Dakcheck Zonnepanelen Door Experts

Zonnepanelen zijn een uitstekende manier om energie te besparen en daarom een investering waard. Niet elk dak is geschikt voor zonnepanelen Sommige dakconstructies zijn niet sterk genoeg om het gewicht te dragen. Door een dakcheck zonnepanelen weet u of uw dak vernieuwd moet worden, welke zonnepanelen geschikt zijn voor uw dak en hoeveel zonnepanelen op uw dak passen. Ben Roos is uw specialist op het gebied van dakcheck zonnepanelen. Vraag nu een GRATIS offerte aan.

Het belang van zonne-energie

Om energie op te wekken, wordt er veel gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Jammer, want fossiele brandstoffen hebben twee grote nadelen:

 • Ze raken een keer op
 • Ze zijn zeer schadelijk voor het milieu

Omdat we fossiele brandstoffen niet oneindig kunnen gebruiken en het bovendien het milieu aantast, is het veel beter om andere energiebronnen te benutten. Zonne-energie bijvoorbeeld. De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Het heeft nog een groot voordeel: zonne-energie is een milieuvriendelijke energiebron. Voor uzelf is het gebruik van zonne-energie bovendien veel voordeliger dan het gebruik van fossiele brandstoffen.

Wilt u ook profiteren van zonne-energie? Kijk dan of het mogelijk is om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Door zonnepanelen voorziet u uzelf gedeeltelijk of zelfs helemaal in uw eigen elektriciteit. Het zorgt voor een enorme besparing op uw energiekosten.  

Laat eerst een daktest zonnepanelen doen om te ontdekken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Ben Roos is een specialist op het gebied van daken en zonnepanelen. Wij controleren of uw dak geschikt is. Zo ja, dan vertellen wij u ook hoeveel u bespaart op uw energiekosten met zonnepanelen. Wij onderzoeken of u in aanmerking komt voor subsidie.  

Ontvang gratis advies

Waar kijken we naar bij een zonnepanelen dakcheck?

In de schaduw of vol in de zon

De belangrijkste factor is hoeveel uur per dag uw dak in de schaduw of in de zon ligt. Hoe meer uw dak in de zon ligt, hoe meer rendement uw zonnepanelen opleveren. Zonnepanelen leveren het meeste energie als ze in een hoek van 35 tot 40 graden op het zuiden gericht liggen.

Omgevingsvergunning

Meestal heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen voor zonnepanelen, alleen bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Wij kijken of in uw situatie een vergunning verplicht is. Als u besluit om de zonnepanelen door ons te laten plaatsen, regelen wij alles rondom de vergunning.

Draagkracht van uw dak

Zonnepanelen verschillen flink in gewicht. Een standaard zonnepaneel met een aluminium frame weegt ongeveer tussen 10 tot 25 kilo per vierkante meter.

Zonnepanelen op een plat dak staan meestal schuin om zo veel mogelijk zonlicht op te vangen. De zonnepanelen krijgen daardoor ook veel wind te verduren. Ze worden daarom vastgezet met constructiemateriaal, oftewel ballast. Zo voorkomen we dat de zonnepanelen wegwaaien. De ballast weegt over het algemeen tussen de 20 en de 50 kilo per vierkante meter.

Wat als we vaststellen dat uw dakconstructie te zwak is om het gewicht van de zonnepanelen te dragen? Dan is er geen man overboord. Er zijn twee oplossingen:

 • Lichtgewicht zonnepanelen
 • Dak vervangen

Samen kijken we wat de beste oplossing voor u is.

Hoeveel panelen passen er op uw dak?

Als het inderdaad mogelijk is om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, dan is de volgende vraag hoevee

l zonnepanelen op uw dak 

passen. Hoe meer zonnepanelen, hoe meer energie er opgewekt wordt. Hoeveel panelen er op uw dak passen, hangt af van de hoeveelheid beschikbare oppervlakte van uw dak.

De installatie van de zonnepanelen

Is uw dak geschikt voor zonnepanelen? Dan is het tijd voor de volgende stap: zonnepanelen laten installeren. Ben Roos installeert uw zonnepanelen op een vakkundige manier. Als uw zonnepanelen namelijk op een verkeerde manier geïnstalleerd worden, is er een grote kans dat uw dak zwaar beschadigd raakt.  

Bij Ben Roos heeft u de mogelijkheid om tegelijk zonnepanelen te laten plaatsen en witte dakbedekking te laten aanleggen. De witte dakbedekking reflecteert de zonnestralen. Een deel van die zonnestralen komt op de zonnepanelen terecht. De zonnepanelen ontvangen daardoor meer licht en genereren nog meer elektriciteit.

