leerbedrijf

Uw Dakrenovatie door een Ervaren Dakdekker in Hilversum

Heeft u last van een daklekkage in Hilversum? Neem dan direct contact op met dakdekker Hilversum: Ben Roos. We verhelpen uw lekkage direct. Ook wanneer u geïnteresseerd bent in een daktuin of in nieuwe dakbedekking staan we tot uw beschikking. Voor werkzaamheden aan uw dak is een vakman nodig met veel ervaring en expertise.

Al jaren houden we ons bezig met daken. Vanaf 1985 om precies te zijn. Bitumineuze dakbedekking is ons vakgebied, gericht op platte daken. In de loop der jaren hebben we echter met allerlei soorten daken te maken gehad. Onze medewerkers staan voor u klaar voor het geven van een passend advies of het opstellen van een vrijblijvende en persoonlijke offerte. Neem vandaag nog contact met ons op!

Daklekkage

Een daklekkage in Hilversum is eenvoudig te ontdekken. Wanneer u natte plekken bij het plafond of langs de muur ziet, heeft u last van een daklekkage. Neem bij een lekkage direct contact met ons op, de lekkage dient zo spoedig mogelijk verholpen te worden. Met een daklekkage ondernemen we direct actie om uw lekkage zo snel mogelijk te repareren. Bel bij daklekkage in Hilversum direct met 0172-617409.

De specialisaties van uw dakdekker

Bent u op zoek naar een allround dakdekkersbedrijf? Bij Ben Roos zijn we gespecialiseerd in diverse werkzaamheden aan daken. Geen dak is ons te gek. Ons motto is niet voor niets: ‘Geen woorden maar daken!’. In de tientallen jaren dat we werkzaam zijn als dakspecialist, hebben we onder andere gewerkt aan daken van ziekenhuizen, appartementencomplexen, scholen, zwembaden en parkeerdaken. Onze specialisaties zijn:

 • Dakonderhoud
 • Dakbedekking
 • Dakisolatie
 • Daktuinen
 • Dakinspectie

Dakonderhoud

Een goed onderhouden dak kent een langere levensduur. Mos en algen kunnen schade aan uw dak veroorzaken. Maak uw dak daarom twee keer in het jaar schoon van vuil zoals bladeren, mos, et cetera.

Een gebruikersdak zoals een daktuin heeft meer onderhoud nodig dan een bitumen dak. Een sedum dak heeft vrijwel geen onderhoud nodig, controleer deze ook twee keer in het jaar. Een daktuin dient bijgehouden te worden.

Uw dakdekker neemt graag de zorgen voor dakonderhoud uit uw handen. We bieden een speciaal onderhoudscontract aan, zodat uw dak goed onderhouden blijft en langer meegaat. Een professionele dakdekker herkent eventuele problemen aan uw dak direct en is in staat deze snel op te lossen. Neem contact op om de mogelijkheden van een onderhoudscontract te bespreken.

Dakdekker Hilversum

Dakbedekking

Goede dakbedekking brengt veel voordelen met zich mee. Het helpt om uw pand goed te isoleren en voorkomt lekkages. Wij werken met kunststof en bitumen dakbedekking. Het meeste werken we met bitumen dakbedekking.

Bitumen dakbedekking heeft op vele platte daken de voorkeur. Het is een gebruiksvriendelijk product, ijzersterk en volkomen waterdicht. Binnen de bitumen dakbedekking zijn er meerdere soorten verkrijgbaar:

 • APP
 • SBS

Gewone bitumen dakbedekking is niet bestand tegen UV-straling. APP bitumen dakbedekking is wel UV-bestendig, dit verlengt de levensduur van uw dakbedekking.

Al onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van bitumen dakbedekking. Het materiaal wordt op uw dak uitgerold en op maat gesneden. Deze soort dakbedekking wordt door middel van hete lucht aangebracht. De dakdekker gaat uiteindelijk nog over de dakbedekking heen met een aandrukroller. Hierna zit de bitumen gegarandeerd goed vast.

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het is voor u en voor ons belangrijk dat er op een veilige manier gewerkt wordt. Volgens de wet is de eigenaar van het pand waar aan gewerkt wordt verantwoordelijk voor de dakveiligheid. Deze regels gelden wel alleen voor daken die hoger zijn dan 2,5 meter boven maaiveld of 2,5 meter hoger dan andere dakvlakken.

We nemen graag de dakveiligheid uit handen. Op uw dak brengen we permanente voorzieningen aan die de dakveiligheid waarborgen. Er worden dak ankerpunten en lijnsystemen aangebracht. Deze voorzieningen voldoen aan de standaard van EN 795.

Onze dakdekkers zijn uitgerust met persoonlijke veiligheidsmiddelen. Er wordt totaal geen risico gelopen. Wij zorgen ook voor een veilige daktoegang. Met al deze voorzorgsmaatregelen hoeft u zich niet druk te maken om de dakveiligheid!

Dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak is een belangrijk punt van uw huis of pand. Goede isolatie zorgt voor een verlaging van uw energierekening. Door het dak op de juiste manier te isoleren, blijft de warmte beter hangen in uw huis of pand. Een goed geïsoleerd dak zorgt ook voor een minder gehorig pand. U heeft dus minder last van geluiden van buitenaf. Daarnaast zorgt een geïsoleerd dak er ook nog voor dat u minder last heeft van vocht.

