leerbedrijf

BITUMINEUZE DAKBEDEKKING OVER BESTAANDE DAKBEDEKKING

BITUMINEUZE DAKBEDEKKING OVER BESTAANDE DAKBEDEKKING

Heeft u problemen met uw huidige dakbedekking? Dat is onaangenaam. Stress, kopzorgen en vraagtekens… het schiet allemaal door uw hoofd. U zit er graag droog en warm bij. En terecht. Onze ervaren dakdekkers bieden u een vakkundige en duurzame oplossing.

De kwaliteiten van Ben Roos Dakbedekking BV zijn renovatie, isolatie, inspectie en onderhoud van allerlei daken. Kantoorpanden, ziekenhuizen, MKB’ers: onze klantenkring is zeer groot. Wij zijn een erkend en gecertificeerd dakdekkersbedrijf.

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking is een ijzersterk materiaal om platte daken mee te bedekken. Het wordt ook wel eens dakleer genoemd. Het grootste deel van de Nederlandse platte daken is voorzien van bitumineuze dakbedekking. Bitumen is geen teer. Het is qua samenstelling en oorsprong compleet iets anders. Het is een aardolieproduct gecombineerd met teer en steenkool.

Bitumen is vandaag de dag een hoogtechnologisch product te noemen. Het scala aan toepassingen is zeer breed. Op het moment dat u een dakbedekking wilt die 100% dekt en vele jaren lang presteert, dan is bitumen de juiste keuze voor u.

Bitumen ontstaat vanuit ruwe olie en beschikt over een aantal kwalitatieve eigenschappen die enorm geschikt zijn voor perfecte dakbedekking:

 • ijzersterke kwaliteit
 • waterdichtheid
 • bestand tegen chemische stoffen
 • grotere kleefkracht op verschillende materialen
 • het is eenvoudig te herstellen

Bitumen is een beproefd materiaal en al jarenlang vertrouwd om u dak mee te dekken Uw dakbedekking gaat zeker nog 20 jaar mee. Bitumen dakbedekking is een perfecte vorm van dakbedekking om u tegen allerlei weersinvloeden te beschermen. Regen, wind, storm, hagel… u zit er droog en warm bij.

Is het mogelijk om bitumen dakbedekking over bestaande dakbedekking te leggen?

Ja, dat is mogelijk. Het fijne aan bitumen is dat het een enorme kleefkracht heeft op andere materialen. Het is belangrijk om een ervaren specialist naar uw dak te laten kijken. Kies voor een oplossing met een lange levensduur waarbij kwaliteit en duurzaamheid het belangrijkst zijn, oftewel bitumineuze dakbedekking.

Laat een inspecteur van Ben Roos Dakbedekking BV naar uw dak kijken. Onze ervaren specialisten kijken naar de beste oplossing voor problemen als schade, lekkage, water op het dak en ga zo maar door. Uw dakdekker schat in op het overlagen de juiste oplossing is.

Bitumineuze dakbedekking wordt toegepast in verschillende daksystemen:

 • volledige gekleefde daksystemen
 • losliggende en geballaste systemen
 • mechanisch bevestigde systemen

Soorten bitumen dakbedekking?

Bitumen is een zeer populair product dat gebruikt wordt om daken te dekken van bedrijfspanden, loodsen en ziekenhuizen. Het is onder te verdelen in verschillende typen gemodificeerd bitumen, te weten:

 • APP: Atactisch PolyPropyleen beschikt over een zeer hoge temperatuurstabiliteit. U heeft er weinig onderhoud aan en het is ook geschikt voor recycling.
 • SBS: Styreen Butadien Styreen is zeer elastisch en hecht enorm goed.
 • Apax: Heeft een levensduur van 40 jaar. Het is milieuvriendelijk materiaal dat eenvoudig te verwerken is.

Laat u adviseren door een specialistische medewerker van Ben Roos Dakbedekking BV. Alle mogelijkheden worden met u besproken. U krijgt een advies op maat!

