leerbedrijf
Meerjarenonderhoudsplan

DAKONDERHOUD: ONMISBAAR DEEL VAN EEN MEERJARENONDERHOUDSPLAN

Het onderhoud bestaat uit veel onderdelen, zoals het schoonmaken van de gevel, het schilderen van de binnen- en buitenmuren en het vervangen van de dakbedekking. Het is daarom handig om een meerjarenonderhoudsplan te maken, waarin alle onderhoud wat in de toekomst gepleegd moet worden overzichtelijk onder elkaar staat.

Dakwerkzaamheden zijn een belangrijk aspect van het meerjarenplan. Voor al uw dakwerkzaamheden is Ben Roos uw partner. Ben Roos is een professioneel dakbedrijf met verschillende keurmerken en samenwerkingen. U profiteert bij ons bovendien van een aantrekkelijk geprijsd onderhoudscontract. Kies nu voor Ben Roos.

Ben Roos Dakbedekking

Zo zit een meerjarenonderhoudsplan in elkaar

Een meerjarenonderhoudsplan bestaat uit 3 elementen:

 1. Een beschrijving van de verschillende elementen waaraan onderhoud verricht moet worden. Meestal is dit een lijst van de verschillende elementen waar het gebouw uit bestaat.
 2. Een tijdschema waarin precies staat wanneer de verschillende onderdelen van het gebouw geïnspecteerd, onderhouden of vervangen worden.
 3. De werkzaamheden die verricht moeten worden, eventueel voorzien van de kosten voor het uitvoering van de werkzaamheden.

De voordelen van een onderhoudsplan

Waarom zou een VVE een onderhoudsplan maken? Het is veel werk, dus wat zijn de voordelen van een onderhoudsplan? De voordelen van een onderhoudsplan is dat het de volgende zaken inzichtelijk maakt:

 • De kosten van het onderhoud.
 • Of er sprake is van een onderhoudsachterstand.
 • Wanneer de werkzaamheden het beste gedaan moeten worden.
 • Of het budget van de VVE toereikend is of dat de individuele bijdrage verhoogd moet worden.

Ben Roos Dakbedekking

Onderhoudscontract

Het is van groot belang dat uw appartementencomplex goed onderhouden wordt. Dakonderhoud is daar een essentieel onderdeel van. Een dak dat niet regelmatig onderhouden wordt, wordt vies, verouderd en gaat lekken. Ben Roos biedt u een goedkoop onderhoudscontract aan.

Wat is een onderhoudscontract? Als u een onderhoudscontract sluit, komen onze dakexperts komen regelmatig bij u langs om uw dak te reinigen, om de staat van uw dak te controleren en om kleine herstellingen aan uw dak te verrichten. Door onze onderhoud service gaat uw dak langer mee en worden problemen aan uw dak voorkomen.

Specialisaties van Ben Roos

Bij ons krijgt u niet alleen een voordelig onderhoudscontract, maar wij verrichten ook andere dakwerkzaamheden. Onze specialisaties zijn:

Dakbedekking

Per dak bekijken we wat er nodig is om uw dak optimaal te bedekken. Wij werken voornamelijk met bitumen- en kunststof dakbedekking, omdat dit hoogwaardige vormen van dakbedekking zijn.

Veiligheid

Op het dak werken, brengt gevaren met zich met mee. Daarom werken wij altijd op de meest veilige manier. Zo worden bijvoorbeeld daklijnen en permanente dakankerpunten aangebracht. Hierdoor is het mogelijk om het dak veilig te betreden. Al onze dakdekkers zijn daarbij uitgerust met persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een harnas.

Duurzame oplossingen

Wij vinden het milieu zeer belangrijk en zetten ons in om Nederland groener te maken. Wij inspecteren daken voorafgaand aan het plaatsen van zonnepanelen.

Een andere manier om uw dak te verduurzamen, is door uw dak beter te isoleren. Binnen zijn er hierdoor minder temperatuurschommelingen en u verbruikt hierdoor minder energie om te verkoelen en te verwarmen.

Geweldige service

Heeft u vragen omtrent daken? Wij hebben een grote kennis op dit gebied. Bij vragen over bijvoorbeeld dakonderhoud, hemelwaterafvoer of dakbedekking, beantwoorden wij u vragen. Onze medewerkers denken met u mee en kijken wat het beste is voor uw type pand.

Dakonderhoud

Dakonderhoud is van groot belang. Uw dak beschermt uw pand tegen regen, geluidsoverlast, kou en hitte. Als een dak niet goed onderhouden wordt, kan een dak deze functies niet meer optimaal vervullen. Bij Ben Roos profiteert u van een onderhoudscontract, waarbij uw dak helemaal wordt gereinigd, de staat van het dak wordt gecontroleerd en kleine reparaties worden verricht. Moeten er grotere reparaties verricht worden? Dan plannen we die met u in.

Ben Roos Dakbedekking

Groendaken

Daktuinen en sedumdaken zijn soorten groendaken. In daktuinen genieten uw medewerkers of klanten van de frisse lucht en de mooie omgeving. Groendaken zijn begroeid met planten. Dit heeft allerlei voordelen:

 • De planten houden het regenwater vast, waardoor de hemelwaterafvoer minder water afvoert.
 • Een groendak ziet er prachtig uit.
 • Goed voor de biodiversiteit.
 • De planten isoleren goed, waardoor u minder energie verbruikt aan stookkosten.

Ben Roos heeft al veel groendaken aangelegd. Wij geven u passend advies om uw ideale groendak te verwezenlijken.

Dakinspectie

Wilt u weten wat de staat van uw dak is? Bijvoorbeeld omdat u eraan twijfelt of uw dak wel 100% waterdicht is? Laat een dakinspectie verrichten en u weet precies hoe het er met uw dak voor staat. Na de dakinspectie krijgt u een compleet advies met een deskundig advies.

Keurmerken

Als professioneel dakbedekkingsbedrijf hebben we verschillende keurmerken. We werken bovendien met verschillende andere professionele bedrijven samen. Dit zijn onze keurmerken en samenwerkingspartners:

 • Concept partner: Onze partner levert dakbedekking van topkwaliteit.
 • Roof2Roof: Roof2Roof recycled bitumen daken.
 • Vebidak: We zijn aangesloten bij Vebidak, de brancheorganisatie voor kunststof en bituminieuze dakbedekkingsbedrijven.
 • Polygum dealer: Polygum produceert duurzame dakbedekking.
 • VCA: Wij hebben VCA certificaat (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) en voldoen aan strenge eisen op gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Ben Roos Dakbedekking

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gevolgen van een slecht onderhouden dak?

Lekkage, een slecht aanzicht en een verlies van het isolerend vermogen.

Wat doen jullie tijdens een onderhoudsbeurt?

We reinigen uw gehele dak, kijken naar de staat van uw dak, verrichten kleine reparaties en plannen grote reparaties met u in. Sluit een onderhoudsovereenkomst bij Ben Roos en wij doen regelmatig een onderhoudsbeurt, waardoor uw dak langer meegaat en waardoor we grote problemen aan uw dak voorkomen.

Helpen jullie me ook als mijn dak lekt?

Ja, wij komen zo snel mogelijk naar u toe en herstellen uw daklekkage.