leerbedrijf

DAKRENOVATIE BEDRIJFSPANDEN

Dakdekker Utrecht: eerlijk en ervaren

Heeft u problemen met uw dak in Utrecht en zoekt u een betrouwbare dakdekker? Wij zijn Ben Roos Dakbedekking BV en zijn sinds 1985 actief op het gebied van platte daken. Een specialist in dakbedekking, onderhoud, isolatie en inspectie. We zorgen ervoor dat uw dak vrij is van tocht en volledig waterdicht is.

Bij Ben Roos Dakbedekking werken we alleen met ervaren dakdekkers die verstand van daken hebben. Dit maakt ons dé specialist op het gebied van daken. Voor alle soorten daken kunt u bij ons terecht.
Wilt u bewijs van onze kwaliteit? Kijk naar wat één wat onze tevreden klanten zei:

“Onze complimenten over de professionele wijze waarop de werkzaamheden bij ons op het dak zijn uitgevoerd!”

Remko de Vries – Procurement Manager ANDRITZ Gouda BV

Eerlijkheid staat bij ons voorop. Daarom geven wij u altijd een onafhankelijk en eerlijk advies over uw dak. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor een afspraak.

Dakdekking in Utrecht: ons vakgebied

Als dakdekkers hebben we jarenlange ervaring op het gebied van daken. Zo hebben wij ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in de volgende werkzaamheden:

 • Dakbedekking
 • Verduurzaming
 • Advies en service
 • Dakonderhoud
 • Veiligheid
 • Dakisolatie
 • Dakinspectie Utrecht
 • Gebruikersdaken

Dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekking. Niet iedere soort dakbedekking is geschikt voor elk dak. Goede dakbedekking is cruciaal voor uw dak en uw woonomgeving. Met de juiste dakbedekking zit u er straks weer warm en veilig bij in Utrecht.

We werken met bitumen en kunststof dakbedekking. Een dakbedekking met bitumen wordt voornamelijk gebruikt voor platte daken. Bitumen is een ijzersterk materiaal en bovendien waterdicht. Het is duurzame dakbedekking met een eenvoudige verwerking. Een nadeel van bitumen dakbedekking is de brandbaarheid en de levensduur, die verschilt per systeem en constructie.

Verduurzamen

Bij Ben Roos Dakbedekking BV denken we altijd aan de ideale duurzame oplossing.

Met een dak dat goed geïsoleerd is, heeft uw pand minder tot geen last meer van temperatuurschommelingen. Dit zorgt voor een zichtbare verlaging van uw energierekening. Tevens is verduurzamen van groot belang om de klimaatverandering te beperken. U gebruikt minder gas en gaat zo de CO2-uitstoot tegen.

Let op: Met reflecterende dakbedekking komt u hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. Via de Energie Investeringaftrek (EIA) behoort het tot de mogelijkheden dat u een aanzienlijk bedrag bespaart op uw dakbedekking. Laat u hierover uitgebreid informeren.

Advies en service

Wij zijn een kenniscentrum voor al uw vragen omtrent essentiële onderwerpen als aansprakelijkheid, verzekeringen en subsidies. Alle medewerkers denken graag met u mee om de ideale en meest efficiënte dakoplossing te vinden voor uw pand of bedrijf. Zo hebben we voor diverse zorginstellingen forse besparingen verzorgd doordat we te allen tijde strategisch meedenken over de oplossing voor uw dak.

Dakdekker Utrecht

Dakonderhoud

Naast een goede dakbedekking is het ook belangrijk om uw dak regelmatig te onderhouden, vooral een plat dak. Controleer het dak op scheuren en gaten. Maak het dak schoon, zodat er geen wildgroei op uw dak ontstaat. Check vervolgens ook de randen langs de schoorstenen en de dakkoepels.

Het dak onderhouden kan door uzelf uitgevoerd worden. Heeft u er geen tijd voor of laat u dit liever aan iemand over? Uw dakdekkersbedrijf in Utrecht stelt graag een onderhoudscontract met u op.

Veiligheid

Veiligheid is essentieel als er werkzaamheden aan uw dak worden uitgevoerd. Volgens de wet is de eigenaar van een gebouw in de volgende gevallen verantwoordelijk voor de veiligheid:

 • Als het dak hoger is dan 2,5 meter boven maaiveld.
 • Als het dak hoger 2,5 meter hoger dan andere dakvlakken.

