leerbedrijf

Kies voor een professionele dakdekker in Leiderdorp

Heeft u een dak dat aan een renovatie toe is? Of heeft u andere dakproblemen? Dat is geen probleem voor de professionele dakdekker in Leiderdorp: Ben Roos lost al uw dakproblemen in Leiderdorp op, bijvoorbeeld door daklekkage te verhelpen of uw dak van nieuwe dakbedekking te voorzien. Wij verduurzamen ook veel daken door bijvoorbeeld daktuinen aan te leggen en witte leislag op uw dak aan te brengen.

Onze voordelen

Met onze professionele dakservice hebben we al veel klanten blij gemaakt. Bent u de volgende? Kies voor Ben Roos, omdat u bij ons profiteert van deze unieke voordelen.

Dakgarantie

Bij Ben Roos bent u er zeker van dat u in goede handen bent. U krijgt namelijk een garantie van 10 jaar op alle dakbedekking en dakmaterialen.

Kies voor groen!

Het milieu is belangrijk voor ons allemaal. Wij werken daarom op de meest milieuvriendelijke manier en met duurzame materialen. Bovendien hebben we al heel veel mensen aan een groen dak geholpen door:

 • Witte leislag aan te brengen (reflecterende en luchtzuiverende dakbedekking)
 • Daken te isoleren
 • Groendaken aan te leggen

Ervaren dakdekkers

Al onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring. Ze hebben daarom veel kennis van zaken en zijn ware experts op hun vakgebied. Onze dakdekkers delen die kennis graag met u en geven u gratis advies. Door hun expertise leveren ze bovendien altijd topwerk af.

Veiligheid

Wist u dat de eigenaar van het dak verantwoordelijk is voor de veiligheid op het dak? Tenminste bij een dak van meer dan 2,5 meter. Wij nemen die verantwoordelijkheid van u over. Bovendien werken wij altijd op een veilige manier. Dit zijn de onderdelen van ons veiligheidsprogramma:

 • Daktoegangswaarschuwingen
 • (Kooi)ladders
 • Ankerpunten
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Jaarlijkse keuringen
 • Lijnsystemen
 • Logboek

Ben Roos

Duurzaam dak door witte leislag

Bij ons staat het milieu hoog in het hoog vaandel. Wij helpen u daarom graag om uw dak te verduurzamen. Één van de manieren waarop we dat doen is door witte leislag, genaamd Carrara, op uw dak aan te brengen. Carrara is vernoemd naar de bekende marmersoort en verwijst naar de duurzaamheid en witte reflectie van dit marmer.

Reflectie

Door de reflectie van Carrara, wordt de temperatuur op het dak van 80 °C vermindert naar 44 °C bij een buitentemperatuur van 37 °C. Doordat de temperatuur van uw dak lager blijft, veroudert uw dak minder snel. De reflecterende werking helpt ook om de stedelijke opwarming te reduceren. In de zomer zorgt witte leislag dat het binnen koeler is, vooral in combinatie met dakisolatie.

Zuivering van de lucht

Bij Carrera zit er over de witte leislag een laag titaniumdioxide. Titaniumdioxide zet de vervuilende stoffen stikstofoxide en zwaveloxide onder invloed van zonlicht om in natuurlijk niet vervuilende stoffen. Met een dak van 100 vierkante meter wordt daarmee de uitstoot van ongeveer 10 auto’s gecompenseerd.

De laag titaniumdioxide zuivert ook fijnstof uit de lucht. Fijnstof zijn kleine deeltjes die in de lucht zweven en bestaat vooral uit roet. In totaal zuivert de titaniumdioxide zo’n 20% van het fijnstof uit de lucht.

Op een milieuvriendelijke manier geproduceerd

Carrara is onder andere gemaakt van gerecyclede petflessen, gerecyclede polymeren en bitumen. Tijdens de productie is er 100% groene energie gebruikt.

Brandveilig

De fabrikant heeft speciale brandwerende stof in de Carrara verwerkt. Deze stof (expandeerbaar grafiet) bruist naar boven en dooft de vlammen. Hierdoor is carrara zeer brandveilig.

De specialisaties van Ben Roos

Ben Roos is al meer 30 jaar actief in dakdekkers vak. Wij zijn ons in die tijd in verschillende gebieden gaan specialiseren. Dit zijn onze specialisaties.

Onderhoud

Als uw dak niet regelmatig onderhouden wordt, krijgt u last van allerlei problemen. Een dak raakt na verloop van tijd vervuild. Er vallen bijvoorbeeld bladeren op het dak die weer een perfecte voedingsbodem vormen voor planten zoals algen, mos en gras. De planten beschadigen uw dakbedekking. Uw dakbedekking verslijt sneller en u heeft kans dat er lekkage ontstaat. Als vervuiling zich ophoopt in uw dakgoot, raakt uw dakgoot verstopt. Een verstopping zorgt weer voor lekkage.