Daktuinen

Met een daktuin maakt u van uw dak een groene tuin. Of u nu een eenvoudig gazon of een weelderig begroeide tuin wilt, wij realiseren het voor u.

Een daktuin heeft veel voordelen:

 • Planten houden water vast en daardoor vermindert de hoeveelheid regenwater dat van uw dak stroomt.
 • Zorgt dat uw dak langer meegaat
 • Geschikt voor recreatieve doeleinden
 • Bevordert de biodiversiteit
 • De planten filteren de lucht en slaan CO2 op.
 • Isoleert

Dakinspectie

Voorafgaand aan dakwerkzaamheden is het zeer belangrijk om uw dak eerst te inspecteren. De huidige dakbedekking wordt tijdens een dakinspectie gecontroleerd. We noemen dit ook wel de ‘roofcheck’. Deze inspectie wordt uitgevoerd door onze vakkundige dakdekkers. Door ervaring weten zij precies op welke knelpunten ze moeten letten.

Tijdens deze roofcheck wordt de algemene staat van uw dakbedekking bekeken en de waterdichtheid wordt gecontroleerd. Vooral bij het aanleggen van groendaken en zonnepanelen is de roofcheck erg belangrijk. Uiteindelijk ontvangt u een onafhankelijk en eerlijk advies van ons.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een milieubewuste en op de lange termijn voordelige keuze. Door middel van zonnepanelen wordt u gedeeltelijk of geheel zelfvoorzienend in energie. De dakconstructie dient sterk genoeg te zijn om de zonnepanelen te houden. Niet iedere dakconstructie is namelijk geschikt voor zonnepanelen. Wanneer er geen controle wordt uitgevoerd en de panelen direct op uw dak geplaatst worden, kan dit nadelige gevolgen met zich meebrengen. Denk aan verzakking en instorting van uw dak. Dit dient u vooraf te laten controleren door een constructeur.

Daarnaast is het handig om een dakinspectie uit te voeren om de algehele staat van de dakbedekking te laten nakijken zodat u niet achteraf voor onverwachte problemen staat en de zonnepanelen er weer af moeten. Onze dakdekkers zijn zeer goed in staat om een eerlijk advies aan u uit te brengen naar aanleiding van de inspectie.

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Onze keurmerken

Bij Ben Roos werken we op een veilige en verantwoorde manier. Deze manier van werken is beloond met een aantal keurmerken. Deze tonen aan dat we op de juiste manier bezig zijn.

We zijn in het bezit van onderstaande keurmerken en certificaten:

 • VCA
 • Polygum dealer
 • Hydrotech dealer
 • Roof2roof
 • IKO roof concept partner
 • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk

Uiteraard zijn we ook aangesloten bij een brancheorganisatie. We zijn al jaren lid van de gerenommeerde brancheorganisatie Vebidak.

Ontdek de pluspunten van Ben Roos

Zoekt u een eerlijke en betrouwbare dakdekker voor dakwerkzaamheden in Hilversum? Wanneer u op internet zoekt naar een dakdekker komt u vele dakdekkersbedrijven tegen. Wat onderscheidt ons van andere dakdekkers? Wij geven u de garantie dat we kwaliteit leveren. Dit is mogelijk door onze dakdekkers die allemaal jarenlange ervaring hebben en echte vakmannen zijn. We werken met de beste apparatuur en volgens de laatste technieken.

We onderscheiden ons nog meer met de overige pluspunten:

 • Garantie van 10 jaar op uw dakbedekking
 • Alle dakwerkzaamheden in één keer goed uitgevoerd
 • Veilige werkwijze
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Professionele dakdekkers
 • Tientallen jaren ervaring
 • U wordt volledig ontzorgd
 • Eerlijk en betrouwbaar
 • Altijd een onafhankelijk advies

Geslaagde dakprojecten

Oegstgeest: Dakrenovatie zwembad Poelmeer

Bekijk project

Leiden: Dakbedekking en veiligheid Moskee

Bekijk project

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik voor een veilig dak conform de richtlijnen?

Om valgevaar te voorkomen is bepaald dat op een dak en bij hoogteverschillen van daken onderling vanaf 2,5 m hoogte een deugdelijke valbeveiliging aanwezig moet zijn. In eerste instantie ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de dakeigenaar. Ben Roos ontneemt deze zorg graag voor u.

Mijn dak heeft stormschade opgelopen. Wat moet ik doen?

Stormschade kan leiden tot lekkages. Dit kan schade aan uw woning toebrengen en zorgt voor een onaangename temperatuur in huis. Het is dan ook zaak om dit zo spoedig mogelijk te laten repareren door een professionele dakdekker.

Wat levert een dakinspectie mij op?

Heeft u last van lekkage, maar komt u zelf geen gebreken aan uw dak tegen? Dan kan een dakinspectie u helpen. Ben Roos beschikt over de expertise en het gereedschap om de lekkage alsnog op te sporen, en indien mogelijk, direct te verhelpen.