Bij Ben Roos bent u gegarandeerd dat de dakwerkzaamheden op een veilige manier uit worden gevoerd. We brengen bijvoorbeeld permanente voorzieningen zoals dakankerpunten en lijnsystemen en zorgen voor een veilige daktoegang. Onze dakdekkers zijn bovendien uitgerust met persoonlijke veiligheidsmiddelen. U hoeft zich hierdoor geen zorgen te maken over de dakveiligheid.

Dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak is zeer voordelig voor uw energierekening. Door een goede isolatie blijft de warmte langer hangen en zakken uw energiekosten aanzienlijk. Bijkomend voorzijn dat u minder last van vocht in huis en uw huis beter geïsoleerd is tegen geluid.

Dakinspectie in Utrecht

Bent u van plan om uw dak in Utrecht te renoveren? Misschien wilt u een daktuin laten realiseren of zonnepanelen in Utrecht laten aanbrengen. Het is verstandig om eerst naar uw dak te laten kijken. We zijn ook gespecialiseerd in een roofcheck. Tijdens deze inspectie wordt er uitvoerig gekeken naar de staat van uw dakbedekking.

Is uw dakwerk in Utrecht waterdicht?  De roofcheck word uitgevoerd door onze vakbekwame medewerkers. Vervolgens volgt er een deskundig advies voor uw dak. Hierin wordt geadviseerd welke mogelijkheden er zijn voor uw dakwerk in Utrecht.

Gebruikersdaken

We zijn gespecialiseerd in het aanleggen van de zogeheten gebruikersdaken. Denk hierbij aan daken met daktuinen en groene daken. Wilt u een unieke daktuin of juist het groene dak van uw dromen? We denken met u mee en geven u een gepast en professioneel advies voor uw pand.

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Voor deze daken zijn wij uw partner

Dagelijks zijn wij druk bezig met daken van een zekere grootte. Grote daken vragen om nog grotere specialisten en om die reden zijn wij uw partner voor daken zoals we deze hieronder benoemen:

MKB’ers

Sterke dakbedekking, perfecte dakveiligheid, allerlei voorzieningen en een bijzonder prettig dakonderhoudscontract. Zorgeloos genieten van een volledig waterdicht bedrijfspand.

Parkeergarages

Logischerwijs is het bij parkeergarages van belang dat eventuele verkeershinder voorkomen wordt. Ook is het zeer belangrijk om gericht te kijken naar het detailwerk. Dit doen wij middels een professionele en grondige inspectie. Eventuele probleempunten worden zo snel opgespoord en daarmee worden problemen voorkomen. Alles moet in orde zijn: opritten, slagbomen, maar natuurlijk ook het dak. Dankzij onze uitgebreide ervaring kiezen wij altijd voor het dakbedekkingssysteem dat bij uw pand past. De eventuele overlast is minimaal!

Zorginstellingen

Gedurende dakdekken en daken renoveren van zorginstellingen staat veiligheid centraal. Een zorginstelling blijft dikwijls gewoon in bedrijf. Vandaar dat wij nadenken over extra maatregelen omtrent de veiligheid van alle patiënten, bezoekers en personeelsleden.

Zwembaden

Het beoordelen en renoveren van daken van zwembaden wordt met gerichte en speciale aandacht gedaan. Er wordt met name gekeken naar de isolatiewaarde. Belangrijke zaken als temperatuurwisselingen, luchtvochtigheid en chloor hebben een speciaal effect op het dak. Als ervaren specialist houden wij hier altijd rekening mee.

Bibliotheken

Dit is een locatie waar elke dag een groot aantal mensen komt en om die reden staan de juiste bedekking en een 100% veilig daksysteem centraal. Zo hebben wij vrij recentelijk een duurzame dakrenovatie uitgevoerd aan een dak van een bibliotheek. De verwachte levensduur van de dakbedekking loopt op tot meer dan 35 jaar.

Grote woonhuizen

Het is een aangenaam gevoel om een dak boven uw hoofd te hebben dat niet alleen dient als beschutting, maar 100% bestand is tegen alle weersinvloeden. De waterafvoer moet natuurlijk top functioneren en ook de juiste dakisolatie zorgt dat uw energierekening aanzienlijk wordt verlaagd. Milieuvriendelijk en portemonnee vriendelijk.

Scholen

We streven ernaar om altijd de mate waarin u hinder ondervindt van de werkzaamheden tot het minimum terug te brengen. U heeft zo min mogelijk last van de werkzaamheden. Dit is mede dankzij onze ruime ervaring in het bedekken van daken van scholen.

Optimaal vakmanschap in combinatie met de specialistische dakbedekking zorgt ervoor dat de verwachte levensduur hoger dan normaal is.

