leerbedrijf

Dakdekker Hazerswoude verduurzaamt uw dak

Geeft u om het milieu? Verduurzaam dan uw dak! Schakel dé dakdekker in Hazerswoude, Ben Roos, in en wij maken uw dak milieuvriendelijker. Kies bijvoorbeeld voor witte leislag. Witte leislag reflecteert het grootste gedeelte van de zonnestralen. Uw dak en uw pand blijven hierdoor koeler. U bent minder geld kwijt om uw pand te verkoelen. Witte leislag heeft nog meer voordelen. Neem contact met ons op en wij geven u een groener dak!

Ben Roos verricht nog veel meer werkzaamheden. Wij helpen u ook van al uw dakproblemen in Hazerswoude af. Heeft u bijvoorbeeld lekkage? Wilt u een dakinspectie verrichten? Of is uw dak in Hazerswoude aan nieuwe dakbedekking toe? Neem nu contact op met Ben Roos en uw dakproblemen zijn in een mum van tijd verdwenen.

Daarom kiest u voor witte leislag

Er zijn diverse manieren waarop wij daken milieuvriendelijker maken. Één van de manieren is het plaatsen van witte leislag. Witte leislag is een dakbedekkingsmateriaal met allerlei zeer positieve eigenschappen.

Wij gebruiken de Carrara witte leislag van het gerenommeerde merk IKO. Carrara is genoemd naar een bekende marmersoort en verwijst naar de duurzaamheid, de kleur en de reflectie van dit marmer. Hieronder staan alle voordelen van Carrara:

Brandveilig

Als Carrara verbrandt, ontstaat er haast geen rook. Er ontstaan bovendien geen schadelijk stoffen. In Carrara zit een speciale brandwerende stof: expandeerbaar grafiet. Dit bruist bij een brand en dooft de vlammen.

Milieuvriendelijk productieproces

Carrara is op een milieuvriendelijke manier gemaakt. Tijdens het productieproces is er alleen gebruik gemaakt van groene energie. Carrara wordt onder andere gemaakt van bitumen, petflessen en polymeren.

Houdt uw dak en uw pand koel

Carrara reflecteert het grote gedeelte van het zonlicht. Uw dak en uw pand blijven hier daardoor koel. U bent bovendien minder geld kwijt, omdat uw pand minder mechanische verkoeling nodig heeft.

Verhoogt het rendement van uw zonnepanelen

Doordat er een dak met Carrara veel meer zonlicht gereflecteerd wordt, valt er meer licht op uw zonnepanelen. Dit betekent dat het rendement van uw zonnepanelen wordt verhoogd.

Luchtzuiverend

De bovenste laag van de Carrara bestaat uit titaniumdioxide. De titaniumdioxide zet, onder de invloed van zonlicht, zwaveloxide en stikstofoxide om in stoffen die niet vervuilend zijn. Zwaveloxide en stikstofoxide zijn beide zeer schadelijk voor het milieu en worden door auto’s uitgestoten. Een dak van 100 vierkante meter compenseert de uitstoot van zo’n 10 auto’s.

Ben Roos

De specialisaties van Ben Roos

Ben Roos heeft meer dan 30 jaar ervaring met dakdekkerswerkzaamheden. We hebben in die tijd allerlei specialisaties opgebouwd:

Geheel onafhankelijk advies

Wij zijn onafhankelijk, omdat wij niet gebonden zijn aan bepaalde leveranciers. U krijgt bij ons daarom geheel onafhankelijk advies, gebaseerd op uw situatie.

Dakinspecties verrichten

Door een dakinspectie te laten verrichten, komt u erachter wat de staat van uw dak is. Ook als u zonnepanelen wilt laten plaatsen, is een dakinspectie handig.

Nieuwe dakbedekking aanleggen

Is uw dakbedekking versleten? Wij leggen nieuwe dakbedekking op uw dak aan. De dakbedekking die wij gebruiken is bitumen. Bitumen is helemaal waterdicht en gaat jarenlang mee.

Uw dak onderhouden

Elk dak heeft regelmatig onderhoud nodig. Als dat niet gebeurt, onstaan er allerlei problemen aan een dak. Zo raakt het dak vervuilt door takken en bladeren. Deze vervuiling vormt weer een voedingsbodem voor verschillende planten, zoals gras, algen en mos. De planten beschadigen de dakbedekking. Dit leidt weer tot daklekkage.