Wilt u dakproblemen voorkomen? Kies dan voor een onderhoudscontract van Ben Roos. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt heel uw dak schoongemaakt en er wordt gecontroleerd of er dakproblemen zijn. Kleine problemen worden meteen opgelost. Zijn er grote problemen? Dan bespreken we met u hoe en wanneer we de problemen oplossen.

Nieuwe dakbedekking aanleggen

Na verloop van tijd raakt uw dakbedekking versleten. Heeft u nieuwe dakbedekking nodig? Wij leggen nieuwe dakbedekking aan. De dakbedekking waarmee wij werken, is van hoogwaardige kwaliteit. Het is 100% waterdicht en gaat lang mee.

Volledig onafhankelijk advies

Wij zijn niet gebonden aan een bepaalde leverancier. Hier profiteert u van, want daardoor zijn wij volledig onafhankelijk. Wij geven u de dakoplossing die het beste is voor uw situatie en voor uw budget.

Groendaken

Een groendak is begroeid met planten en ziet er bijzonder mooi uit. Het is bovendien heel milieuvriendelijk en heeft nog allerlei andere voordelen:

 • Vormt een brandwerende laag
 • Geluidsisolerend
 • Veroorzaakt een tijd- en geldbesparing
 • Verbetert uw dakisolatie
 • Vermindert het water dat door uw dakafvoer afgevoerd wordt.
 • Zorgt ervoor dat uw dakbedekking langer mee gaat
 • Verbetert de biodiversiteit

Er zijn twee soorten groendaken: tuindaken en sedumdaken. Tuindaken hebben een recreatieve functie. Een tuindak geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid voor uw medewerkers om even een luchtje te scheppen. Door even in het groen te zijn, krijgen uw medewerkers meer concentratie en zijn ze wellicht ook nog eens beter gehumeurd.

Sedumdaken zijn groendaken die alleen begroeid zijn met vetplanten. Deze groendaken zijn niet bedoeld om overheen te lopen. Deze sedumdak zijn zeer onderhoudsvriendelijk, want de vetplanten zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden.

Wilt u een groendak laten aanleggen? Schakel dan nu Ben Roos in. Wij realiseren ieder mogelijk tuindak. Neem nu contact met ons op voor een gratis en geheel vrijblijvende offerte.

Inspectie

Een dakinspectie is handig als u wilt weten wat de algehele staat van uw dakbedekking is. Dit is bijvoorbeeld goed om te weten voordat u zonnepanelen laat plaatsen op uw dak.

Gratis offerte

Projecten in Leiderdorp en in de omgeving van Leiderdorp

We zijn al meer dan 20 jaar bezig in het dakdekkersvak. In die tijd hebben we op allerlei daken werkzaamheden verricht. Bijvoorbeeld de daken van ziekenhuizen, hogescholen, bedrijven en particulieren. We hebben klanten in diverse plaatsen geholpen, onder andere Leiderdorp en omgeving. Hier ziet u daar twee voorbeelden van:

/project/dakrenovatie-dakisolatie-platdak-leiderdorp/

/project/moskee-leiden/

Samenwerkingen en keurmerken

Ben Roos heeft, als professionele dakdekker, verschillende keurmerken in zijn bezit en werkt met andere bedrijven samen:

 • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk
 • Roof2roof
 • Hydrotech dealer
 • Polygum dealer
 • Brancheorganisatie Vebidak
 • VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers)

 

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik voor een veilig dak conform de richtlijnen?

Om valgevaar te voorkomen is bepaald dat op een dak en bij hoogteverschillen van daken onderling vanaf 2,5 m hoogte een deugdelijke valbeveiliging aanwezig moet zijn. In eerste instantie ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de dakeigenaar. Ben Roos ontneemt deze zorg graag voor u.

Mijn dak heeft stormschade opgelopen. Wat moet ik doen?

Stormschade kan leiden tot lekkages. Dit kan schade aan uw woning toebrengen en zorgt voor een onaangename temperatuur in huis. Het is dan ook zaak om dit zo spoedig mogelijk te laten repareren door een professionele dakdekker.

Wat levert een dakinspectie mij op?

Heeft u last van lekkage, maar komt u zelf geen gebreken aan uw dak tegen? Dan kan een dakinspectie u helpen. Ben Roos beschikt over de expertise en het gereedschap om de lekkage alsnog op te sporen, en indien mogelijk, direct te verhelpen.