leerbedrijf

Uw betrouwbare dakdekker in Vianen

Is uw dak verouderd en heeft u nieuwe dakbedekking nodig? Heeft u andere problemen met uw dak? Schakel Ben Roos in en wij zorgen dat uw dakproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wij verhelpen bijvoorbeeld uw daklekkage of voorzien uw dak van nieuwe dakbedekking. Op alle dakafwerking in Vianen krijgt u bovendien 10 jaar garantie. Schakel onmiddellijk Ben Roos in als u dakproblemen heeft.

Ben Roos

Onze specialisaties

Bij Ben Roos profiteert u van de eindeloze mogelijkheden die wij u bieden. Wij realiseren namelijk al uw plannen op dakgebied. Als professioneel dakdekkersbedrijf in Vianen hebben we verschillende specialisaties op het gebied van dakwerkzaamheden:

Nieuwe dakbedekking

Is uw dakbedekking aan vervanging toe? Schakel Ben Roos in en wij plaatsen dakbedekking waar u nog lang mee vooruit kan. Wij werken vooral met bitumen dakbedekking. Bitumen dakbedekking is 100% waterdicht en van hoogwaardige kwaliteit.

Groendak aanleggen

Wilt u een milieuvriendelijk dak dat er ook nog eens prachtig uitziet? Kies ervoor om een groendak te laten aanleggen. Een groendak is begroeid met planten en heeft heel veel voordelen:

 • De isolatie van uw dak wordt verbeterd
 • Een groendak vormt een brandwerende laag
 • Het zorgt voor een tijd- en geldbesparing
 • Het rendement van uw zonnepanelen wordt vergroot
 • U heeft minder last van omgevingsgeluid
 • De biodiversiteit wordt verbeterd
 • De planten houden veel water vast, waardoor er minder water van uw dak afgevoerd wordt.
 • Uw dakbedekking gaat langer mee

Ben Roos heeft al heel veel verschillende groendaken aangelegd. Een sedumdak is een soort groendak, waarbij er vetplanten op het dak groeien. Vetplanten zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Een sedumdak in Vianen heeft heel weinig onderhoud nodig.

Een tuindak is een dak met een recreatieve functie. Er wordt bijvoorbeeld een terras met bankjes of sportvelden als deel van een tuindaken aangelegd.

Wat voor een groendak u ook wilt, Ben Roos realiseert het voor u! Wilt u een groendak laten aanleggen? Neem dan nu contact met ons op.

Ben Roos

Onafhankelijk

Ben Roos is niet gebonden aan een leverancier. Hierdoor zijn we totaal onafhankelijk en profiteren we niet als we bepaalde materialen leveren. We gaan alleen uit van uw wensen en uw budget. U ontvangt hierdoor altijd de ideale oplossing voor uw situatie.

Dakinspectie in Vianen

Wilt u zonnepanelen op uw dak in Vianen of bent u benieuwd naar de staat van uw dak? Laat dan een dakinspectie verrichten. Na de inspectie krijgt u een uitgebreid en professioneel advies.

Dakonderhoud in Vianen

Een dak dat niet onderhouden wordt, raakt vervuild. Er vallen bladeren op het dak en uw dak raakt begroeid met algen, mos en gras. Hierdoor raakt uw dakbedekking beschadigt. Uw dakgoot raakt na loop van de tijd ook verstopt door vuil. Dit heeft weer lekkage tot gevolg. Wilt u dit voorkomen? Schakel Ben Roos in en uw dak wordt door ons regelmatig onderhouden.

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw dak helemaal gereinigd. Uw dak wordt bovendien controleert op gebreken. Kleine reparatiewerkzaamheden worden meteen uitgevoerd en grotere reparatiewerkzaamheden worden met u ingepland. Als u regelmatig onderhoud laat verrichten, gaat uw dak langer mee en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd.

Ben Roos

Bitumen dakbedekking

Als we nieuwe dakbedekking aanleggen, is dat meestal bitumen. Bitumen wordt soms ook wel dakleer genoemd. Deze populaire soort dakbedekking in Vianen bestaat uit aardolie met polyester of glasvlies. Het is geschikt voor zowel vlakke als licht hellende daken. Wij gebruiken bitumen, vanwege de volgende voordelen:

 • 100% waterdicht
 • Eenvoudig en snel te vervangen en te herstellen
 • Milieuvriendelijk, want ze worden gemaakt van gerecyclede materialen.
 • Tegen allerlei weersomstandigheden bestand
 • Goedkoop

Er bestaat twee soorten bitumen dakbedekking. Te weten, APP en SBS:

APP

APP is een afkorting van Atatisch Poly Prolyleen. APP is een dakbedekking op basis van plastomeren. Hierdoor is APP bestand tegen UV-stralen en extreme temperaturen. Het is niet erg elastisch. APP is daarom niet geschikt voor ondergronden die veel krimpen en uitzetten, zoals hout.

