt van allerlei groenvoorzieningen. Een intensief groendak wordt ook wel een daktuin genoemd. Er worden niet alleen maar plantjes geplaatst maar ook bomen, struiken, een gazon en verhardingen. De mogelijkheden voor een intensief groendak zijn eindeloos. Creëer een eco groendak en geniet van een fraai aangelegde tuin op dakniveau.

Een eco groendak levert een belangrijke bijdrage aan het milieu. Door de groenvoorziening op een groendak wordt er tijdens regenbuien meer water vastgehouden, waardoor er minder water in de afvoer verdwijnt. Het hemelwater wordt hiermee gereduceerd afgevoerd. Maar planten dragen ook bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Een groendak levert hier dus een grote bijdrage aan. Er wordt meer CO2 opgenomen door de planten, dit draagt bij aan een beter leefklimaat en beter milieu.

Daarnaast biedt een groendak extra bescherming van uw dakbedekking tegen weersinvloeden. Zo hebben UV-stralen hebben een nadelige werking op uw dakbedekking. Met een groene dakbedekking heeft u daar geen last van en gaat uw dakbedekking vele jaren langer mee.

Groene daken leveren ook een bijdrage aan de temperatuur en geluidsdichtheid van uw huis of pand. Met een groendak blijft uw pand in de zomer een stuk koeler. Daarnaast is de akoestiek in uw pand een stuk beter met een groendak, deze laat minder geluid door dan een dak met reguliere dakbedekking.

Alle voordelen nog even op een rijtje:

 • Milieuvriendelijk
 • Bijdrage aan de luchtkwaliteit
 • Goede bescherming tegen weersinvloeden
 • Juiste isolatie groendak
 • Hogere geluidsdichtheid

Een nadeel van een groendak is het onderhoud. Een intensief groendak heeft geregeld onderhoud nodig. U dient hier rekening mee te houden voordat uw groendak aangelegd wordt. Een extensief dak heeft minder onderhoud nodig, maar in een droge periode dient u ook dit type groendak te onderhouden.

Extensief groendak

Een extensief groendak is alleen voorzien van plantjes. Deze planten hebben weinig onderhoud nodig. Dit wordt ook wel een vegetatiedak of sedumdak genoemd Op een extensief groendak worden voornamelijk mos en vetplantjes geplaatst, aangevuld met siergrassen en kruiden. Onderhoud van een extensief groendak is alleen nodig wanneer het een lange tijd niet geregend heeft.

Een extensief groendak is minder belastend voor uw dak dan een intensief groendak. Deze vorm van een groendak is dan ook geschikt voor een breder aanbod daken.

Hoe wordt een groendak aangelegd?

Een groendak heeft de juiste ondergrond nodig voordat het aangelegd kan worden. De dakbedekking die als ondergrond dient moet sterk zijn maar bovendien wortelbestendig. Dit is een erg belangrijk punt.

Groene daken zijn opgebouwd uit diverse lagen. Door deze lagen wordt er geen schade toegebracht aan uw dakconstructie. De lagen bestaan uit:

 • Laag 6 vegetatielaag
 • Laag 5 substraatlaag
 • Laag 4 filterlaag
 • Laag 3 drainagelaag
 • Laag 2 beschermlaag
 • Laag 1 waterkerende en wortelwerende laag

Ga niet zelf aan de slag met een groendak. Deze dakbedekking vergt veel aandacht en vakmanschap. Hoewel er veel websites zijn die aansporen om zelf een groendak te plaatsen raden we dit absoluut af. Door het verkeerd plaatsen van een groendak kan er namelijk veel schade toegebracht worden aan uw dakconstructie.

Ben Roos Dakbedekking BV is specialist in daken sinds 1985. Al onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring in het aanleggen van groendaken en weten precies waar ze op moeten letten. Heeft u interesse in een eco groendak? Neem dan eens contact met ons op. We voorzien u graag van een eerlijk en onafhankelijk advies, met als uitgangspunt het beste voor uw dak!

Waarom Ben Roos? De voordelen:

 • Jarenlange ervaring: Sinds 1985 houden we ons al bezig met daken. Geen dak is ons te gek! In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van groene daken.
 • Dakgarantie: Op de aangelegde groene daken van Ben Roos Dakbedekking BV ontvangt u een dakgarantie van 10 jaar. Uw pand kan jaren vooruit met het aangelegde groene dak.
 • Onafhankelijk advies: Vanuit Ben Roos ontvangt u altijd een onafhankelijk advies. We hebben geen verplichtingen aan andere bedrijven waardoor we het beste advies voor uw dak opstellen. Geen loze beloftes, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
 • Groendak expert: Naast het isoleren van daken zijn we ook gespecialiseerd in een groendak. Of u nu op zoek bent naar een groendak sedum of een daktuin, we leggen het voor u aan! Welk doel u ook heeft voor uw groendak, we helpen u gegarandeerd verder.
 • Dakveiligheid: Veilig werken is voor zowel ons als voor u erg belangrijk. Volgens de wet is de eigenaar van het pand verantwoordelijk voor de dakveiligheid. We nemen graag deze zorg voor u uit handen. Op ieder dak waar wij werken worden permanente voorzieningen aangebracht zoals dak-ankerpunten en lijnsystemen. Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een harnas beveiligen onze dakdekkers.

