Dakdekker Gouda: Oprecht Vakmanschap

Problemen met uw dak? Werkzaamheden aan uw dak vergen vakmanschap. Als vakman denken we graag met u mee. Heeft u last van een daklekkage? Dan is uw dakdekker in Gouda zo spoedig mogelijk ter plaatse om uw probleem te verhelpen.

Wij zijn Ben Roos Dakbedekking BV. Ons bedrijf is opgericht in 1985, naar aanleiding van de grote vraag naar waterdichte daken. Al jaren houden we ons bezig met allerlei daken. We voorzien u graag van bitumineuze of kunststof dakbedekking, een prachtige daktuin, een goed geïsoleerd dak of dakinspectie.

Heeft u een vraag over dakbedekking in Gouda of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte? Wij delen als dakdekkersbedrijf in Gouda graag onze kennis met u over daken, zoals over milieuvriendelijke dakbedekking. Neem vandaag nog contact met ons op! Onze medewerkers staan voor u klaar.

Ontvang gratis advies

Het identificeren van dakproblemen

Identificeren van dakproblemen is niet alleen voor een vakman weggelegd. Wanneer u niet al te veel kennis van daken heeft, is het wel mogelijk om eventuele problemen te identificeren. Het is belangrijk om het dak een paar keer per jaar te controleren.

Met deze controle kunt u eventuele dakproblemen vroegtijdig waarnemen en er een dakdekker voor inschakelen.

We raden aan om het dak tenminste twee keer in het jaar te controleren. Doe dit in goede weersomstandigheden. U wilt niet met regen en windstoten op het dak staan. We helpen u graag bij het identificeren van dakproblemen. Let op de volgende punten:

 • Kunt u scheuren in de dakbedekking ontdekken?
 • Maakt uw dakbedekking een verouderde indruk?
 • Zijn de afvoeren van uw dak verstopt?
 • Ligt er onkruid op uw dak, zoals mos en algen? Algen geven een onaangename geur af.
 • Ziet u blaren (bubbels) in de dakbedekking zitten?
 • Zijn er plooien in de dakbedekking zichtbaar?
 • Komt er veel kou naar binnen?

Deze punten zijn heel goed zelf te controleren. Heeft u er geen tijd voor om een controle uit te voeren of laat u dit liever over aan een vakman? Neem dan contact met ons op.

Daklekkage

Bij een daklekkage is het een ander verhaal. Een daklekkage is goed te ontdekken, u ziet natte plekken bij het plafond of langs de muur. Neem direct contact met ons op, wanneer u een daklekkage opmerkt. Bij een daklekkage in Gouda gaan we direct over tot actie. Een dakdekker is zo spoedig mogelijk ter plaatse om uw lekkage te verhelpen. Bel bij een daklekkage direct met 0172-617409.

Ontvang gratis advies

De werkzaamheden van uw dakdekker in Gouda

Zoekt u een dakdekkersbedrijf in Gouda en omstreken? We leveren al jaren oprecht vakmanschap. Al vele daken hebben we gerenoveerd. Sinds onze oprichting hebben we onder andere gewerkt aan daken van zwembaden, scholen, ziekenhuizen en parkeerdaken. De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn:

 • Daktuin
 • Dakbedekking
 • Dakonderhoud
 • Dakisolatie
 • Dakinspectie
 • Zonnepanelen

Daktuin

Met een daktuin maakt u van een nutteloze oppervlakte een plek waar u heerlijk tot rust kunt komen. U geniet van een groene woon- of werkomgeving. Daktuinen hebben nog meer voordelen:

 • Isolerende werking
 • Kan gebruikt worden voor recreatieve doeleinden
 • De planten filteren de lucht en slaan CO2 op
 • Goed voor biodiversiteit
 • Verlengt de levensduur van uw dak

Wilt u graag een daktuin laten aanleggen? Ben Roos staat voor u klaar. U geniet bij ons van eindeloze mogelijkheden op het gebied van daktuinen. Vertel ons uw wensen en wij realiseren uw ideale daktuin. 

Dakbedekking

Een goede dakbedekking is gunstig voor uw dak en uw portemonnee. Kwalitatieve  dakbedekking gaat namelijk jarenlang mee.

