Ben Roos: uw ervaren dakdekker in Amersfoort

Bent u op zoek naar een betrouwbare dakdekker, omdat u last van daklekkage hebt? Of ben u van plan om uw dakbedekking te laten vernieuwen? Uw dakdekker in Amersfoort helpt u direct. Al ruim 30 jaar is Ben Roos de expert op het gebied van daken.

Ben Roos is werkzaam in heel Nederland, zo ook in Amersfoort.

Specialisaties

Al decennia lang verzorgen we dakwerken in Amersfoort. Door de jaren heen hebben we veel expertise opgebouwd. Geen enkele uitdaging op dakgebied is ons te gek. We hebben een aantal specialisaties:

Groendaken

Vindt u duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor een groendak! Een groendak is goed voor het milieu en ook voor uw portemonnee. Ben Roos legt een groendak op een professionele manier voor u aan. Schakel ons ook in voor het onderhoud van uw groendak.

Een dak wordt normaal alleen gebruikt om uw gebouw te beschermen. Met een groendak is een dak ook voor recreatieve doeleinden te gebruiken. Met bankjes en prachtige planten wordt uw dak een ideale plek om in de pauze een luchtje te scheppen. Een groendak is goed voor de afwatering van uw dak. De planten houden regenwater vast. Dat water verdampt in de lucht. Er komt daarom minder water van uw dak af.

Een ander groot voordeel is dat een groendak uitstekend isoleert. U bent hierdoor minder stookkosten kwijt.

Advies

We zijn niet gebonden aan leveranciers, waardoor we geen baat hebben bij de keuze voor een bepaalde dakbedekking. U kunt vertrouwen op ons eerlijke advies.

Aanleg van nieuwe Dakbedekking

Het zorgt voor grote problemen als uw dakbedekking niet waterdicht is. Wij werken daarom veel met bitumineuze dakbedekking. De bitumineuze dakbedekking is namelijk volledig waterdicht. Het gaat bovendien heel lang mee. Er zijn twee soorten bitumineuze dakbedekking:

APP
Deze vorm van bitumineuze dakdekking is een zeer elastische variant. Het is vele malen elastischer dan normale bitumen en bovendien is het een stuk UV-bestendiger. App is een zeer elastische vorm van bitumineuze dakbedekking.
SBS
Dit is een bijzonder soepel en buigzame van bitumineuze dakbedekking. SBS heeft bovendien een enorme kleefkracht, waardoor de kans op lekkage enorm wordt verminderd.

Roofcheck

Wilt u een dakinspectie laten doen? Kies dan voor een betrouwbare en professionele partner: Ben Roos. Een dakinspectie noemen we ook wel een ‘roofcheck’. Neem contact met ons op voor een roofcheck.

Een roofcheck is essentieel om eventuele dakproblemen te voorkomen. Er wordt gekeken tijdens roofcheck in welke staat uw dak zich bevindt. Ook wordt de drukweerstand en de isolatiewaarde van het dak gecontroleerd. Nadat wij uw dak hebben geïnspecteerd, krijgt u een uitgebreid rapport. Als er problemen zijn geconstateerd, bespreken we met u hoe en wanneer we de problemen oplossen.

Dakonderhoud

Een dak moet regelmatig onderhouden worden. Het is belangrijk dat eventuele problemen op tijd geconstateerd worden en dat het dak schoon gehouden wordt. Zonder regelmatige reiniging raken uw dak en uw dakgoten begroeid met mos en algen. Uw dakbedekking raakt beschadigd en uw dakgoten raken verstopt.

Als onze dakdekkers in Amersfoort het onderhoud van uw dak uitvoeren, reinigen ze uw dak, doen ze kleine herstellingen en rapporteren ze grote dakproblemen. Om de grote problemen op te lossen, plannen we samen met u herstelwerkzaamheden in.