Ook kijken we gericht naar het binnenklimaat. Een goede luchtkwaliteit draagt bij aan het concentratievermogen en daarmee ook de prestaties van zowel docenten als scholieren. Iedereen is er bij gebaat dat u een fijn binnenklimaat heeft! Ons uitgebreide onderzoek begint met een uitgebreide CO2-meting.

Wat te doen bij problemen aan uw dak?

Het is ontzettend vervelend wanneer u herkent dat u problemen heeft aan uw dak. Bij dakproblemen denkt u aan een dakschade of daklekkage door verschillende weersomstandigheden. Er ontstaan scheuren in het dak of u heeft last van verstopte afvoeren. Wat nu? Wij hebben een aantal duidelijk stappen voor u uitgewerkt:

Stap 1 – Bel Ben Roos Dakbedekking BV op 0172-617409 of stuur een mail naar info@benroos.nl. Geef aan wat uw situatie is en gezamenlijk maken we een plan van aanpak.

Stap 2 – Na het maken van foto’s van de eventueel aanwezig schade starten wij een zeer grondige inspectie van uw pand. Gedurende deze inspectie wordt vakkundig achterhaald wat de oorzaak is van uw lekkage.

Stap 3 – Op het moment dat we het probleem hebben ontdekt, maken we een zeer scherpe offerte. Dit doen we uiteraard in samenspraak, zodat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Stap 4 – Is er een akkoord naar aanleiding van de offerte? Dan gaan we volgens afgesproken planning aan de slag.

Ontdek onze voordelen

In 1985 is Ben Roos Dakbedekking opgericht en inmiddels zijn we uitgegroeid tot dé specialist in daken. We houden ons niet alleen bezig met het onderhouden en waterdicht maken van daken maar we isoleren ook daken, verduurzamen daken, leggen groendaken en daktuinen aan en zorgen voor dakveiligheid. Wanneer u op zoek bent naar een dakdekkersbedrijf zijn wij de specialist die u zoekt.

We zijn actief in Utrecht, maar ook in andere plaatsen. Zoekt u bijvoorbeeld naar een dakdekkersbedrijf in Woerden? Wij helpen u bij al uw dakproblemen.

Wanneer u voor Ben Roos als uw dakdekker kiest, geniet u van de volgende voordelen:

 • Eerlijke en vakbekwame dakdekkers
 • Betere isolatie van uw daken
 • U wordt volledig ontzorgd op het gebied van dakwerkzaamheden
 • Veilige werkzaamheid
 • Professioneel vakmanschap
 • Updaten van uw dakbedekking
 • Alles wordt in één keer goed uitgevoerd
 • Diverse mogelijkheden voor uw dak, zoals een gebruikersdak
 • Onafhankelijk en gratis advies

Bij Ben Roos staan we voor eerlijkheid en vakmanschap. We komen altijd onze afspraken na. U ontvangt dus ook geen facturen voor niet voltooid werk.

Voorbeelden van herstelde daken

Hilversum: Dakrenovatie ziekenhuis Tergooi

Dakrenovatie isolatie ziekenhuis

Bekijk project

Reeuwijk: Dakrenovatie Bibliotheek/huis van alles

Bekijk project

De verschillende keurmerken

We beschikken over de volgende certificaten en keurmerken:

 • VCA
 • Polygum dealer
 • Hydrotech dealer
 • Roof2roof
 • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk

Naast bovenstaande certificeringen en keurmerken zijn we ook lid van de brancheorganisatie, Vebidak. Als lid van deze organisatie voldoen we aan alle criteria op het gebied van bedrijfsvoering, ondernemerschap en continuïteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik voor een veilig dak conform de richtlijnen?

Om valgevaar te voorkomen is bepaald dat op een dak en bij hoogteverschillen van daken onderling vanaf 2,5 m hoogte een deugdelijke valbeveiliging aanwezig moet zijn. In eerste instantie ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de dakeigenaar. Ben Roos ontneemt deze zorg graag voor u.

Mijn dak heeft stormschade opgelopen. Wat moet ik doen?

Stormschade kan leiden tot lekkages. Dit kan schade aan uw woning toebrengen en zorgt voor een onaangename temperatuur in huis. Het is dan ook zaak om dit zo spoedig mogelijk te laten repareren door een professionele dakdekker.

Wat levert een dakinspectie mij op?

Heeft u last van lekkage, maar komt u zelf geen gebreken aan uw dak tegen? Dan kan een dakinspectie u helpen. Ben Roos beschikt over de expertise en het gereedschap om de lekkage alsnog op te sporen, en indien mogelijk, direct te verhelpen.