leerbedrijf

Bespaar geld met een duurzaam dak

Isoleren, zonnepanelen of allebei?

Isolatie: Houd de warmte binnen

De meeste warmte verliest een pand vaak via het dak. Warme lucht is lichter dan koude, en stijgt omhoog en verzamelt zich onder uw dak. Daarnaast is het dak een groot oppervlak van uw pand. Het loont dus de moeite uw dak door Ben Roos te laten isoleren. U bespaart daarmee aanzienlijk in energiekosten, maar ook het (woon-)comfort wordt verbeterd. 

Is uw dak geïsoleerd?

Panden en huizen die na 1992 zijn gebouwd hebben vaak al een goede dakisolatie, huizen die tussen 1975 en 1992 zijn gebouwd een matige dakisolatie. Nog oudere woningen zijn meestal standaard zonder dakisolatie gebouwd.

Dakisolatie heeft een beperkte levensduur. Als uw pand tientallen jaren geleden geïsoleerd is, kan de isolatielaag gescheurd of versleten zijn. Dan is het meestal een vooruitgang om het dak opnieuw te laten isoleren. Na een dakinspectie kan BenRoos Dakbedekking BV u daarin het juiste advies geven.

Manieren van isoleren: buiten of binnen?

Een plat dak kan van buiten of van binnen worden geïsoleerd. Van bovenaf betekent dit dat er isolerend materiaal voor dakisolatie (EPS, PUR, PIR, glas- of steenwol of een natuurlijk materiaal) onder de dakbedekking wordt aangebracht. Dan moet de huidige dakbedekking dus eerst verwijderd worden. Hiermee bereikt u de hoogste isolatiewaarde, doordat de dakconstructie meegenomen wordt in de isolerende ‘schil’. Van onderaf isoleren is vaak lastiger en geeft een lagere isolatiewaarde. Het voordeel van deze methode is dat de dakbedekking gewoon kan blijven liggen. Deze vorm van isolatie is ook iets goedkoper.

Wat zijn de voordelen van het aanbrengen van dakisolatie?

Een dak isoleren heeft een flink aantal voordelen voor de portemonnee, het woonplezier en het klimaat. Doordat het pand na de isolatie veel beter warmte vasthoudt, bespaart u op de stookkosten. De besparing in kosten is groot genoeg om de isolatiekosten na een paar jaar eruit te halen. Uw bedrijfspand of huis heeft een aangenamere temperatuur. In de winter blijft het behaaglijk warm en op warme zomerdagen lekker koel. En doordat er minder warmte ontsnapt verspilt u minder energie. Daarmee brengt u uw CO₂-uitstoot met honderden kilo’s per jaar omlaag – en draagt u bij aan een beter klimaat.

Maar door betere isolatie voorkomt u ook het doorslaan van vocht door temperatuurverschillen. Vocht kan vervelende problemen opleveren, zoals schadelijke schimmels, kromtrekkend houtwerk en vochtschade aan behang, tapijt en stucwerk. Elke vorm van isolatie verhoogt de waarde van een pand. Isolatie is daarom zeker ook interessant als u uw pand op niet al te lange termijn in de verkoop wilt zetten.

Alle voordelen nog even op een rijtje:

  • Kostenbesparend
  • Milieuvriendelijk
  • Bijdrage aan het wooncomfort
  • Goede bescherming tegen weersinvloeden

Zonne-energie

Met zonne-panelen op een platdak kunt u voorzien in eigen electriciteit behoefte of een gedeelte hiervan. Voordat de panelen op het dak worden geplaatst moet eerst goed worden onderzocht of de dakconstructie hiervoor geschikt is. Door een te hoge dakbelasting kan de isolatie inzakken of nog erger: het dak kan instorten. Dit gebeurt jaarlijks meerdere malen.

Verschillende zonne-energie Systemen

Er zijn verschillende zonne-energie systemen op de markt verkrijgbaar en deze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst op het dak: o.a geballast, mechanisch bevestigd en gekleefd. Het gewicht van de verschillende systemen verschilt enorm en loopt op vanaf 2,5kg/m2

Verschillende dakbedekkingen

Als de zonnepanelen op de dakbedekking worden geplaatst heeft ook het type dakbedekking invloed op de zonnepanelen. Wit reflecterende dakbedekking heeft in vergelijking met zwarte dakbedekking een positief effect op het rendement van de zonnepanelen.