Bij Ben Roos werken we met bitumineuze en kunststof dakbedekking. Op bijna alle platte daken wordt bitumen dakbedekking gebruikt. Het is een ijzersterk materiaal en volledig waterdicht. Het nadeel van bitumen dakbedekking is dat dit niet Uv-bestendig is. Naast standaard bitumineuze dakbedekking zijn er nog twee varianten beschikbaar:

 • APP: deze variant is wel bestand tegen Uv-straling.
 • SBS: deze variant is elastischer dan gewone bitumen.

Onze dakdekkers zijn zeer ervaren op het gebied van bitumen dakbedekking. Zij brengen de dakbedekking snel aan op uw dak. De bitumen wordt uitgerold op uw dak en op maat gesneden. Deze dakbedekking wordt door middel van hete lucht aangebracht, met bijvoorbeeld een brander. Uiteindelijk gaat de dakdekker met een aandrukroller over de bitumen heen, om te zorgen dat de dakbedekking gegarandeerd goed vast zit.

Dakonderhoud

Het onderhouden van uw dak heeft een gunstig effect op de levensduur van uw dak. Eerder hebben we in dit artikel uitgelegd hoe u problemen aan het dak kunt identificeren. Het is belangrijk om uw dak minimaal twee keer per jaar te checken. Kijk vooral of u vuil zoals mos en algen tegenkomt. Mos en algen veroorzaken op de lange termijn problemen.

Heeft u een daktuin? Ook dan kunt u voor het onderhoud bij ons terecht. Het onderhouden van een daktuin vergt meer werk dan een dak met bitumen of kunststof dakbedekking.

Geeft u het onderhoud van uw dak liever uit handen? Ben Roos neemt deze zorgen graag van u over. We bieden een speciaal onderhoudscontract aan. Tijdens dakonderhoud wordt uw dak gecontroleerd op eventuele problemen en wordt het dak opgeschoond. We bepalen in overleg hoe vaak er onderhoud aan uw dak gepleegd wordt. Die keuze is geheel aan u.

Worden er kleine gebreken gevonden tijdens het dakonderhoud? Dan worden deze direct voor u gerepareerd. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden van een onderhoudscontract te bespreken.

Dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak levert u een flinke energiebesparing op. Een investering die u binnen enkele jaren al eruit hebt gehaald. Door de goede isolatie blijft uw huis of pand op de juiste temperatuur. Dat betekent geen temperatuurschommelingen meer. Daarnaast heeft u in uw huis of pand ook minder last van geluidsoverlast en vocht.

Er zijn verschillende soorten dakisolatie. Een vakkundige dakdekker weet na een inspectie precies welke dakbedekking het meest geschikt is voor uw dak.

Dakinspectie

Voordat er werkzaamheden aan uw dak plaats kunnen vinden, is het belangrijk om eerst een dakinspectie uit te voeren. Deze dakinspectie wordt ook wel een ‘roofcheck’ genoemd. Tijdens de roofcheck wordt de algehele staat van de dakbedekking bekeken. Er wordt onderzocht of de dakbedekking waterdicht is en wat de drukweerstand is.

Onze vakmannen weten precies waar ze op moeten letten. Zeker bij het aanleggen van zonnepanelen en groendaken is het belangrijk om de dakconstructie nauwkeurig te bekijken. Na de roofcheck ontvangt u een eerlijk en onafhankelijk advies van ons.

Zonnepanelen

Wilt u een milieubewuste keuze maken die ook nog eens voordelig is voor uw portemonnee? Kies dan voor zonnepanelen. Op den duur wordt u gedeeltelijk of geheel zelfvoorzienend in uw eigen energie. Een dakinspectie is zeer belangrijk voordat er zonnepanelen geplaatst worden. Niet iedere dakconstructie is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Uw dakconstructie dient sterk genoeg te zijn, zodat uw dak niet verzakt of instort na het plaatsen van zonnepanelen. Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring met zonnepanelen.

Ontvang gratis advies

Veilig werken

Bij Ben Roos vinden we het belangrijk dat er veilig gewerkt wordt. Zowel voor u als voor ons is het van belang dat er veel aandacht wordt besteed aan dakveiligheid. In de wet staat dat de eigenaar van het gebouw waaraan wij werken verantwoordelijk is voor de dakveiligheid. Deze regel is alleen geldig voor gebouwen die hoger zijn dan 2,5 meter boven maaiveld of 2,5 meter hoger dan andere dakvlakken.

