leerbedrijf

Groen Dak aanleggen? Bel specialist Ben Roos Dakbedekking BV

Groen Dak aanleggen? Bel specialist Ben Roos Dakbedekking BV

Bent u geïnteresseerd in een groen dak? Een groendak zorgt voor een langere levensduur van uw dakbedekking. Wist u dat een groen dak de levensduur tot wel 40 jaar kan verlengen? Daarnaast ziet een groen dak er aantrekkelijk uit en is het ook nog eens milieubewust. Een groen dak zorgt voor meer CO2 opname waardoor u met een groen dak een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Ben Roos Dakbedekking BV heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van een groen dak. Er werken vakkundige dakdekkers op een zeer veilige manier aan uw groen dak. Vooraf wordt bekeken of uw huidige dakbedekking de juiste ondergrond biedt voor een groen dak. We geven altijd een eerlijk en onafhankelijk advies met betrekking tot uw groen dak.

Bent u op zoek naar een specialist in het aanleggen van groene daken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een groen dak offerte of een afspraak. Bel ons op 0172-617409 of mail naar info@benroos.nl.

Wat is een groen dak?

Een groen dak is een natuurlijke dakbedekking bovenop uw huidige dakbedekking. Het is een extra laag dakbedekking met plantjes erop. Een groendak draagt bij aan een beter milieu en een betere leefomgeving. Daarnaast ziet een groen dak er uiteraard aantrekkelijker uit dan een dak met alleen bitumen dakbedekking.

Er zijn twee verschillende soorten groendaken, intensief en extensief groendak.

Intensief groendak

Bij een intensief groendak wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van groenvoorzieningen. Een intensief groen dak wordt ook wel een daktuin genoemd. Er worden niet alleen maar plantjes geplaatst maar denk hierbij aan bomen, struiken, een gazon en verhardingen. De mogelijkheden voor een intensief groen dak zijn eindeloos. Creëer een eco groendak en geniet van een fraai aangelegde tuin op dakniveau.

Een intensief groendak heeft met de regelmaat onderhoud nodig. U dient hier rekening mee te houden voordat uw groen dak aangelegd wordt.

Met een groen dak geniet u van vele voordelen. Een eco groen dak levert een belangrijke bijdrage aan het milieu. Door de groenvoorziening op een groen dak wordt er tijdens regenbuien meer water vastgehouden, waardoor er minder water in de afvoer verdwijnt. Het hemelwater wordt hiermee gereduceerd afgevoerd.

Planten dragen ook bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Een groen dak levert hier dus een grote bijdrage aan. Er wordt meer CO2 opgenomen door de planten, dit draagt bij aan een beter leefklimaat en beter milieu.

Daarnaast biedt een groen dak extra bescherming van uw dakbedekking tegen weersinvloeden. Voornamelijk UV stralen hebben een nadelige werking op uw dakbedekking. Met een groene dakbedekking heeft u daar geen last van en gaat uw dakbedekking vele jaren langer mee.

Groene daken leveren ook een bijdrage aan de temperatuur en geluidsdichtheid van uw huis of pand. Met een groen dak blijft uw pand in de zomer een stuk koeler. Daarnaast is de akoestiek in uw pand een stuk beter met een groen dak, deze laat minder geluid door dan een dak met reguliere dakbedekking.

Alle voordelen nog even op een rijtje:

 • Milieuvriendelijk
 • Bijdrage aan de luchtkwaliteit
 • Goede bescherming tegen weersinvloeden
 • Juiste isolatie groen dak
 • Hogere geluidsdichtheid

Een nadeel van een groen dak is het onderhoud. Intensieve groene daken vergen veel onderhoud. Deze daktuinen dienen regelmatig onderhouden te worden en hier moet u rekening mee houden. Een extensief dak heeft minder onderhoud nodig, maar in een droge periode dient u ook dit type groen dak te onderhouden.

Extensief groendak

Een extensief groendak is alleen voorzien van plantjes. Deze planten hebben weinig onderhoud nodig. Dit wordt ook wel een vegetatiedak of sedumdak genoemd Op een extensief groen dak worden voornamelijk mos en vetplantjes geplaatst, aangevuld met siergrassen en kruiden. Onderhoud van een extensief groendak is alleen nodig wanneer het een lange tijd niet geregend heeft.

Een extensief groendak is minder belastend voor uw dak dan een intensief groendak. Deze vorm van een groen dak is dan ook voor een breder aanbod daken geschikt.

Hoe wordt een groen dak aangelegd?

