leerbedrijf

AFVOER VAN UW AFZUIGKAP GEPLAATST DOOR BEN ROOS

Het is van belang dat de afvoer van uw afzuigkap geplaatst door professionals. Als de afvoer van uw afzuigkap op de verkeerde manier geplaatst wordt, heeft dat mogelijk een aantal nare gevolgen. Uw afzuigkap werkt onder andere minder goed en er ontstaat lekkage. Dit voorkomt u door de ervaren vakmannen van Ben Roos in te schakelen. Zij plaatsen de afvoer van uw afzuigkap op een professionele manier en daardoor werkt uw afzuigkap maximaal.

Gratis offerte

Waarom heeft uw afzuigkap afvoer nodig?

In een keuken gaat het stinken door het koken en er ontstaat vaak vet- en waterdamp. Een afzuigkap zuigt de dampen en vieze geurtjes af. De afvoer van een afzuigkap voert deze vervolgens naar buiten af. Er wordt ook frisse, nieuwe lucht aangevoerd. Uw keuken stinkt hierdoor niet. U ademt bovendien vrij, doordat er geen vet- en waterdamp hangen.

Welke afvoer voor uw afzuigkap heeft u nodig?

Over het algemeen geldt: hoe krachtiger de afzuigkap, hoe breder uw afzuigpijp. Een dakdoorvoer met een afvoerpijp van 150mm is bijvoorbeeld nodig voor het soort afzuigkap die in moderne keukens geïnstalleerd wordt.

Dakdoorvoer voor een afzuigkap

Een dakdoorvoer is een pijp die door uw dak loopt. Het is belangrijk dat de dakdoorvoer voor een afzuigpijp op de correcte manier geplaatst en dat de juiste materialen worden gebruikt. Als er op de verkeerde manier dakdoorvoeren worden geplaatst, ontstaat er een wirwar van buizen. Bovendien werkt een afzuigkap niet goed als de dakdoorvoer verkeerd geplaatst.

Om een dakdoorvoer te plaatsen, moet er een gat in het dak geplaatst worden. Als er niet waterdichte materialen gebruikt worden of als de dakdoorvoer verkeerd geplaatst wordt, ontstaan er lekkages. Lekkages zorgen weer voor heel veel ellende. De oorzaken van lekkage zijn onder andere schade aan uw interieur, slechtere werking van de isolatie en de groei van gevaarlijke schimmels. Schakel de professionals van Ben Roos in, dan weet u zeker dat de dakdoorvoer voor uw afzuigkap op de juiste manier geplaatst wordt.

Onze specialisaties

Ben Roos heeft behalve voor een afzuigkap een dakdoorvoer plaatsen, nog verschillende andere specialisaties.

Geheel onafhankelijk advies

Ben Roos is niet verbonden aan een bepaalde leverancier. Wij geven u daarom geheel onafhankelijk advies. Wij gaan uit van uw wensen en uw behoeften, en vinden de perfecte dakoplossing voor u.

Groendaken aanleggen

Een groendak is een milieuvriendelijke dak dat begroeid is met planten. Een groendak heeft een groot isolerend vermogen, waardoor uw energiekosten dalen. De planten op een groendak nemen regenwater op, ze zuiveren het regenwater en vertragen het afvoer naar het riool. De belasting op het riool wordt op deze manier vermindert.

De planten op een groendak zuiveren bovendien de lucht, want ze zetten CO² om in zuurstof. Ze absorberen bovendien zonlicht en verlagen daardoor de omgevingstemperatuur. Een groendak verlengt bovendien de levensduur van uw dak. Vanwege deze en nog vele andere voordelen worden groendaken steeds populairder. Wij zijn specialisten op het gebied van de aanleg van groendaken.

Dakinspectie

Wilt u weten in welke staat uw dak zich bevindt? Schakel Ben Roos in en wij doen een uitgebreide inspectie. Als u eventueel problemen met uw dak heeft, achterhalen wij de oorzaak van die problemen.