We doen er alles aan om u de zorgen over dakveiligheid uit handen te nemen. Op het dak worden blijvende voorzieningen aangebracht om dakveiligheid te garanderen. Zo brengen we dakankerpunten en lijnsystemen aan. Deze voorzieningen voldoen aan de EN 795 standaard.

Naast deze blijvende voorzieningen zijn onze vakkundige dakdekkers ook uitgerust met middelen om de veiligheid te waarborgen. Ook wordt er vanuit Ben Roos voor een zeer veilige daktoegang gezorgd. Al deze maatregelen zorgen voor een veilige werkwijze, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Onze verschillende keurmerken

Onze veilige en verantwoorde manier van werken is beloond met een aantal keurmerken. We zijn in het bezit van onderstaande keurmerken en certificaten:

 • VCA
 • Polygum dealer
 • Hydrotech dealer
 • Roof2roof
 • IKO roof concept partner
 • Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk

Daarnaast zijn we ook lid van de brancheorganisatie Vebidak. Deze gerenommeerde organisatie waarborgt de kwaliteit van ons dakdekkersbedrijf.

Waarmee onderscheiden wij ons?

In uw zoektocht naar een kundig dakdekkersbedrijf in Gouda, komt u waarschijnlijk vele bedrijven tegen. Het is lastig om een keuze te maken. Vaak wordt er gekozen voor de voordeligste optie. De goedkoopste optie is lang niet altijd de beste optie.

We garanderen u dat we kwaliteit leveren. Onze dakdekkers zijn allemaal zeer ervaren en bekend met werkzaamheden op allerlei daken. We werken met de beste apparatuur en volgens de laatste technieken.

We onderscheiden ons van andere dakdekkersbedrijven op de volgende punten:

 • Vakkundige dakdekkers
 • Ervaring in dakbedekking sinds 1985
 • Alles in één keer goed
 • Eerlijk en vakbekwaam
 • U wordt volledig ontzorgd
 • Specialist in bitumineuze dakbedekking
 • Altijd een onafhankelijk advies
 • Veilige werkwijze
 • Garantie van 20 jaar op uw dakbedekking
 • De juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit
Ontvang gratis advies

Afgeronde dakprojecten in uw regio

Na alle bovenstaande informatie bent u vast wel nieuwsgierig geworden naar onze afgeronde projecten. In de tientallen jaren dat we werkzaam zijn, hebben we verschillende soorten daken gerenoveerd. Onder andere daken van zwembaden, daken van zorginstellingen en daken van landhuizen. Geen dak is ons te gek!

We zijn actief  in Gouda, maar ook in andere plaatsen. Zoekt u bijvoorbeeld naar een dakdekker in Woerden? Ook dan kunt u bij ons terecht!

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van onze afgeronde projecten in de regio Gouda:

Dakrenovatie prinses Julianaschool Gouda

Prinses Julianaschool te Gouda, dakrenovatie-isolatie plat/schuin dak, inclusief de goten en het aanbrengen van een veiligheidssysteem.

Naam:Prinses Julianaschool
Locatie:Burgemeester Martenssingel Gouda
Middelen:Gemodificeerde dakbedekking, PIR isolatie en veiligheidssysteem
Doorlooptijd:Augustus tot september 2010

Een grondige opknapbeurt van de school. Het onderdeel dak mochten wij voor onze rekening nemen. Het aanbrengen van een steiger, aanvullende isolatie, nieuwe gemodificeerde dakbedekking en een compleet veiligheidssysteem zijn aangebracht. De komende jaren zit de school er weer warmpjes bij en kan er op een veilige manier onderhoud worden gepleegd.

Dakrenovatie-isolatie Bethelkerk Waddinxveen

Bij de dakrenovatie zijn de daken voorzien van extra dakisolatie en een gemodificeerde bitumen dakbedekking. Bij het schuine dak is gekozen voor een mechanisch bevestigd dakbedekkingssysteem en bij het platte dak voor een losliggend systeem geballast met gerecycled grind.
De dakranden op het platdak zijn voorzien van nieuwe afdekkappen en beveiligd met een anti klimprofiel en er zijn diversen dakspuwers (dakoverlopen) geplaatst.

Naam:Bethelkerk
Locatie:Waddinxveen
Middelen:Dakisolatie, gemodificeerde bitumineuze dakbedekking, antiklimprofiel
Doorlooptijd:1e kwartaal 2017

Ontvang gratis advies