Door vervuiling raakt een dakgoot na verloop van tijd verstopt. Ook dit veroorzaakt lekkage. Voorkom problemen aan uw dak. Kies voor een onderhoudscontract van Ben Roos! Een dakdekker maakt dan uw hele dak schoon. Hij doet bovendien kleine herstelwerkzaamheden. Als er grote problemen aan uw dak worden aangetroffen, worden de herstelwerkzaamheden samen met uw ingepland.

Groendaken aanleggen

Een groendak is een dak dat begroeid is met planten. Uw dak ziet er daardoor prachtig uit, maar er zijn nog veel meer voordelen:

 • Een groendak is brandwerend
 • Verbetert de biodiversiteit
 • Heeft een isolerende werking
 • Het is geluidsisolerend
 • Uw afvoer hoeft minder water hoeft af te voeren, want de planten houden water vast
 • Het is geld en tijdbesparend
 • Uw dakbedekking gaat langer mee, doordat het groendak een beschermende laag vormt

Er zijn twee soorten groendaken: tuindaken en sedumdaken. Tuindaken hebben een recreatieve functie. Deze daken zijn bedoeld wandelingen op te maken, te eten of te sporten. Er zijn oneindige mogelijkheden om een tuindak in te richten. Denk bijvoorbeeld aan bankjes, sportvelden of een moestuin.

Een ander soort groendak is een sedumdak. Op een sedumdak groeien alleen vetplanten. Deze vetplanten zijn tegen alle weersomstandigheden bestand en hebben maar weinig onderhoud nodig.

U geniet van deze voordelen bij Ben Roos

Garantie

U krijgt geweldige service bij Ben Roos. Wij bieden u onder andere een garantie van 10 jaar op alle dakbedekking en dakmaterialen.

Veiligheid op het dak

Is uw dak tenminste dak 2,5 meter hoog? Dan is de eigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid op het dak. Ben Roos ontzorgt u graag op het gebied van veiligheid. Ons uitgebreide veiligheidsprogramma bestaat uit deze onderdelen:

 • Logboek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Lijnsystemen
 • Ankerpunten
 • Daktoegangswaarschuwingen
 • (Kooi)ladders
 • Jaarlijkse keuringen

Experts op het gebied van dakwerkzaamheden

Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring, daardoor hebben ze veel kennis over daken verkregen. Ze zijn zeer vriendelijk en delen hun kennis graag met u. Door hun grote expertise en vakkundigheid verrichten onze dakdekkers dakwerkzaamheden met groot succes.

Milieuvriendelijk

Geeft u om het milieu? Dan zit u bij Ben Roos goed! Wij werken namelijk op de meest milieuvriendelijke manier en gebruiken duurzame materialen. Door diverse werkzaamheden te verrichten, zoals de aanleg van groendaken en het plaatsen van witte leislag, maken wij veel daken milieuvriendelijker.

Ben Roos

Projecten in de omgeving van Hazerswoude

Ben Roos verricht al meer dan 30 jaar op allerlei plekken dakwerkzaamheden. Ook in de omgeving van Hazerswoude. Dit zijn twee voorbeelden daarvan:

/project/luchtzuiverend-reflectiedak-met-zonenergie-2b-home-zoetermeer/

/project/zonne-energiedak-rijnvicus-alphen-aan-den-rijn/

Onze keurmerken en samenwerkingen

U bent gegarandeerd van onze professionaliteit, doordat wij in samenwerken met andere professionals. Bovendien zijn wij in het bezit van verschillende certificaten:

 • VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers)
 • Brancheorganisatie Vebidak
 • Roof2roof
 • Hydrotech dealer
 • Polygum dealer
 • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

 

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik voor een veilig dak conform de richtlijnen?

Om valgevaar te voorkomen is bepaald dat op een dak en bij hoogteverschillen van daken onderling vanaf 2,5 m hoogte een deugdelijke valbeveiliging aanwezig moet zijn. In eerste instantie ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de dakeigenaar. Ben Roos ontneemt deze zorg graag voor u.

Mijn dak heeft stormschade opgelopen. Wat moet ik doen?

Stormschade kan leiden tot lekkages. Dit kan schade aan uw woning toebrengen en zorgt voor een onaangename temperatuur in huis. Het is dan ook zaak om dit zo spoedig mogelijk te laten repareren door een professionele dakdekker.

Wat levert een dakinspectie mij op?

Heeft u last van lekkage, maar komt u zelf geen gebreken aan uw dak tegen? Dan kan een dakinspectie u helpen. Ben Roos beschikt over de expertise en het gereedschap om de lekkage alsnog op te sporen, en indien mogelijk, direct te verhelpen.