leerbedrijf
Professionele dakgoot reparatie

KIES VOOR PROFESSIONELE DAKGOOT REPARATIE

Heeft u problemen met uw dakgoot? Wij lossen de problemen op, want wij voeren op een professionele manier een dakgoot reparatie uit. Om een beschadigde dakgoot te voorkomen, maken we uw dakgoot en dak regelmatig schoon. Zo voorkomt u lekkage en heel veel ellende.

De functie van een dakgoot

Het regent vaak in Nederland. Er valt dan in korte tijd veel water naar beneden en komt op de dak van uw woning terecht. Via de dakgoot wordt het hemelwater afgevoerd. Het water komt uiteindelijk in het riool terecht.

Een lekkende dakgoot

Dakgoten raken na verloop van tijd vervuild. Door bijvoorbeeld takjes, zand en bladeren stroomt het water niet meer soepel door de dakgoot. Het vuil vormt blokkades voor het water en daardoor stroomt het water over de dakgoot heen. Het water komt hierdoor onder de dakbedekking of op de gevel terecht. De kans is groot dat er hierdoor schade aan de dakconstructie of aan de gevel ontstaat.

Als het vuil meegevoerd wordt door het water en in het riool terecht komt, kan het riool verstopt raken.

Vaak ziet u pas dat uw dakgoot verstopt is, als het al te laat is. Zo herkent u een verstopte dakgoot:

 • Er groeit gras of onkruid in de dakgoot. Vuil in combinatie met stilstaand water is een ideale ondergrond voor planten om in te groeien.
 • U ziet dat de gevel onder de dakgoot nat is.
 • Er zijn lekkages aan uw plafond. De dakgoot loopt over en het water komt onder uw dakbeschot terecht. Er ontstaat daardoor waterschade onder het plafond.
 • Er zitten veel vliegen of muggen in dakgoot. Vliegen en muggen houden van stilstaand water. Dat betekent dat er plasjes water in de dakgoot staan. Het water loopt niet door en wordt tegengehouden.
 • Uw dakgoot loopt over.
 • De dakgoot wordt te zwaar en de beugels van de dakgoot begeven het. Hierdoor is het mogelijk dat er in de gevel scheuren ontstaan. In het ergste geval breekt de dakgoot zelfs af.

Een lekkende dakgoot voorkomen

Gelukkig is een lekkende dakgoot makkelijk te voorkomen. Ben Roos helpt u hie bij. Schakel ons bijvoorbeeld in om bladvangers te installeren. Een bladvanger is een tussenstuk, waardoor het vuil van het water gescheiden wordt. We installeren ook gootbeschermers voor u. Deze wordt in de dakgoot geplaatst, waardoor er geen vuil in de dakgoot terecht komt.

Ook belangrijk om een lekkende dakgoot te voorkomen, is om de dakgoot regelmatig schoon te maken. Bij Ben Roos profiteert u van een aantrekkelijk onderhoudscontract. Uw dakgoot wordt volledig schoongemaakt. De rest van het dak wordt ook gereinigd. Er worden kleine reparaties verricht en grotere reparaties worden met u ingepland. Op deze manier worden lekkages van uw dak of van dakgoot voorkomen.

Dakgoot reparatie

Het is slim een kapotte dakgoot zo snel mogelijk te laten herstellen. Door uw dakgoot stroomt het regenwater namelijk van uw dak af, waardoor er geen lekkage ontstaat. Als er kleine beschadigingen aan uw dakgoot zijn, maken wij de dakgoot.

Het is belangrijk dat u ons zo snel mogelijk inschakelt bij een kapotte dakgoot. Kleine beschadigingen worden meestal na verloop van tijd groter. Is uw dakgoot ernstig beschadigd, dan is vaak de enige optie om uw dakgoot te vervangen. Neem bij dakgoot beschadigingen direct contact met ons op om grotere beschadigingen en lekkage te voorkomen.

De kracht van Ben Roos

 • Meer dan 32 jaar ervaring
 • 10 jaar garantie op al uw dakbedekking
 • Wij ontzorgen u volledig
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar
 • Niet gebonden aan leveranciers en daardoor volledig afhankelijk
 • We bezitten diverse certificaten
 • Voordelig
 • Bij nood zijn we snel bij u en verhelpen we uw probleem

Specialismen

Water loopt niet weg door verstopte dakgoot

De aanleg van groendaken

Groendaken nemen veel water op, waardoor er minder water door uw dakgoten stroomt. Uw dakgoten gaan hierdoor lang mee.

Groendaken hebben daarnaast nog veel meer voordelen. Het ziet er prachtig uit. Een groendak vormt een beschermlaag voor uw dak. Uw dak gaat daarom veel langer mee. U heeft bovendien minder last van temperatuurschommelingen en geluidsoverlast in uw pand, omdat een groendak een groot isolerend vermogen heeft. U bent minder geld kwijt aan verkoelen en verwarmen.

Een groendak is een milieuvriendelijk dak. Uw energieverbruik gaat omlaag wat goed is voor uw portemonnee en voor het milieu. Een groendak is ook bevorderlijk voor de biodiversiteit.

Dakinspectie

Heeft u problemen met uw dak? Dan doen we een dakinspectie om de oorzaak van de problemen te achterhalen. We geven u een professioneel advies.

Advies over daken

Heeft u vragen over dakgoten of over daken? Neem contact met ons op en wij beantwoorden uw vragen met plezier.

Onderhoud

Laat regelmatig onderhoud aan uw dak verrichten. Daarmee voorkomt u lekkage en verlengt u de levensduur van uw dak.

Veiligheid

Als we aan een dakgoot bezig zijn, werken we op grote hoogte. Volgens de wet in Nederland is de eigenaar van een dak verantwoordelijk voor de veiligheid als het dak hoger is dan 2,5 meter.

Wij nemen de verantwoordelijkheid van de veiligheid op het dak van u over. Onze werknemers werken op de meest veilige manier. We brengen permanente dakvoorzieningen aan en rusten onze werknemers uit met persoonlijke beschermingsmiddelen.

Certificaten en partners

Bij Ben Roos geniet u van onze professionele service. Onze professionaliteit wordt bewezen door onze certificaten en samenwerkingen met andere professionele dakbedrijven. Dit zijn onze certificaten en samenwerkingspartners:

 • Polygum dealer: We zijn de officiële dealer van Polygum Nederland.
 • VCA certificaat: Betekent dat we aan alle controlepunten van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers voldoen.
 • Vebidak: We zijn lid van de brancheorganisatie voor bitmunieuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven.
 • Roof2Roof: Een samenwerkingspartner die bitumen daken recycled.
 • Hydrotech: Maakt speciale membranen om uw dak waterdicht mee te maken en die als onderste laag van een groendak dienen.
 • Dakgroep 90: Een organisatie waar alleen dakdekkers bij zijn aangesloten die aan hoge eisen van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit voldoen.