Witte dakbedekking heeft nog meer voordelen. Het absorbeert minder licht en wordt daardoor minder warm. Een wit dak is daardoor ook een koel dak. Het zorgt ervoor dat er minder warmte van het dak wordt overgedragen aan de lucht. De omgeving van het dak blijft hierdoor ook koeler.

Ontvang gratis advies

Wat als uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen?

Is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Dat is jammer, maar er zijn ook andere manieren om uw dak te verduurzamen:

 • Uw dak (beter) isoleren
 • Betere dakbedekking plaatsen
 • Groendak laten aanleggen

Uw dak isoleren

Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. U bespaart soms wel een honderden euro’s per jaar met een goed geïsoleerd dak. De investering van dakisolatie verdient zichzelf snel terug. Een geïsoleerd dak is bovendien beter voor het milieu.

Soms is uw dak al geïsoleerd, maar verbeteren we de isolatie van uw dak. De ontwikkeling op het gebied van dakisolatie gaat snel. Er worden nieuwe isolatiematerialen uitgevonden en bestaande isolatiematerialen worden verbeterd. De materialen isoleren steeds beter op het gebied van warmte en geluid, en zijn steeds brandwerender en milieuvriendelijker. Het is daarom de moeite waard om uw bestaande dakisolatie een update te geven.  

Betere dakbedekking

De juiste dakbedekking zorgt dat er minder kou naar binnen komt. Dat zorgt voor een daling van uw energiekosten. Wij leggen bovendien dakbedekking die 100% waterdicht is, waardoor lekkages voorkomen worden. U kiest bij ons uit kunststof of bitumen dakbedekking.

De eigenschappen van kunststof dakbedekking:

 • Heeft een grote betrouwbaarheid.
 • Gaat lang mee.
 • Onderhoudsarm.
 • Geen vuur nodig bij de aanleg. Hierdoor is de brandveiligheid optimaal.

De eigenschappen van Bitumen:

 • Voornamelijk gebruikt op platte daken.
 • Sterk materiaal.
 • Er zijn twee soorten bitumen: APP en SBS. APP is niet bestand tegen UV-straling, maar SBS wel.
 • Bitumen wordt door middel van hete lucht op uw dak aangebracht.

Groendak laten aanleggen

Een groendak is een extra laag dakbedekking met planten. Een groendak heeft een hoog isolerend vermogen. Het draagt bovendien bij aan meer biodiversiteit en het ziet er aantrekkelijk uit.Er zijn twee soorten groendaken:

  1. Extensief groen/ sedumdak – Alleen voorzien van planten, voornamelijk mos en vetplanten. Deze planten zijn oersterk en weerstaan allerlei soorten weersomstandigheden. Een sedumdak heeft weinig onderhoud nodig.
  2. Intensief groendak/ tuindak – Heeft een recreatief doeleinde. Bestaat uit planten, 
  3. bomen of struiken, maar ook uit verharding, vijvers of sportvelden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

De kracht van Ben Roos

 1. Onafhankelijk dakadvies
 2. Sinds 1985 actief in het dakdekkersvak
 3. Specialist in dak check zonnepanelen
 4. We werken altijd op een veilige manier
 5. Expert op het gebied van groen daken
Ontvang gratis advies

Veelgestelde vragen

Waar kijken jullie naar tijdens een daktest zonnepanelen?

Tijdens een daktest zonnepanelen kijken we naar de volgende factoren:

 • Draagkracht van uw dak
 • Ligging van uw dak
 • Of uw dak plat of schuin is (heeft u een schuin dak, dan kijken we naar de hellingsgraad van het dak)
 • Hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen

Welke mogelijkheden zijn er om mijn dak duurzamer te maken?

Er zijn verschillende opties om uw dak milieuvriendelijker en duurzamer te maken:

 • Zonnepanelen plaatsen
 • Betere dakbedekking laten aanleggen
 • Uw dak (beter) laten isoleren
 • Groendak laten maken

Welke dakwerkzaamheden, behalve een zonnepanelen check dak, verricht Ben Roos nog meer?

Behalve een zonnepanelen check dak verrichten we deze werkzaamheden:

 • Dakbedekking aanleggen
 • Dakrenovaties
 • Dakonderhoud
 • Isolatie van daken
 • Groendaken aanleggen
 • Lekkages verhelpen

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Ontvang gratis advies