Rendement

Zonne-energie is in de meeste gevallen zeer rendabel, mits vakkundig geïnstalleerd.

Subsidie

Indien u in aanmerking komt voor subsidie of  b.v. Energie Investering aftrek nemen wij dit mee in ons advies.

MVO

Het imago met zonne-energie word niet alleen verbeterd, maar u draagt ook bij aan een beter milieu.

Ben Roos Dakbedekking BV is specialist in daken sinds 1985. Al onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring in het aanleggen van verduurzaming van daken en dakisolatie en weten precies waar ze op moeten letten. Heeft u interesse in een duurzaam geïsoleerd dak? Neem dan eens contact met ons op. We voorzien u graag van een eerlijk en onafhankelijk advies, met als uitgangspunt het beste voor uw dak!

Waarom Ben Roos? De voordelen:

  • Jarenlange ervaring: Sinds 1985 houden we ons al bezig met daken. Geen dak is ons te gek! In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van groene daken.
  • Dakgarantie: Op de aangelegde groene daken van Ben Roos Dakbedekking BV ontvangt u een dakgarantie van 10 jaar. Uw pand kan jaren vooruit met het aangelegde groene dak.
  • Onafhankelijk advies: Vanuit Ben Roos ontvangt u altijd een onafhankelijk advies. We hebben geen verplichtingen aan andere bedrijven waardoor we het beste advies voor uw dak opstellen. Geen loze beloftes, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
  • Groendak expert: Naast het isoleren van daken zijn we ook gespecialiseerd in een groendak. Of u nu op zoek bent naar een groendak sedum of een daktuin, we leggen het voor u aan! Welk doel u ook heeft voor uw groendak, we helpen u gegarandeerd verder.
  • Dakveiligheid: Veilig werken is voor zowel ons als voor u erg belangrijk. Volgens de wet is de eigenaar van het pand verantwoordelijk voor de dakveiligheid. We nemen graag deze zorg voor u uit handen. Op ieder dak waar wij werken worden permanente voorzieningen aangebracht zoals dakankerpunten en lijnsystemen. Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een harnas beveiligen onze dakdekkers.

Vraag vrijblijvende offerte aan

*Wij doen geen pannendaken, rieten daken en leien daken.
Uw naam(Vereist)
Adres(Vereist)

Regelingen en subsidies

Vaak is het mogelijk om energiebesparende maatregelen (deels-) gesubsidieerd te krijgen. Ben Roos helpt u ook bij dit proces en brengt voor u in kaart wat de mogelijkheden zijn.

Er is een landelijke subsidie voor het (laten) uitvoeren van energiebesparende maatregelen in koophuizen. Vanaf 1 januari 2021 is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) ook geldig voor woningisolatie. Deze tegemoetkoming betekent dat u tot 30% op de uitvoering van isolatie terug kan krijgen. De maximale vergoeding bedraagt in de meeste gevallen €10.000. Deze regeling geldt echter alleen wanneer u minimaal twee energiebesparende maatregelen neemt – bijvoorbeeld naast dakisolatie ook spouwmuur- of vloerisolatie. Of zonnepanelen.

Voorbeelden van duurzame projecten

Albert Heijn distributiecentrum De Meern verduurzaamd met isolatie en zonnepanelen

Bekijk project

Zwembad Groenoord Schiedam verduurzaamd

Geïsoleerd verduurzaamd corrosiebestendig dakbedekkingssysteem.

Bekijk project

Zorg en Zekerheid Leiden verduurzaamd

Bekijk project

Heinz Utrecht verduurzamen dak

Duurzaam beveiligd FM approved dakbedekkingssysteem.

Bekijk project

Verduurzamen dak Ruitenburg Vleeswaren Utrecht

Bekijk project

Delft verduurzamen dak

Compleet gerenoveerd dak bedrijfsruimte’s

Bekijk project