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Ontvang gratis advies

De voordelen van Ben Roos

U profiteert bij Ben Roos van een aantal unieke pluspunten:

 • Onafhankelijk advies
 • Hoogwaardige dakisolatie
 • Vakkundige dakdekkers
 • Garantie van 10 jaar op nieuwe dakbedekking
 • U wordt volledig ontzorgd

Afgeronde projecten in de omgeving van Amersfoort

Door onze grote ervaring hebben we al vele projecten met succes afgerond. Wij verrichten een grote verscheidenheid van dakwerkzaamheden, zoals dakinspectie, zonnepanelen plaatsen, dakisolatie, dakbedekking en dakonderhoud. Wij hebben diverse projecten afgerond:

 • Het renoveren van parkeerdaken.
 • De renovatie van daken van gekoelde ruimtes, zoals magazijnen.
 • Het renoveren van zwembaden
 • Het renoveren van daken van verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

We hebben verschillende projecten in de omgeving van Amersfoort afgerond:

Dakrenovatie parkeerdak SWA Alphen aan den Rijn

Dakdekker Amersfoort

In het weekeinde van 22 en 23 October 2016 hebben wij een gedeelte van het parkeerdak t.p.v. de opritten naar SWA en Hoogvliet vernieuwd. Om de lekkages op te heffen is de bestaande dakbedekking kompleet verwijderd en een nieuw tweelaags gegoten en gebrand dakbedekkingssysteem toegepast. Om verkeershinder te voorkomen zijn de werkzaamheden in het weekeinde uitgevoerd. Het parkeerdaksysteem PD90 van Zoontjens beton is tegelijk aangepakt.

Naam: Parkeerdak SWA
Locatie: Alphen aan den Rijn
Middelen: Tradioneel warm geplakte dakbedekking en een laag Gemodificeerde dakbedekking.
Doorlooptijd: 2016

 

Dakrenovatie parkeerdak Gelderlandplein Amsterdam

Dakdekker omgeving Amersfoort

Naam: Dakrenovatie parkeerdak Gelderlandplein
Locatie: Amsterdam
Middelen: Meerlaags traditioneel gekleefd dakbedekkingssysteem met een toplaag van gemodificeerde dakbedekking
Doorlooptijd: April 2016

De bestaande dakbedekking van het parkeerdak Gelderlandplein is verwijderd en aangeboden voor recycling via roof2roof concept. Vervolgens is een meerlaags volledig gekleefd dakbedekkingssysteem aangebracht, deels gekleefd met warme bitumen en gebrand.

Om de opleverdatum te halen is een daktent geplaatst, zodat de werkzaamheden bij slecht weer geen vertraging oplopen.

Keurmerken en certificaten

Certificaten en keurmerken zijn belangrijke peilers. Ze geven namelijk een bepaalde mate van betrouwbaarheid aan. Bij ons staan veiligheid en zekerheid op nummer 1. Onze dakdekkers zijn betrouwbaar, eerlijk en werken altijd veilig. Als zij op het dak werken, zitten ze altijd vast door middel van lijnsystemen en dak ankerpunten. Behalve veiligheid profiteert u ook van onze zekerheid. Dit is gegarandeerd door ons grote aantal keurmerken en certificaten:

 • Roof2roof
 • IKO roof concept partner
 • VCA
 • Polygum dealer
 • Hydrotech dealer

We zijn daarnaast ook jarenlang lid van brancheorganisatie Vebidak. Als lid van deze brancheorganisatie voldoen wij aan alle criteria die zij hebben gesteld. Die criteria richten zich onder andere op de volgende gebieden: bedrijfsvoering, continuïteit en ondernemerschap.

Ontvang gratis advies

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik voor een veilig dak conform de richtlijnen?

Om valgevaar te voorkomen is bepaald dat op een dak en bij hoogteverschillen van daken onderling vanaf 2,5 m hoogte een deugdelijke valbeveiliging aanwezig moet zijn. In eerste instantie ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de dakeigenaar. Ben Roos ontneemt deze zorg graag voor u.

Mijn dak heeft stormschade opgelopen. Wat moet ik doen?

Stormschade kan leiden tot lekkages. Dit kan schade aan uw woning toebrengen en zorgt voor een onaangename temperatuur in huis. Het is dan ook zaak om dit zo spoedig mogelijk te laten repareren door een professionele dakdekker.

Wat levert een dakinspectie mij op?

Heeft u last van lekkage, maar komt u zelf geen gebreken aan uw dak tegen? Dan kan een dakinspectie u helpen. Ben Roos beschikt over de expertise en het gereedschap om de lekkage alsnog op te sporen, en indien mogelijk, direct te verhelpen.