Veiligheid op de eerste plaats

Een dakafvoer voor een afzuigkap op het dak plaatsen, is een gevaarlijk karwei. Er wordt op grote hoogte gewerkt. U bent als eigenaar van een dak dat hoger is dan 2,5 meter verantwoordelijk voor de veiligheid van het dak. Bij Ben Roos ontzorgen we u en nemen we de verantwoordelijk voor de veiligheid op het dak graag van u over. Veiligheid staat bij ons op nummer 1. Voordat we beginnen, zorgen we eerst dat het dak veilig betreden kan worden. Daarvoor worden er dakrandbeveiliging aangebracht, zoals hekwerken. Onze medewerkers zijn bovendien uitgerust met persoonlijke veiligheidsmiddelen, bijvoorbeeld een harnas.

Dakonderhoud

Wilt u dat uw dak lang mee gaat? Laat dan regelmatig onderhoud aan uw dak verrichten. Wij bieden u een aantrekkelijk onderhoudscontract aan. Regelmatig komen we bij u langs en reinigen uw hele dak. Wij kijken bovendien naar de staat van uw dak en verrichten kleine herstelwerkzaamheden. Grote herstelwerkzaamheden plannen we met u in.

Door regelmatig dakonderhoud wordt niet alleen de levensduur van uw dak verlengt, maar wordt ook lekkage voorkomen. Problemen met uw dak worden in een vroeg stadium ontdekt.

Let op: wij doen geen pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken

Onder het motto ‘’Schoenmaker, blijf bij je leest!’’ werkt Ben Roos helaas niet met pannendaken, rieten daken, golfplaten en leien daken. Voor pannendaken kunt u terecht bij een bouwkundig aannemer of een pannendekker.

Gratis offerte

De voordelen van Ben Roos

 • U wordt bij ons volledig ontzorgd
 • Lage tarieven
 • Heeft u ons met spoed nodig? Dan staan we in een mum bij u op de stoep en gaan we aan de slag om uw probleem op te lossen.
 • U krijgt 10 jaar garantie op alle dakbedekking
 • We hebben ruim 32 jaar ervaring en daardoor veel expertise en vakkundigheid op het gebied van de dakwerkzaamheden.
 • In het bezit van verschillende keurmerken
 • 24/7 beschikbaar
 • Ben Roos is volledig onafhankelijk

Partners en certificaten

Omdat wij een professioneel dakbedrijf zijn, werken we met verschillende andere professionele bedrijven samen. We zijn bovendien in het bezit van diverse certificaten:

 • Vebidak: Wij zijn lid van brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven.
 • Roof2Roof: Samenwerkingspartner van Ben Roos. Recycled bitumen dakbedekking.
 • Hydrotech: Een bedrijf dat speciale membranen maakt die als onderste laag van een groendak dienen en die uw dak waterdicht maken.
 • Dakgroep 90: Als lid voldoen we aan een heel aantal eisen van duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid voldoen.
 • VCA certificaat: We hebben het VCA certificaat gekregen, omdat we voldoen aan strenge eisen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid.

Gratis offerte

Veelgestelde vragen over een dakdoorvoer voor afzuiging

Heeft een dubbelwandige dakdoorvoer voor een afzuigkap bepaalde voordelen?

Ja, een dakdoorvoer voor een kachelpijp is altijd een dubbelwandig. Een enkelwandige dakdoorvoer wordt veel te heet. Er ontstaat daardoor brandgevaar. Bij een dubbelwandige dakdoorvoer zit er isolatiemateriaal tussen de twee wanden, de buitenste wand blijft hierdoor koel.

Is er een verschil tussen een dakdoorvoer in een plat dak voor een afzuigkap plaatsen en een dakdoorvoer in een schuin dak voor een afzuigkap plaatsen?

Behalve dat er andere soorten dakdoorvoeren worden gebruikt, is er niet zo veel verschil. Een dakdoorvoer in een plat dak voor een afzuigkap heeft een rechte onderkant en een dakdoorvoer in een schuin dak voor een afzuigkap heeft een schuine onderkant.

Welke dakwerkzaamheden verrichten jullie nog meer?

 • Dakonderhoud
 • Groendaken aanleggen
 • Nieuwe dakbedekking plaatsen
 • Daklekkage oplossen
 • Dakinspecties