Vraag vrijblijvende offerte aan

*Wij doen geen pannendaken, rieten daken en leien daken.
Uw naam(Vereist)
Adres(Vereist)

Groene daken succesvol door ons aangelegd

Groendak met pluggen Evertshuis cultureel centrum in Bodegraven

Cultureel centrum Het Evershuis in Bodegraven is grondig verbouwd. Het nieuwe dak is voorzien van afschot-isolatie, een bitumineus dakbedekkingssysteem, dakveiligheid en een gedeelte daktuin/groendak met sedum beplanting. Er is een groendak met pluggen toegepast, in tegenstelling tot sedummatten duurd het wat langer tot dit dak is volgroeit. Door de schaduwwerking zijn meerdere soorten sedumpluggen toegepast zodat het groendak geheel tot zijn recht komt. Om een volgroeit en blijvend groendak te krijgen wordt het dak meerdere malen per jaar bemest en onderhouden.

Het resultaat mag er zijn een prachtig groendak van binnen het gebouw zichtbaar, en daar wordt je toch blij en vrolijk van !

Naam: Cultureel centrum Het Evertshuis
Locatie: Centrum Bodegraven
Middelen: Dakisolatie, dakbedekking, dakveiligheid en een sedumdak met waterbuffer
Doorlooptijd: 2013 tot mei 2014

Dakrenovatie bungalowdak met groendak en zonnepanelen

Bij deze dakrenovatie zijn de daken geïsoleerd. Het platdak is voorzien van een groendak met sedumbeplanting en het schuine dak is voorzien van lichtgewicht zonnepanelen.

Door het groendak blijft de woning op warme zonnige dagen koel en door de zonnepanelen wordt duurzaam stroom opgewekt. De opgewekte stroom is ruimschoots voldoende voor de eigen behoefte inclusief opladen van de accu van de elektrische auto.

Om het gasverbruik te verminderen is het dak geisoleerd en zijn bouwkundige details zijn aangepast zodat de dakisolatie zo veel mogelijk rendement opleverd.

Naam: Bungalow
Locatie: Bodegraven
Middelen: Build-in PV
Doorlooptijd: Opgeleverd 2012

De verschillende keurmerken

 • VCA: We zijn VCA gecertificeerd. Dit betekent dat we voldoen aan de eisen op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers
 • Polygum dealer
 • Hydrotech dealer
 • Roof2roof: We werken samen met deze partner op het gebied van gerecyclede bitumen daken.
 • IKO roof concept partner
 • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk

Naast bovenstaande keurmerken zijn we bij Ben Roos al jaren lid van de gerenommeerde brancheorganisatie Vebidak. Als lid van deze brancheorganisatie voldoen we aan alle criteria op het gebied van bedrijfsvoering, ondernemerschap en continuïteit.

Veelvoorkomende vragen

 • Ik zit zelf in de situatie waarbij ik mijn tuin wil laten renoveren en ook nog zit te denken aan een groendak, met eventueel zonnepanelen. Reden voor een groendak zou zijn: meer groen!, temperatuurverlaging in de zomer, afwatering.
 • Huis is uit 2003 (zelf bewoner sinds eind 2014) en heeft een plat dak. Ik heb zelf ook geen mogelijkheid om op het dak te komen. We hebben ook nog een uitbouw van ~ 2,5 x 5,50 waar ik ook nog een groendak kan overwegen.
 • Mijn eerste vraag is even, zijn dit drie totaal verschillende fields of expertises? Dus tuin, groendak en zonnepanelen? Ik zit me af te vragen of ik een partij kan vinden die alles zou kunnen doen. Evengoed kan het besluit vallen op alleen maar de tuin, dan zou ik aan een hovenier voldoende hebben.
  En de tweede vraag, hoe pleeg je onderhoud op een plat dak waar je zelf niet bij kunt?

Ben Roos legt uw groendak aan. Daarnaast maken we uw dak klaar om er zonnepanelen op te plaatsen. We onderhouden bovendien uw dak.