Een groen dak heeft de juiste ondergrond nodig voordat het aangelegd kan worden. De dakbedekking die als ondergrond dient moet sterk zijn maar bovendien wortelbestendig. Dit is een erg belangrijk punt.

Groene daken zijn opgebouwd uit diverse lagen. Door deze lagen wordt er geen schade toegebracht aan uw dakconstructie. De lagen bestaan uit:

Laag 6 vegetatielaag

Laag 5 substraatlaag

Laag 4 filterlaag

Laag 3 drainagelaag

Laag 2 beschermlaag

Laag 1 waterkerende en wortelwerende laag

Ga niet zelf aan de slag met een groen dak. Deze dakbedekking vergt veel aandacht en vakmanschap. Hoewel er veel websites zijn die aansporen om zelf een groendak te plaatsen raden we dit absoluut niet aan. Door het verkeerd plaatsen van een groen dak kan er veel schade toegebracht worden aan uw dakconstructie.

Bij Ben Roos Dakbedekking BV zijn we al specialist in daken sinds 1985. Al onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring in het aanleggen van groendaken en weten precies waar ze op moeten letten.

Heeft u interesse in een eco groen dak? Neem dan eens contact met ons op. We voorzien u graag van een eerlijk en onafhankelijk advies, met als uitgangspunt het beste voor uw dak!

Ontdek de voordelen van Ben Roos

 1. Jarenlange ervaring: Sinds 1985 houden we ons al bezig met daken. Geen dak is ons te gek! In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van groene daken.
 2. Dakgarantie: Op de aangelegde groene daken van Ben Roos Dakbedekking BV ontvangt u een dakgarantie van 10 jaar. Uw pand kan jaren vooruit met het aangelegde groene dak.
 3. Onafhankelijk advies: Vanuit Ben Roos ontvangt u altijd een onafhankelijk advies. We hebben geen verplichtingen aan andere bedrijven waardoor we het beste advies voor uw dak opstellen. Geen loze beloftes, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
 4. Groen dak expert: Naast het isoleren van daken zijn we ook gespecialiseerd in een groen dak. Of u nu op zoek bent naar een groen dak sedum of een daktuin, we leggen het voor u aan! Welk doel u ook heeft voor uw groendak, we helpen u gegarandeerd verder.
 5. Dakveiligheid: Veilig werken is voor zowel ons als voor u erg belangrijk. Volgens de wet is de eigenaar van het pand verantwoordelijk voor de dakveiligheid. We nemen graag deze zorg voor u uit handen. Op ieder dak waar wij werken worden permanente voorzieningen aangebracht zoals dakankerpunten en lijnsystemen. Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een harnas beveiligen onze dakdekkers.

Groene daken succesvol door ons aangelegd

Bodegraven: Groendak Evertshuis cultureel centrum

Bekijk project

Bodegraven: Dakrenovatie met groendak met zonnepanelen op bungalow

Bekijk project

De verschillende keurmerken

 • VCA: We zijn VCA gecertificeerd. Dit betekent dat we voldoen aan de eisen op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers.
 • Polygum dealer
 • Hydrotech dealer
 • Roof2roof: We werken samen met deze partner op het gebied van gerecyclede bitumen daken.
 • IKO roof concept partner
 • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk

Naast bovenstaande keurmerken zijn we bij Ben Roos al jaren lid van de gerenommeerde brancheorganisatie Vebidak. Als lid van deze brancheorganisatie voldoen we aan alle criteria op het gebied van bedrijfsvoering, ondernemerschap en continuïteit.

Veelgestelde vragen

Ik zit zelf in de situatie waarbij ik mijn tuin wil laten renoveren en ook nog zit te denken aan een groendak, met eventueel zonnepanelen. Reden voor een groendak zou zijn: meer groen!, temperatuurverlaging in de zomer, afwatering.

Huis is uit 2003 (zelf bewoner sinds eind 2014) en heeft een plat dak. Ik heb zelf ook geen mogelijkheid om op het dak te komen. We hebben ook nog een uitbouw van ~ 2,5 x 5,50 waar ik ook nog een groendak kan overwegen.

Mijn eerste vraag is even, zijn dit drie totaal verschillende fields of expertises? Dus tuin, groendak en zonnepanelen? Ik zit me af te vragen of ik een partij kan vinden die alles zou kunnen doen. Evengoed kan het besluit vallen op alleen maar de tuin, dan zou ik aan een hovenier voldoende hebben.

En de tweede vraag, hoe pleeg je onderhoud op een plat dak waar je zelf niet bij kunt?

Ben Roos legt uw groendak aan. We onderhouden bovendien uw dak.