De grootste voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen dakdekking is kwalitatief zeer hoogwaardig materiaal. Het grote voordeel van bitumen dakdekking is dat de levensduur zeer lang is. Het is een bijzonder duurzaam materiaal gecombineerd met een zeer hoge waterdichtheid. Dit is van groot belang bij een plat dak. Wij sommen een groot aantal voordelen voor u op:

 1. Bitumen dakdekking is zeer eenvoudig te verwerken.
 2. De waterdichtheid is hoog.
 3. Het is duurzaam materiaal.
 4. Bitumen is uv-bestendig.
 5. Zeer bestendig tegen allerlei weersinvloeden.
 6. Het is een voordelige oplossing.
 7. De levensduur bedraagt zo’n 20 jaar.
 8. Detailwerk (hoeken en rondom) is mogelijk vanwege flexibiliteit.
 9. Zeer hoge temperatuurstabiliteit.
 10. Een zeer hoge weerstand tegen veroudering.
 11. Er is weinig onderhoud nodig.
 12. Het materiaal is geschikt voor recycling.
 13. Het is eenvoudig te overlagen in de verre toekomst.

De kracht van Ben Roos

Het is een feit dat wij alle problemen oplossen op het gebied van uw dak. We houden het water buiten en de warmte binnen. Zonder zorgen wonen, werken en slapen, dat is waar wij voor staan. Onze oplossingen zijn duurzaam en zorgen ervoor dat uw dak nog jaren meegaat. Iedere dag zijn wij op de onderstaande vakgebieden bezig om een topprestatie te leveren:

 1. Specialistische vakmannen: Onze dakdekkers hebben veel expertise en ervaring. U profiteert daarvan. Onze dakdekkers leveren altijd kwaliteit af.
 2. Kostenbesparing: U geniet bij Ben Roos van voordelige tarieven. Wij helpen u met een solide en duurzame oplossing voor uw dakprobleem.
 3. Ervaring: We hebben werkzaamheden aan meer dan 5.000 daken verricht. Met groot succes. Ben Roos is uitgegroeid tot een gerenommeerd dakdekkersbedrijf met duizenden tevreden klanten.
 4. Dakgarantie: U zit gegarandeerd goed bij Ben Roos. U krijgt namelijk van ons een dakgarantie van 10 jaar en geniet van een dak waar u nog jaren mee vooruit kan.
 5. Geavanceerde apparatuur: Met onze geavanceerde apparatuur gaan we snel en efficiënt te werk. Binnen een mum van tijd ronden wij de dakwerkzaamheden succesvol af.
 6. Groendaken: Een groendak is bedekt met planten. Het ziet er mooi uit, het heeft een hoog isolerend vermogen en het is nog milieuvriendelijk ook. Wij zijn experts op het gebied van de aanleg en onderhoud van groendaken.
 7. Ontzorgen: Door onze hulp verdwijnt de stress over uw dak als sneeuw voor de zon. Wij lossen al uw problemen rondom uw dak op.
 8. Dakadvies: Heeft u vragen over uw dak? Neem contact op met ons op. Wij beantwoorden uw vragen met plezier. Wij geven u bijvoorbeeld advies over , de beste dakbedekking, de isolatie of de afwatering van uw dak.

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Succesvolle projecten

Hilversum: Dakrenovatie ziekenhuis Tergooi

Dakrenovatie isolatie ziekenhuis

Bekijk project

Keurmerken

Een beetje dakdekker is voorzien van een aantal keurmerken. Het is een erkennig voor de werkwijze die we hanteren. Ben Roos Dakbedekking BV heeft een groot aantal keurmerken waarmee we u aantonen dat we een betrouwbare partner zijn:

VCA – Dit houdt in dat wij aan alle controlepunten van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers.

Polygum dealer – Officieel dealer van Polygum Nederland.

Concept partner – Partner van IKO Roof, toplagen van topkwaliteit.

Roof2Roof – Samenwerken met Roof2Roof. Een betrouwbare partner van de recycling van bitumen daken.

Vebidak – Aangesloten bij de brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven, oftewel Vebidak.

Polygum erkend – Fenomenale groothandel in Nederland op het gebied van dakbedekkingsmaterialen.