leerbedrijf
Renovatie van een schooldak

ERVAREN DAKDEKKER VOOR SCHOLEN

Ben Roos: ervaren dakdekker voor scholen

Het verhelpen van daklekkage, het vernieuwen van het dakbedekking of het aanleggen van een daktuin: voor zaken rondom uw schooldak kunt u terecht bij Ben Roos. Wij hebben al eerder scholen geholpen met onze dakwerkzaamheden. Dat was overigens met zeer groot succes.

Daklekkage op scholen

Daklekkage is heel vervelend, vooral op een school. Het veroorzaakt waterschade aan het plafond of de muren. Bij lekkage is een grote kans dat uw dak beschadigd is. Wat de oorzaak dan ook is, Ben Roos komt snel naar u toe en lost uw lekkage op.

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Verduurzamen

Steeds meer scholen gaan over op een milieuvriendelijke werkwijze. Wij bedenken mogelijkheden om klimaatverandering te beperken en om te CO2 uitstoot te verkleinen, zoals:

Isolatie van uw dak

Goede isolatie van uw dak heeft een significante verlaging van uw energierekening tot gevolg. Een goede isolatie van uw dak voorkomt namelijk temperatuurschommelingen op uw school. Uw leerlingen en medewerkers genieten van een aangename temperatuur. Hierdoor verbruikt u minder energie en dit heeft een gunstig effect op het milieu.

De aanleg van duurzame dakbedekking

We werken met bitumen en kunststof dakbedekking. Beide materialen gaan lang mee en zijn recyclebaar.

Dakinspectie voor het plaatsen van zonnepanelen

Zonnepanelen helpen om uw energierekening aanzienlijk te verminderen. Het is aan te raden om eerst een dakinspectie te laten verrichten, voordat u zonnepanelen plaatst. Bij een dakinspectie onderzoeken wij de staat van uw huidige dakbedekking.

Groendak

Een groendak is een dak met planten. Er zijn twee soorten groendaken: een sedumdak bestaat uit kleine vetplantjes en heeft weinig onderhoud nodig. Een tuindak vergt meer onderhoud, maar heeft als voordeel dat uw leerlingen extra ruimte hebben om te spelen en te leren.

Een groendak is zeer milieuvriendelijk, omdat een groendak voor meer biodiversiteit zorgt. Het trekt onder andere bijen en vogels aan. Een groendak heeft bovendien een groot isolerend vermogen en zorgt voor een langere levensduur van uw dakbedekking.

De planten op het dak houden een groot deel van het regenwater vast. Het water verdampt als het warmer wordt. Er hoeft hierdoor veel minder water door het afwateringssysteem afgevoerd te worden.

Nog een voordeel van een groendak is dat de planten uw dakbedekking beschermen tegen UV-straling. UV-straling beschadigt namelijk uw dakbedekking. Met een groendak gaat uw dakbedekking vele jaren langer mee.

Voorgaande projecten

Bodegraven: Dakrenovatie Speel en Werkhoeve School

Bekijk project

Capelle aan den IJssel: Dakrenovatie Bouwsteenschool

Bekijk project

Daarom kiest u van Ben Roos

Kostenbesparend

Het is fijn dat er een betrouwbare specialist met u meedenkt op het vlak van kostenbesparing. Bij Ben Roos geniet u altijd van een voordelig tarief. We realiseren uw ideale dak voor de laagste prijs.

Dakgarantie

Op alle aangelegde daken van Ben Roos heeft u maar liefst 10 jaar garantie. Uw school krijgt een dak dat jarenlang meegaat.

Geheel onafhankelijk advies

We hebben geen verplichtingen aan andere bedrijven. U ontvangt daarom van ons altijd geheel onafhankelijk advies.

Dakveiligheid

Veiligheid is voor ons en voor u van groot belang. Volgens de wet is de eigenaar van een gebouw verantwoordelijk voor de veiligheid op het dak. De zorg voor de veiligheid kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Op ieder dak waar we werken, zorgen we voor een veilige dakopgang en brengen we permanente veiligheidsvoorzieningen aan. Onze dakdekkers zijn uitgerust met allerlei persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een harnas.

Meer dan 30 jaar ervaring

Sinds 1985 zijn we actief als dakdekkersbedrijf. We hebben in die tijd allerlei scholen geholpen en zijn we een specialist geworden op het gebied van schooldaken.

Onze certificaten

Onze verscheidene certificaten bewijzen ons professionaliteit. We zijn er trots op dat we de volgende certificaten hebben:

  • VCA: VCA staat voor VGM (Veiligheid Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers.
  • Hydrotech dealer
  • Polygum dealer
  • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk
  • IKO: Roof concept partner
  • Roof2roof: Oude bitumineuze dakbedekking wordt door Roof2Roof gerecyclet tot grondstoffen voor nieuwe daken en asfaltwegen.

Naast deze keurmerken zijn we ook lid van de gerenommeerde brancheorganisatie Vebidak. Als lid van Vebidak voldoet Ben Roos aan alle criteria op het gebied van ondernemerschap, continuïteit en bedrijfsvoering.