SBS

SBS, oftewel Styreen Butadieen Styreen, is door de grote kleefkracht op elke ondergrond aan te brengen. Er is elastomeer aan SBS toegevoegd. Dit is een rubberachtig kunststof wat er voor zorgt dat SBS extra elastisch is. Dat is handig, want sommige ondergronden krimpen en rekken door temperatuurverschillen. Dat zorgt bij andere dakbedekkingen voor scheuren. SBS beweegt daarentegen met de ondergrond mee

Helaas is SBS niet goed bestand tegen UV-straling. Er wordt daarom nog een laag van grind of lei bovenop de dakbedekking in Vianen gelegd, die het beschermt tegen de zon.

Ben Roos

De kracht van Ben Roos

Groen ondernemen

Vindt u het milieu belangrijk? Wij ook. Daarom voeren wij onze werkzaamheden op de meest milieuvriendelijk manier uit en werken met duurzame materialen. Ook maken we daken milieuvriendelijker. Dat doen we op door de volgende werkzaamheden uit te voeren:

 • Groendaken aanleggen
 • Daken isoleren
 • Witte leislag aanbrengen (reflecterende en luchtzuiverende dakbedekking)

Dakveiligheid

Op een dak van meer dan 2,5 meter of bij een hoogteverschil van 2,5 meter bent u als eigenaar voor de veiligheid op het dak. Ben Roos neemt die verantwoordelijkheid van u over. Wij zorgen dat er veilig op het dak gewerkt wordt en dat het dak veilig betreden wordt. Daarvoor nemen we verschillende maatregelen. De onderdelen van ons veiligheidsprogramma zijn:

 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Logboek
 • Daktoegangswaarschuwingen
 • Ankerpunten
 • Jaarlijkse keuringen
 • (Kooi)ladders
 • Lijnsystemen

Jarenlange ervaring

Alle dakdekker van Ben Roos hebben jarenlange ervaring. Daardoor hebben ze veel kennis van zaken. Die kennis delen ze graag met u. Bovendien zijn onze dakdekkers vriendelijk en leveren ze altijd topwerk af.

Garantie

U weet zeker dat u van onze dakafwerking in Vianen nog lang plezier heeft. Wij geven u namelijk 10 jaar garantie op al onze dakmaterialen en dakbedekking.

Ben Roos

Projecten in Vianen en in de omgeving van Vianen

In de meer dan 30 jaar dat we bezig zijn, hebben we veel klanten blij gemaakt en veel dakwerkzaamheden gedaan. Ook in Vianen en in de omgeving van Vianen. Hier zijn daar twee voorbeelden van:

/project/dakrenovatie-vianen/

/project/dakrenovatie-fort-oranje-woerden/

 

Certificaten en samenwerkingen

Als professionele dakdekker werken we met andere professionals samen en zijn we in het bezit van diverse certificaten:

 • VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers)
 • Roof2roof
 • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk
 • Polygum dealer
 • Brancheorganisatie Vebidak
 • Hydrotech dealer

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik voor een veilig dak conform de richtlijnen?

Om valgevaar te voorkomen is bepaald dat op een dak en bij hoogteverschillen van daken onderling vanaf 2,5 m hoogte een deugdelijke valbeveiliging aanwezig moet zijn. In eerste instantie ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de dakeigenaar. Ben Roos ontneemt deze zorg graag voor u.

Mijn dak heeft stormschade opgelopen. Wat moet ik doen?

Stormschade kan leiden tot lekkages. Dit kan schade aan uw woning toebrengen en zorgt voor een onaangename temperatuur in huis. Het is dan ook zaak om dit zo spoedig mogelijk te laten repareren door een professionele dakdekker.

Wat levert een dakinspectie mij op?

Heeft u last van lekkage, maar komt u zelf geen gebreken aan uw dak tegen? Dan kan een dakinspectie u helpen. Ben Roos beschikt over de expertise en het gereedschap om de lekkage alsnog op te sporen, en indien mogelijk, direct te verhelpen.